reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Ja dopiero jestem w szoku. Bartek zasnal o 21 i uwaga spi do tej pory. Ja od 6.30 czekam aż wstanie a ten tylko zmienia boki i spi dalej

reklama
Kornela i Ty narzekasz na zmęczenie... ;)

U nas najdłuższy sen to 22-3 czasem 4. A potem to już cyc co 2h. Dziś zasnelam przy karmieniu więc Witek miał używanie - cyc w paszczy przez 1,5h.

Idę dziś ogladać noworodka:)

Coś miałam pytać i zapomnialam:/

malgorzatkar bylam prywatnie, placilam za 45 min 120 zl, ale babka nam pokazala co i jak mamy cwiczyc i na kolejne ide dopiero za jakis czas. na 25 listopada umowiona jestem do neuro panstwowo, wiec wtedy postaram sie tez wyciagnac skierowanie na rehabilitacje na nfz, chociaz nie wiem ile czasu trzeba bedzie czekac.
i tez chce zdjecia Zuzi z nurkowania! :-)
my o basenie pomyslimy juz po nowym roku, teraz zbieramy kase na swiateczne wyprzedaze w uk:-)

limonka poczatkowo podnosilismy oczywiscie z reka pod glowa i pupa, teraz jak juz radzi sobie z trzymaniem glowy to zdarzalo sie nam ze zwyczajnie chwytalisny pod pachami tak jak starsze dzieci.
fizjo kazala zlapac lekko pod pachami, przekrecic na bok, uniesc jakby do pozycji siedzacej i potem podlozyc reke pod pupe i automatycznie dziecko trzymany w "kubelku".
do odbicia po jedzeniu tez ja zle trzymalismy.

lilla ja nie karmie prawie wcale w nocy, rzadko sie zdarza ze Oliwia sie obudzi. laktacja sie unormowala i chyba przyzwyczaila jak wstaje rano to cycki nie sa twarde i @ jeszcze nie mam, ale tez mam nadzieje ze szybko nie przyjdzie.:-D

o zauwazylam ze s.michalina napisala o fotkach to wrzuce wam dwa co zrobilam u fizjo jak mamy ja trzymac na rekach w ogole i do odbicia

Załączniki

• 1415869248679.jpg
    1415869248679.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 54
  • 1415869262574.jpg
    1415869262574.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 52
  • 1415869286707.jpg
    1415869286707.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 54
siema!

Dziewczyny, a dlaczego chodzicie z dziećmi do fizjo? co Was niepokoiło?

ja myślę, czy iść na kontrolę bioderek. lekarz napisał, że wszystko jest ok i że niepotrzebna jest kontrola. pediatra z łaską dała mi drugie skierowanie, bo wyczytała, że wszystko ok... ta wizyta była chyba w 6 tygodniu życia Dasia... sama nie wiem..

Zastanawiam się też, czy dzieci przesypiające całą noc śpią z Wami w jednym pokoju? Daś pojękuje kiedy przekręcam się z boku na bok. gdybym spała w innym pokoju, może by nie wydziwiał

A propos Lilla - Adaś ma raczej skok. mam nadzieję, że nie odbiega od normy. oddychać przy nim jeszcze można. pewnie nie może żyć bez mamy - ciągle mu powtarzam, że do mamy zawsze można się przytulić, więc korzysta z sytuacji :-D

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy się dzisiaj meldowalam więc

Dzień dobry, ostateczna pobudka o 8.30 po godzinie cycowania w łóżku. Potem zabawa, śniadanie, prysznic. Zapakowana mloda w chuste i sprzątanie. Potem kolejne karmienie i spacer do sklepu. Właśnie zamierzam obiad robic i ciasto sypane piec. Zola zasnela to wózek w ogrodzie został.

Hej :)
Ja dziś wyspana :)
Mamo b ja też miałam już dwie @ fakt, że nie bolesne jak przed ciążą, ale leci ze mnie jak z kranu też i to 8 dni :/
Kasiuchna dzięki, kurde my też pod pachy bierzemy Julkę :/ Trzeba skończyć z tym.

Moja córa dzisiaj 30 min dłużej spała :D do 7.30 :D Chciałabym, żeby ta 8 wróciła to była tak dobra godzina dla mnie. O 7 tak łatwo mi się nie wstaje. Ale dzisiaj mąż dyżurowała więc ja spałam prawie do 12:szok::-D Zaraz idzie niestety do pracy więc resztę dnia spędzamy same.

reklama
Z Hej
Makota my chodzimy na rehabilitacje, bo Zuzia była skręcona w C, za sztywno i wysoko głowę trzymała jak była mała, teraz na kontroli neurolog stwierdził, że rączki powinny być Bardziej otwarte, bo często się zaciskaja, robi jedna dłonią dziwny ruch, taki skręcony, no i nadal lekko w C jest, jak leży.

Byłam na fitnessie, padam...nawet do rossmanna nie mam siły iść...

Do góry