reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Zmarzłam na spacerze. Trzeba jednak korzystać z tego że jeszcze nie ma zbyt niskich temperatur i śniegu po pachy ;-) ciekawe jaka będzie zima w tym roku bo w tamtym słaba była.

Ja wolę karmić na leżąco bo na siedząco to mi sutki obrywa, tak głową kręci :-D

reklama
Ogarnelam don i czekam na.malego az wstanie. Wspolczuje eam tych pobudek chociaz ja tez nieprzytomna jestem od 2 dbi. Maly zasypia o 22 a ja sie krece na lozku do 2-3 w nocy
Moj maluszek spi akbo w body z dlugim rekawem albo takim rampersie na dlugi rekaw i dlugie nogawki. Przyjrywam nozkiy kocykiem.
Dzuewczyny od kilku dni maly ma w oczjachvtaka jakby przezroczysta wydzieline to ropa? Przemywam mu to sola fizjologiczna.
Elifit moj siosttzeniec ma 2 lata i to samo z siusiakiem. Narszie maja czekac ale czesto ma stany zapalne.

Witam się i ja:) my dziś byliśmy na spacerze godzinkę, ale jest już tak zimno, że czas na czapę i rękawiczki. O dziwo mały nadal śpi, co prawie nigdy mu się nie zdarza, chyba porządnie się dotlenił. Też się nudzę:)
Undomiel u mnie podobnie, mój ręce też jakoś dziwnie układa, tak do tyłu i nie podnosi się tak wysoko jak wcześniej. Często ciumka też koc na którym leży i zaczyna podnosić tyłek do góry. Śmiesznie to wygląda:)
Czy Wasze dzieci już obracają się na plecy? Jak tak to jak zaczynały to robić? zaczynam się martwić, że mój nie robi nic w tym kierunku...
My jutro mamy wizytę u okulisty - okaże się czy mamy jeszcze czekać z ropieniem, czy będziemy mieć zabieg w szpitalu:(
Dziewczyny z Wrocławia, w jakich okolicach spacerujecie?bo ja taka samotna cały czas...:(

Witam,

od tego odciągania kataru małemu zaczęło boleć mnie gardło,coś mnie rozkłada, mam okropny katar, dreszcze. Przerzuciliśmy się na katarek, stąd pytanie jak często można odciągać katar odkurzaczem? firdą odciągałam cały czas.

Kornela ja przy wypisie dostałam skierowanie do poradni endokrynologii dziecięcej, zarejestrowali nas na pierwszy wolny termin 23 kwietnia 2015. w tej chwili chodzimy prywatnie do lekarza do którego czekamy w ramach nfz. Przed pierwszą wizytą zrobiłam tsh, ft3,ft4 okazało się że potrzebne są przeciwciała, teraz kontrolujemy poziom przeciwciał, tsh, ft4.

Makota współczuję, Wy cycujecie się 30 min ja się martwię że K je tylko 5min czasami 3min na 3h.

Jagódka jednej kwestii nie rozumiem jeżeli wędzidełko jest za krótkie to zastanawia mnie to że zastoje mam tylko w lewej piersi, w tej która ma dłuższą brodawkę niż prawa?Bratowa mnie straszy że u bratanka pojawiła się zgrubiała blizna, że po zabiegu nie wolno dziecko karmić ciepłymi rzeczami tylko schłodzonymi, Jak K wyleczy się z kataru pojedziemy do laryngologa.

Graza u nas też niby wędzidełko do podcięcia, ale laryngolog powiedziała że w tym momencie tylko 2 mm i to nie da żadnego efektu. A więcej nie podetnie, bo się boi, bo niby dalej jest bardziej ukrwione i trzeba to zrobić w szpitalu. Powiedziała, jak nie ma dużego problemu z ssaniem, zeby jeszcze poczekać jak będzie miał pól roku. wtedy zadecydują, bo może do pól roku się wyrobi. A z tą blizną to bym się nie przejmowała, moje rodzeństwo miało też podcinane w wieku kilku miesięcy i nie było żadnych problemów...

Anulka a ty z której części jesteś??? Ja spoza wrocławia aaale mogę kiedyś podjechać ;-)

Graza moja też przeważnie w hiper prędkości je ale raczej się najada bo te 3h wytrzyma.

anuulka ja z wroca spaceruje głównie po księżu małym

nie martw sie obrotami, zacznie w swoim czasie. mój najpierw obracał sie przypadkien, głowa spadała mu na bok a potem całe ciało sie obróciło i byl zaskoczony

Ostatnia edycja:
ja z kozanowa, także błąkam się cały czas po wałach przy odrze:) i tak właśnie nudno, nie ma sie do kogo odezwać, szkoda że tak późno na to wpadłam, bo teraz spacery nie będą raczej za długie z uwagi na zimno, ale na wiosnę trzeba zorganizować jakieś wspólne spacery:)

reklama
I cały dzień zleciał nie wiem nawet kiedy - już ciemno i buro. Czekam, może Mel wstanie przed 16:30 to pójdziemy do poradni. Jak nie to jutro.
W końcu zaczęliśmy remont sypialni - ostatni etap remontów w tym sezonie :confused2:

Graza - ja odciągałam katarkiem wtedy, kiedy była taka potrzeba. Na noc psikałam Nasivinem żeby Mel się nie męczyła, a w dzień odciągałam, czasem nawet co godzinę w szczytowej formie kataru.

Anuulka - nie wkręcaj sobie z tym, że dziecko czegoś jeszcze nie robi :rofl2: moja pięknie obraca się z pleców na brzuch a powrót jakoś nie jest jej po drodze :tak: Dupcię super ciągnie w górę a rączki... na razie służą jej jedynie do ciumkania :-D

Do góry