reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Ja biorę 100x7 euthyrox
A bierzesz jod? Ponoc przy Hashimoto jest zakazany ale w ciazy trzeba brac i moje witaminy prenatalne go maja.
Pije tez ziolka przeciw poronieniom Ojca Sroki.
Zupka wyszła całkiem wprządku na następną poczekam rok :)

Raksa witaj :D

Nie biorę jodu jeszcze. Witaminy pewnie włączę po pierwszym trymestrze.
W pierwszej ciąży brałam witaminy od samego poczatku a w tej ciąży lekarka mi odradzila choć tak naprawde nie ma przeciwwskazań.

Czemu chcesz czekać z następna zupa az rok? Czyżby za duzo roboty przy obieraniu dyni? :)

Wracając do bety to moja w 12 dpo wyniosła 10, a dwa dni pozniej juz 36.
Wczoraj powtorzylam bete i wyszła 2377 :)
Bardziej jednak od wartości bezwzględnych liczą sie przyrostu bety. Jesli podwaja sie co 2-3 dni to znaczy ze jest ok :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, chętnie odsprzedam dzienniczek ciąży - nowy. Ja jakoś nie mam weny żeby coś skrobać ...

show_image_in_imgtag.php.jpgDCikonki.jpg

Gdyby któraś z Lipcówek była zainteresowana, priv :)
Pozdrawia Majówka :p

Załączniki

• show_image_in_imgtag.php.jpg
    show_image_in_imgtag.php.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 41
  • DCikonki.jpg
    DCikonki.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 40
Polu akurat do obierania dyni zagoniłam męża :) Pewnie za jakiś czas znów zrobie bo bardzo lubie zupy kremy. A to samo zdrowie, świeże warzywka :)

Magda, super pamiątka. Ja mam testy z Allegro i druga kreska nie była mocniejsza od testowej pomimo wysokiej bety. Jutro chyba powtórzę z ciekawości :)
Planuje tez kupic sobie test płytkowy w aptece bo te paskowe z Allegro nie robią takiego wrażenia :)

Hej kochane przyszłe LIPCÓWKI 2014....:))))

Jako mamusia LIPCOWA 2013 serdecznie Wam gratuluje dwóch kreseczek.....wow ,ale ten czas szybko zleciał....
jeszcze pamiętam swoje zaskoczenie i dwie kreseczki na teście, a teraz spoglądam na swoja 4 miesięczną córcie:)))
Życze Wam wspaniałych 9 miesięcy....spokojnych, szczęśliwych....i przede wszystkim w zdrowiu:***
no i w miarę szybkiego rozwiązania:)))
odpoczywajcie o ile to możliwe, bo później .....hmmm to różnie z tym bywa:p

Pisze trzeci raz , ale wcześniej nic sie nie pokazało :(

Pola. Owszem mogę iść prywatnie i zapłacić 100£ . Plus dodatkowo za badanie krwi 78 £ . Myśle ze porównując mój stan obecny z tym jak czułam sie przy pierwszym poronieniu nie ma sensu włóczyć sie po nieznanych lekarzach ... Mam wrażenie ze krwawienie jest mniejsze , biorę luteine cały czas kwas foliowy i witaminy . Czuje sie dobrze . Wiec myśle ze razem z fasolka damy radę ;* a już za pare dni będziemy w Polsce i odrazu lecimy na badania :) tak wiec moja malutka fasolka dla której już są imiona - Nikolka lub Alanek dostała dziś caluska od tatusia w brzusio i wierzymy ze bedzie wszystko dobrze ! Na gorze i tak wszystko jest już zapisane :) także paciorek i do spania ;* dziękuje za rady i oczywiście chętnie czytam dalej ;)

malutka. na pewno wszystko będzie dobrze:tak: musi być:happy:

aNilewe_ wyliczyłam sobie właśnie koniec 6 tygodnia:-D IUI miałam 08.10 a owulacje potwierdzoną usg 09.10 :-)

pola
ja biorę eutyrox 50

kurczę Dziewczyny moja lekarka jest na urlopie...:baffled: i dzwonić i umawiać się mogę dopiero od 12.11... a ja już nie mogę się doczekać:rofl2: jeszcze trochę i zacznę skreślać dni w kalędarzu:rofl2:

miłego dnia:-)

cześć dziewuszki! ale tutaj ekipa się powiększa w ekspresowym tempie! :-) witajcie nowe lipcówki!!! :-)))
ja dziś mam straszne mdłości i od rana jeszcze nic nie przełknęłam poza szklanką soku.. jak robiłam kanapkę do pracy to lodówkę otwierałam i zamykałam w mig przy zatkanym nosie ;) nawet pasta do zębów dziś muliła....

miłego dnia wszystkim :-))

reklama
Witam dziewczyny! Właśnie się zarejestrowałam do ginekolog i mam wizytę dopiero 29.11 a to będzie początek 9 tygodnia. Wolałabym troszkę wcześniej ale nie ma miejsc. Dziewczyny a wy będziecie chodzić prywatnie czy na NFZ. Ja na razie umówiłam się prywatnie

Do góry