reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

blue z tego co pamiętam to nie sa twoje pierwsze sledzie haha:):):) cos cie ciagnie do tej rybki:):):)

tak 15-stego mam pierwsza wizyte:):)

Tak moja przygoda ze śledziami nie zaczęła od tego. Juz wcześniej miałam ciągotki, ale dopiero w piątek je dorwalam, nasze polskie..
Mimo ze wcześniej nie ruszyłam tak śledzi bo po prostu, to teraz nie odmowie. Mój to sie śmieje, ze produkcje niedługo otworzy, przy moim apetycie na śledzie :D

Super! Dwa tygodnie po Tobie będę i ja na wizyte szła :)

reklama
:):)ja sledzi jeszcze nigdy w zyciu nie jadlam...jakos z ryb toleruje tylko paluszki rybne i pange haha:):):):) ale może teraz mi się odwidzi i wkoncu posmakuje:):)bo sam zapach ryb zawsze uwielbiałam:) jak bylam mala to uwielbiałam sklepy rybne i ten zapach wedzonej makreli:):):)

Dziewczyny nie mówcie juz o jedzeniu bo ja głodna i nawet obiadu nie mam jeszcze gotowego :)
Na dzis planuje zupę z dyni :)

Anastazi, bede pierwszy raz robic ta zupę. Jak wyjdzie dobra to wkleję przepis :)
Mozemy wkrótce stworzyć kolejne lipcowe wątki z przepisami na przysmaki, z opisami wizyt itd.

Witam wszytskie przyszle mamusie :)) i gratuluje wszytskim z calego serca.. Ja rowniez ujzalam kilka dni temu pozytywny test ciazowy jednak jestem pelna obaw :( pierwsza ciaze poronilam pol roku temu. I z tego zgledu mialam przy kolejnej zaczac brac luteine. jak tylko ujrzalam pozytywny test zadzwonilam do swojego lekarza i kazal odrazu brac. dadtkowo bioro od dluzszego czasu kwas foliowy i witaminy dla kobiet przed i w trakcie ciazy rowniez polecone przez lekarza po poronieniu. jednak od wczoraj krwawie... dzis juz mam wrazenie ze mnije dawke luteiny lekarz kazal zwiekszyc... ale mysli sie w glowie klebia. :( nie wiem czy moge liczyc na pozytywne rozwiazanie.. co myslicie moze ktorac z was tez to przezywa ? czy jesli zrobie kolejny test w trakcie takiego krwawienia bedzie wiarygodny ? doradzicie cos ? pozdrawiam !

Malutka, jedyna rada jaka mi teraz przychodzi do głowy to badanie beta hcg. Powinnas je wykonać dwa razy (drugi raz po 48h od pierwszego). Jesli beta przyrosnie o minimum 66% (moja lekarka mówi o przyroscie min 80%) to oznacza ze ciaza sie prawidłowo rozwija. Trzymam mocno kciuki zeby wszystko było dobrze!

no, i tu ten problem ; ( nie mam mozliwosci zrobic bety.. obecnie jestem w angli. a Tu taki popierdzielony kraj i ciaze dopiero od 12 tyg uznaja.. zreszta napierw GP potem dopiero lekarz ktory moze potwierdzic ciaze.. masakra juz raz to przezywalam i nie pomogli mi nawet w szpitalu. zbadali mi tylko mocz. ;/ i kazali odpoczywac. myslisz ze jesli jutro z rana zrobie test to jesli wszytsko jest w porzadku to powienien wyjsc pozytywny mimo tego krwawienia ? .... to czekanie... dopiero za tydz moge isc do polskiego lekarza a jeszcze czeka mnie lot...

reklama
Malutka, a ktory to Twój tc? Nie możesz isc gdzies prywatnie na usg? No i czy to krwawienie jest silne czy to raczej plamienie?
Jesli chodzi o testy ciążowe to możesz robic przez kilka dni z rzędu (najlepiej ten sam) i sprawdzać czy druga kreska robi sie coraz bardziej wyraźna

Do góry