reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Cześć Dziewczyny ja niedawno wróciłam z pracy jestem dzisiaj wykończona, już nic mi się nie chce najchetniej poszłabym na zwolnienie :) Pierwszą wizytę mam 8.11 i już odliczam dni bo już się doczekać nie mogę....
Co do mdłości to dobre są migdały.
A co do bólu w podbrzuszu to normalne bo więzadła macicy się rozciągają, mój gin. kazał brać no - spe 3 x 1:)
A lekarze raczej sugerują się OM ale często też piszą to co na USG wychodzi, pracuję na ginekologii i robię wypisy więc wczesne ciąże raczej liczą od zapłodnienia :D

reklama
A ja napiszę że uwielbiam słodycze, ale od tygodnia nie mogę nawet wziąć do ust bo zaraz mnie mdli hehehe i w ogóle mam brak apetytu :D też chciałabym śledzia ale jak jestem w sklepie i mam go kupić to mi się odechciewa....

Witam wszytskie przyszle mamusie :)) i gratuluje wszytskim z calego serca.. Ja rowniez ujzalam kilka dni temu pozytywny test ciazowy jednak jestem pelna obaw :( pierwsza ciaze poronilam pol roku temu. I z tego zgledu mialam przy kolejnej zaczac brac luteine. jak tylko ujrzalam pozytywny test zadzwonilam do swojego lekarza i kazal odrazu brac. dadtkowo bioro od dluzszego czasu kwas foliowy i witaminy dla kobiet przed i w trakcie ciazy rowniez polecone przez lekarza po poronieniu. jednak od wczoraj krwawie... dzis juz mam wrazenie ze mnije dawke luteiny lekarz kazal zwiekszyc... ale mysli sie w glowie klebia. :( nie wiem czy moge liczyc na pozytywne rozwiazanie.. co myslicie moze ktorac z was tez to przezywa ? czy jesli zrobie kolejny test w trakcie takiego krwawienia bedzie wiarygodny ? doradzicie cos ? pozdrawiam !
Witaj. Ja plamiłam to gin kazal mi stosowac luteine doustna do pochwy 3 po 1 tabl. i plamienie ustało. Zrob Beta HCG to bedzie najpewniejsze czy wszystko jest ok

Cześć dziewczyny:) ciężko za Wami nadążyć - ja niestety pracuję, a w pracy nie mam możliwości wejścia na forum:crazy: parę słów o mnie...mam 26 lat od ślubu staraliśmy się z mężem o maluszka z czego 1,5 roku byliśmy pod okiem lekarza specjalizującego się w leczeniu niepłodności. 08.10 mieliśmy pierwszą IUI i się udało:-) jesteśmy przeszczęśliwi - do tej pory ciężko mi w to uwierzyć:tak:

Jeżeli chodzi o objawy to mam następujące:
- bolące (.)(.)
- strasznie popsuła mi się cera, od dwóch tyg co chwila wychodzi mi coś na twarzy:crazy:
- bezsenność - budzę się 2-3 i do rana nie mogę spać, natomiast po 10 w pracy już jestem nie do życia

ale ja nawet mdłości znosić będę z uśmiechem na twarzy - chociaż specjalnie ich nie pragnę:-p co do zgagi też nigdy nie miałam ale od znajomych słyszałam, że w ciąży to częsta dolegliwość.

Z leków poza kwasem foliowym oraz eytyroxem nic nie biorę.

A.. i jeszcze z tego niedowierzania byłam dziś na becie - wynik 9 931mIU/ml :rofl2:

Miłego wieczorku:)

Witajcie Lipcóweczki,
szukałam codziennie tego wątku na podforach i nie mogłam znależć. Całe szczęście dziś odnalazłam.
OM miałam 4.10 i była to 1@ po poronieniu samoistnym we wrześniu. Na szczęście owulacje mam wcześnie także od 11dc już tylko czekaliśmy na efekty. I doczekaliśmy się na naszą 3 rocznicę ślubu pozytywnego testu.
Beta w 11dc wynosiła 23 a po 72h już 189 i progesteron poszedł w górę na normy już z 1trymestru ciąży.
Mieszkam w Irlandii wiec tu tez do 12tc lipa, ale własnie wróciliśmy z Pl z uropu i łykam dupka od polskiego gina 2x1 zapobiegawczko bo mam niedoczynność tarczycy z Hashimoto niestety.
Z tego wszystkiego dobre jest to, że usg będę miała w szpitalu w 7/8 tygodniu z racji wcześniejszego poronienia. Także tak około 7 tygodnia pójdę do swojego lekarza GP i on mnie już skieruje na usg.

malutka test raczej Ci nic nie wykaże bo beta czasem spada wolno więc może się coś dziać a będziesz miała pozytywny, Przykro czytać, że źle Cie potraktowali z pierwszym poronieniem. Ja jechałam na emergency i kilka razy miałam usg (bo trwało to parę dni) i pobrano mi krew na betę a potem po 48h i okazało się, że spada. Potem przez miesiąc tydzień w tydzień jeździłam na bete do szpitala aż poziom był negatywny i dostałam zielone światło.

Mój suwaczek pokazuje dopiero 4t3d ale dziś jest 21 dni od owulacji także jak można się doczytać są szanse na serduszko bijące. Jak byłam na kontroli przed wyjazdem z Pl to miałam usg w 14dc i była malutka czarna plamka i dr mówił, że to będzie to. Także po 1 takim już usg na serio to pewnie suwaczek pójdzie kilka dni do przodu.

blueberrry fajnie ze sie nie nakrecasz i dasz rade do 2grudnia. W zasadzie trzeba myśleć, że wszystko jest ok.

pola jak Ci wyszła zupka z dyni? Ja tez dzis ja gotowałam.

anastazi ale dałaś mężowi niezapomniany prezent.

A co do objawów to te bóle są naprawdę czymś normalnym. Ja miewam naprawdę silne bóle, innym razem delikatne ale nie nakręcam się nimi bo wiem, że groszek się wprowadza na dobre (byjamniej na kolejne 8 miesięcy).
Do tego mam mdłości bardzo intenstywne. Póki co bez wymiotów.
Trądzik jak u nastolatki. Bolą sutki od kilku dni i o dziwo piersi nie bolały od owulki jak zawsze, dopiero teraz zaczynają boleć.
Zgagi też nigdy nie miałam, i nie chce jej mieć :)
Ja też pracuję i mam zamiar pracować tak długo jak się da, ale pracę mam stojącą tylko i wyłącznie więc liczę, że do 7 miesiąca uda mi się wytrzymać. Najgorsze, że szefowa nienawidzi dzieci i mam jedną ciężarną co odchodzi za tydzień i ją wyklina. Także takie mam mieszane odczucia, kiedy jej mówić,
Rodzinie powiemy jak będziemy dzwonić na Wigilię składać życzenia od naszej trójki. Siostrze powiem po 1usg ale nikomu więcej.

No to tyle co pamiętam z tej 25stronicowej lektury :)

WItajcie jeszcze raz,

aa i mój termin wg owulacji do 7 lipca. Ktoś pisał o plamieniu implantacyjnym, ja go nie miałam ale pojawił się jednodniowy piękny skok temp. więc nie mogło być inaczej.

Ostatnia edycja:
Lucky, ja tez biorę euthyrox i kwas foliowy. Do tego jeszcze luteina.

aNilewe, ja tez mam hashimoto. Bierzesz euthyrox/letrox?
Zupka wyszła całkiem całkiem :) a Twoja?

Raksa, witaj. Kiedy planujesz wizytę u gin?

Ja biorę 100x7 euthyrox
A bierzesz jod? Ponoc przy Hashimoto jest zakazany ale w ciazy trzeba brac i moje witaminy prenatalne go maja.
Pije tez ziolka przeciw poronieniom Ojca Sroki.
Zupka wyszła całkiem wprządku na następną poczekam rok :)

Raksa witaj :D

reklama
Do góry