reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
A dzień dobry gib:)

Wyszłam na spacer ale jest zimno jak nie wiem co,ręce mi skostnialy:-o
Zaraz zmykam na ciepłą herbatke.

Elifit, ona w dzien spi 40 min na spacerze, a po poludniu gora godzine. Problem w tym, ze ona spanie po kapieli traktuje jak drzemke, budzi sie pelna zycia do zabawy, smiechu itd. Oczywiscie nie rozmawiam z nia, nie zaczepiam, nie dotykam jak nie trzeba, ale to nic nie daje.
Kapiel byla przestawiona nawet na 23, nic to nie pomoglo.

Elifit na ulotce napisali, że furagina przenika do mleka. Urosept można.

Witek języka tak nie wystawia, ale pakuje palce głęboko do gardła. Co kto lubi;)

MamoB a gdyby kapieli nie traktować jak wstępu do nocy i kąpać ja rano albo po poludniu. Skoro ona po kapieli tylko drzemie. A rozumiem, że po tej drzemce się bawi a następnie idzie spać? To może jak ją wykąpać o 17 to do 22 zasnie.

Ponawiam moje pytania z wczoraj, bo przepadły:
1 czy Wasze dzieci też robią często mostek? Jakby w pieluszce szkło mialy?
2 czy bolą Was piersi jak je lekko scisniecie, albo ktoś Was przytula?

Ostatnia edycja:
Undomiel Hania robi mostki ale nie wiem czy to jest często czy nie.czasami jak jest zła to częściej się wygina,albo jak wkładam ja do fotelika a ona nie chce.ja nie karmie piersia

Undomiel, lo matko! Czemu ja na to nie wpadlam:/ tak, ona po kapieli robi sobie krotka drzemke albo w ogole nie idzie spac tylko w glowie ma zabawy. Ale dziekuje za pomysl, skorzystam z niego juz dzis:D

Laura nie robi mostka, a piersi mnie juz dawno nie bola. Czasem budze sie lezac na brzuchu i tez mnie nie bola.

Aaaa zapomnialam Wam sie pochwalic, ostatnio pisalam Wam, ze nie przewraca sie na brzuszek. Sama na prawa strone sie nie przekreci, ale jesli ja ja poloze na prawy bok to sama przekreca sie na brzuszek:D no i jak lezy na prawym boku to tak glowke podnosi wysoko, ze czasem podpiera sie lokciem:)
Niestety na lewym boku lezy jak kloda i nic nie chce robic.

Heh potem was doczytam a narazie mam pytanie, moze ktoras doradzi. Zastanawiam sie czy powinnam robic malemu badania na tarczyce? Chodzi o to ze 3 tyg przed porodem zaczelam brac euthyrox w najmniejszej dawce 25 i teraz tak mysle czy nie powinnam byla mu zrobic tych badan? z tym, ze ja w sumie nie mialam niedoczynnosci, na moje wyniki ginekolog-endokrynolog powiedzial, ze jestem zdrowa ale zlukal poprzednie wyniki z I i II trymestru i stwierdzil, ze rosnie TSH wiec da mi najmniejsza dawke zeby wspomoc ta tarczyce a to nie wplynie na dziecko i tez ze wzgledu na moje problemy z sercem (kołatania, czestoskurcze). Nikt mi nie mowil, ze mam mu zbadac ta tarczyce a pediatra widzial w karcie informacyjnej u mnie wpisana niedoczynnosc. Jak Wy byscie zrobily?
Nie chce go kluc na darmo, poza tym nie mam zadnych zastrzezen do jego rozwoju bo ładnie przybiera, nabywa nowe umiejetnosci itd....

Undomiel moj Bartek nie robi mostkow, jedyne co to zauwazylam ze na maksa wykreca glowe do tylu a to za telewizorem, zabawka.
Ogolnie przechodzi sam siebie da mu mleko i za chwile cos jem albo pije a ten odrazu sie trzesie i jezykiem miele, ze on tez chce:-Dsmiesznie to wyglada

mamo bobasa moze rzeczywiscie dobrze radza dziewczyny zebys kapiel przesunela, ale na wczesniej. Sprobuj bo sie wykonczysz.

Ostatnia edycja:
Wlasnie Lilla, az sama z siebie sie smieje, ze wczesniej nie przyszlo mi to do glowy:D
Ale chyba sugerowalam sie tym, ze maz zawsze mi pomaga przy kapaniu, a on o 19 dopiero wraca.

Kornela, z tarczyca nie pomoge, ja tarczyce mialam badana tylko na poczatku ciazy. Potem juz nie.

A co do cyckow, to wlasnie Lilla napisala, nie bola mnie pod warunkiem ze ssak je oprozni i w ciagu 6godz znow bedzie jadla. Jak nie, to moge gwozdzie wbijac:)

Ostatnia edycja:
reklama
Mamo bobasa ja tez na poczatku kapalam z mezem a teraz dajemy rade sami. Maly i tak lezy na gabkowej wkladce do wanienki a i nie wiem czy mowilam na forum od miesiaca POKOCHAŁA KĄPIELE . wczesniej pisalam Wam jaki horror mamy, ze zachodzi sie itd a teraz smiechy i pluskanie nozkami, za to jak go wyciagam to juz niezadowolony:)
Kurcze ja tez wlasnie nie wiem czy mimo, iz moja tarczyca byla w sumie ok to jemu robic ze wzgledu na to ze bralam ten euthyrox przez ostatnie 3 tyg ciazy..... nie wiem

Do góry