reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzień dobry
Współczuję dziewczyny, może to pogoda na dzieci tak wplywa:-S
Hania zjadła o 4 i teraz wstała:)

Elifit oby udało się wyleczyć stulejke lekami

Mamo b mam nadzieje ze nocka ok:)

Makota jak ubierasz małego do spania
Pa pa zmykam do przedszkola

reklama
Graża za krótkie wędzidełko może być przyczyną nieopróżniania piersi do końca - Twoich zastojów. Im szybciej podetniecie, tym lepiej. to tylko cienka nieunerwiona błonka. Spokojnie przy takich problemach z laktacją podcinaj byle szybciej.
U nas nocka lepsza, tzn spałam ciągiem dłużej niż godzinę:confused2: Ja już nie szukam przyczyny i rozwiązania. Biorę do łóżka do siebie jak już zaczyna urządzać szybkie pobudki. Po karmieniu koło 3 udało mi się go odłożyć od łóżeczka i pospał tam dwie godziny, także sukces. Makota to jest normalne w tym wieku.
Karmię w dzień w klasycznej bez poduszek, bo Adam już na nie za długi. W nocy zazwyczaj na leżąco, jak usypiam w dzień, to też na leżąco.
A. pojechał z Dusią do okulisty, podobno straszna kolejka. Wczoraj udało się szybko u chirurga to dziś u okulisty posiedzą.
Kolejny szary deszczowy dzień przed nami:-( Nic mi się nie chcę, ale w planach prasowanie tony ubrań..

Jagodka - co jest normalne? Pobudki co godzine?
Agulam - na noc body z krotkim, pajac i lekki kocyk. U nas w nocy jest ok 19-20 stopni. Na dwor tez go dobrze ubieram, ale wczoraj A zgrzal sie w foteliku :(
Elifit - wspolczuje z powodu Aru. Dobrze, ze starsze dziecko jest w stanie pokazac, ze cos mu dolega

Adas boi sie odkurzacza :( ani odkurzyc, ani odciagnac gluty. Dobrze, ze jutro kontrola...

W grudniu mam impreze firmowa - niechze ten Das zasmakuje w kleiku...

Ogladam pns - sesja zdjeciowa na porodowce - dla mnie kiepskie wspomnienia...

Dzień dobry.
Juniorowi coś wczoraj się przestawiło i zasnął po 24 [emoji33]
Teraz jeszcze spi.

Mamo b jak u Ciebie?

Makota współczuje, mam nadzieje że Daś szybo wróci do normy [emoji42]
Elifit a co mówi lekarz?
My ostatnio pytaliśmy o siusiakowe sprawy to do roku mamy nie ruszać, ciekawe co po roku[emoji53]

Witam z katarem kaszlem i bolacym gardłem...Ola dziś wstała z lekkim katarkiem i zaropialymi oczami... Chyba dziś basen sobie podarujemy....
Makota moja tez się budziła co godzinę, obstawiam skok lub za zimno, bo pewnego dnia odkrecilam kaloryfer i mała obudziła się po 3 godz snu. Ona bardziej cieplolubna niż Ola.

Dzień dobry :)

Dziewczyny z tym budzeniem z krzykiem to u nas się nie zdarza, ale czytałam ostatnio o skokach i tam było, że w tym czasie się mogą zdarzyć takie sytuacje. Tj budzenie z krzykiem, niepokój po przebudzeniu, zupełnie tak jakby dziecku śniły się koszmary. :rolleyes:

Makota miłego dnia, mimo wszystko:)

Małgorzatkar dużo zdrówka:)

U nas znów pobudka o drugiej i o siódmej Mały Bohater wstał. To już trzeci dzień z kolei tak. Oby tak zostało. Miałam iść na szczepienie dzisiaj i po receptę, ale Dzieć odmówił współpracy. Trudno daruję mu dzisiaj. Jutro pójdziemy na wizytę a szczepienie za tydzień. Może do tej pory ząbki wyjdą te co mają wyjść:o
Miłego dnia

reklama
Doti przepisała maść stetydową.
Ach te siusiakowe sprawy. Nowa szkoła mówi nie oklejać do 2 rż. Powinien się napletek sam odkleić. Około 3 rż powinno móc ściągnąć napletek z żołędzia. U nas do końca się nie da :( mam nadzieję że kuracja sterydami pomoże bo inaczej czeka go operacja pod narkozą :(

Ostatnia edycja:
Do góry