reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Elifit, biedny Aru. Ale musi być dobrze.
Makota, gdyby miękkie cycki oznaczały niedobór mleka to mój syn już od dawna chodziłby głodny. Laktacją się unormowała więc i cyc miękki.

Graza, ja inhalowałam sola fizjologiczna i odciągałam gile po inhalacji.

Mój syn też robi mostki.

reklama
Sokoja ja postanowiłam już rozejrzeć się za prezentami, powoli kompletuję listę i pomysły.

Undomiel mój K miał operację na przewężenie odźwiernika od 28 lipca do 7 sierpnia nie karmiłam K piersią, przez ten czas odciągałam pokarm najpierw ręką później laktatorem w przedziałach co 3h, niestety wtedy dostałam zastoju w lewej piersi, guz na guzie. To był strasznie trudny czas K płakał bo był głodny a ja musiałam odciągać mleko i wylewać do umywalki:( do tej pory jak K mocno płacze to wraca mi trauma ze szpitala. Dzisiaj poprosiłam pediatrę żeby ocenił jego wędzidełko stwierdził że za krótkie dał skierowanie do laryngologa, niby doradca lakt oceniła że wędzidełko się udało rozciągnąć i K ładnie ssa, ale końcówka języka ma kształt serca.

Czy któraś z Was ma doświadczenie w kwestii krótkiego wędzidełka, moja bratowa podcinała bratankowi ( w wieku 3 m-cy) ale stwierdziła że to był błąd bo mały ma bliznę i zgrubienie. K ładnie przybiera więc nie wiem.

Mamo_B trzymam kciuki za Laurę i dzisiejszą noc.

Jagódka spokojnej nocy dla Ciebie i wszystkich mam:) dobrej nocki i tak karmienie mam o północy.

Na czym karmicie dzieci mój K jest tak duży że ciężko mi go trzymać na rogaliku i poduszce?

Ostatnia edycja:
Hej,
ja karmiłam o 22.30 i dopiero teraz. Może jedna pobudka nocna od teraz będzie?? :)

Mama B. się nie odezwała to może śpią. Oby.
Ja karmie na siedząco owinieta kojcem do spania motrherhood i jeszcze dodatkowo pod. plecy wkładam poduszkę od kanapy bo kojec się już "wyrobił".

Mega śpiąca jestem.

A ja mam dosc...
Nie czaje wstawania co godz i pobudki o 4:30. Nie czaje tez 30min wiszenia na cycu i alergii na lozeczko. Nie czaje kataru - pewnie zle go ubieralam... Pewnie czeka mnie ciezki dzien...

reklama
Witam się na nocnej. Mój też się budzi z krzykiem w nocy coraz częściej. Dziś chyba cztery razy wstawałam i go przerzucałam z brzuszka na plecy i odwrotnie. Teraz karmię i bardzo liczę na to ze uda mi się jeszcze pospać.

Do góry