reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Witam wieczornie

Graza Hania tez robi mostki
Jagódka co to ta lecytyna?

Zrobiłam forumowy szarlotke, zjedliśmy na ciepło z lodami, mniam.

Wszyscy już w łóżkach,mąż też się uśpil a liczyłam na miły wieczor:-S
Siedzę w turbanie na głowie bo nie chce mi się włosów rozczesywac, tak mi wypadają ze peruke można zrobić:/

Graza ja też ma powtarzający się problem z jednym cyckiem ale rzadziej sie pojawia - średnio co 3 tygodnie. teraz mam wielkiego guza w cycku. robię okłady ciepłe przed, ale nie wiedziałam, że trzeba lodem po karmieniu. w moim przypadku wydaje mi się że mam zatkany kanalik. ide cos doczytam an ten temat.
moj mały też sie unosi na stópkach choć woli teraz chwytać stopy albo przewracać się na brzuch.
a dlaczego miałaś posiew z mleka wykonywany?

Gold-Lecitin 1200 Olimp Labs albo inna lecytyna 2x dziennie. Przyspiesza wypływ mleka, zapobiega zastojom i nawałom

edit: Znalazłam zapiski o zębach Klaudii
7m-cy, 6 dni (2.04.2010), prawa dolna jedynka
8m-cy, 22dni (19.05.2010), prawa górna jedynka
9m-cy, 12 dni (8.06.2010), lewa górna jedynka
9m-cy, 22 dni (18.06.2010), lewa górna dwójka
9m-cy, 26 dni (23.06.2010), prawa górna dwójka
11m-cy, 11 dni, (7.08.2010) lewa dolna dwójka
11 m-cy, 14dni (10.08.2010) prawa dolna dwójka

Jest szansa, że u Adasia będzie podobnie także jeszcze daaaleeeeko;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Graza, wspolczuje Ci tych przezyc z piersiami:( silna jestes, bo ja chyba bym juz zrezygnowala dawno:(
Dziewczyny, a kapusta Wam nic nie pomaga?? Kurcze, mam nadzieje, ze mnie to do konca karmienia nie spotka:/

Dzis dzien mi uciekl mega szybko:/ bylismy na spacerze z mala i psem i spotkalismy znajomego, zapraszal uparcie na kawe, wiec poszlismy. Nasz york wybawil sie z owczarkiem niemieckim, do tego stopnia ze nie mial biedak sily wracac do domu:D my sie posmielismy, Laura zadowolona byla z takiego duzego misia chodzacego- az piszczala jak gdzies zauwazyla tego psa:)
Teraz bylo kapanie i dziecko spi.

Z mezem byla rozmowa, powazna(!) i narazie jest ok. Nawet kolacje zrobil:p
A ja ciasto:D

A czy to prawda, ze im dziecku pozniej wychodza zabki tym gorzej przez to przechodzi??

Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa. Bardzo mi ich potrzeba bo ostatnio jakoś tak ciężko.

Niestety nie śledzę obecnie BB więc nie wiem co u Was się dzieję mam nadzieję że wszystkie mamy zdrowe i dzieciaczki.

Kum dzięki okładom z lodu uniknęłam cięcia chirurgicznego, dr chirurg kazał mi masować (guz który miał 4x3cm) i po karmieniu okładać lodem pierś przez pieluszkę.

Jagódka a ta lecytyna nie pobudzi mi bardziej laktacji? ona tylko ułatwi wypływa sorki że tak pytam ale u mnie mleka jest za dużo. a olejek z wiesiołka bo lecytyna jest tylko sojowa obawiam się że to tylko GMO. Z drugiej strony jak ma pomóc to spróbuję.

Mały czasami nie opróżnia piersi więc ręcznie opróżniam na pieluszkę czasami jest ona taka żółta to moje mleko jest strasznie tłuste:/ a przecież nie spożywam dużo tłuszczy:(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry