reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Ledwo napisałam ze spi to się moja Niedźwiedzica obudzila. Mimo to zrobiłam ciasto, i Gołąbki a'la ja czyli na oko wszystko robione. Teraz tylko muszę ziemniaki ugotować, które już czekają w garnku i zagescic sos pomidorowy. Młoda trochę mi pomagała w kuchni, a po karmieniu o 14.30 zalegala na macie grzechoczac i marudzac. Teraz zwinelam się z psami na spacer, a moje dziecię zasnelo.

Ja za wizytę u fizjo placilam 120zl. Byłam w ośrodku WYSPA we Wrzeszczu (Makota wie o co chodzi). Jakbyś chciała to ci w pw napiszę u kogo byłam. Mogę serdecznie polecić p. Magdę :D

Zola też podnosi się na piastkach, a nie plaskich rękach, ale nikt mi tu na to uwagi nie zwrócił. Normalnie to otwarte dłonie wyciąga po zabawki.
Limonko to się wyspalas :D Widziałaś jak moja sunia szaleje? Nie zamieniłabym się z nikim.

reklama
Helou:)

My tez w sumie zwleklysmy sie z lozka o 12, ja nie spalam gdzies od 11 ale korzystalam z okazji, ze terrorystka spi:D a potem wszystko na biegu, bo na kontroli u rehab. bylysmy. Niby wszystko dobrze, ale ja im i tak w nic nie wierze:/ mala ani sie nie odpycha, ani nie przekreca na brzuszek, ani nie polozy sie na lewym boku, tylko prawy.. Chyba nawet nie umie na lewo sie przekrecic:/ jedyne co sie nauczyla to lapac zabawki, moze i przyjdzie na nia czas, ale zaczynam sie martwic:( kazdy lekarz jak czyta historie porodu to pyta czy u neurologa bylysmy, itd ale zeby cos konkretnego powiedzieli to nic:/ i mnie tylko strasza:/

Glowa mnie boli, zmeczona jakas jestem, ostatnio ciagle tak samo sie czuje:(
Lilla, ale mi narobilas ochoty na golabki, o matko!!! :D smacznego!

Dzień spokojny. Wzięłam niedawno Mel na drugi spacer na podwórko tylko - taki stacjonarny spacer noszony. Pokazałam jej liście, drzewa podotykała, trawę, maliny (mamy owoce!), psa sąsiada i koszącą babcię i szwędającego się dziadka. Pośmiała się z nimi, pogadała i jak zaczęła być zmierzła to wróciłyśmy do domu na 2 obiad ;)

Właśnie przysypia przy bufecie. Ostatnio nagminnie jej się to zdarza. :confused:

Ja do fizjo nie chodzę,, choć momentami niepokoją mnie niektóre odruchy. Na przykład teraz jak leży na plecach bardzo pręży nóżki. W przyszłym tygodniu idziemy do pediatry to zapytam. No ja też jestem pewna, że źle nosimy ale nie wiem jak prawidłowo ostatecznie, bo ona już główkę nawet w pionie trzyma prosto i nie pozwala sobie podpierać. Jak leży na moim przedramieniu przodem do świata to ciągnie głowę do przodu.

Makota my mielismy skierowanie od neurologa- powod? Porod, wczesniactwo. Przed pojsciem do lekarza obowiazkowo mielismy usg przezciemiaczkowe.
Michasia na rehabilitantka pilecala ta ksiazke co Jagodka i chyba Haust o niej pisala Zawitkowskiego.
mamo-b. Chcialam zaytac a nie bylas u neurologa?? Tylko stwierdzilam, ze jakby ktos mi tak napisal to mialabym ochote go w leb strzelic. Mi malego sprawdza caly czas lekarka tutaj. Okazalo sie, ze pediatra jest neurologiem. W Pl po historiach porodowych juz w szpitalu robia usg przezciemiaczkowe i zalecaja kontrole. Tyle.

Wow Lilla, w takim razie duzo zdrowka dla babci:*

Gosia, hehe:D bylam u neurologa. Nie wiem czy tak ma wygladac kontrola, ale zajrzal jej w oczy, pomacal ciemiaczko, dostawil reke do jej stopek zeby sie odepchnela, obmacal bioderka (???) i tyle.. Zadnego usg, nic. Po tej kontroli stwierdzil, ze pod wzgledem neurologicznym jest ok, wtedy to mnie zaspokoilo.. Ale czy tak wygladaja Wasze wizyty u neurologa?

Ja wiem, ze mala moze miec swoje tempo rozwoju, ale mnie martwi ze ona tylko i wylacznie na prawy bok lezy, a jak probuje z nia cwiczyc na lewo to sie zlosci, placze i nie polezy na tym boku nawet 15sekund. Mowilam jej to dzisiaj, ale to jak grochem o sciane. Na brzuchu juz fajnie lezy, nie leci na jedna strone, wytrzymuje dlugo.

Mamob no wizyty sa dluzsze :p i bardziej doglebne. Do Twoich sprawdza lezenie na brzuchu, jak podciaga glowke, czy stawia stopy, jak chwyta, lapkami, puka mloteczkiem. Usg u radiologa. Z wynikiem do lekarza. Moj lubi lewa strone. Na prawa ja sie klade, daje nowe zabawki. Mam w pozycli na brzuszku dawac zabawki, aby zaczal wyciagac rece. Dziec najpierw zaczyna sie przewracac na jedna strone a pozniej druga.

U nas tez leżenie na brzuszku, na plecach, na samolot, podciąganie, zwisanie :p, stukanie mloteczkiem, jak podąża wzrokiem za zabawką. Usg miała w szpitalu, wyszło ok

reklama
Stukanie mloteczkiem, samolot.. Dziewczyny nie zalamujcie mnie! Nic z tych rzeczy, ktore napisalyscie nie robil. Mimo wszystko bede wierzyc, ze jest ok bo zaraz bede sie nakrecac:D poczekam do 24go, mala ma wtedy szczepienie i bede rozmawiac, zeby chociaz zmienili mi rehabilitantke. Ta tylko potrafi mowic " o jak pieknie, o jak slicznie to robi, o jak jej to wychodzi" i tyle:/

Zamowilam prezent dla meza na urodziny na ebay, ciekawe kiedy dotrze:/ kupilam mu.... Kolowrotek o jakim snil po nocach:p :p dobrze, ze on nie jest taki wymagajacy:D

Do góry