reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Moja na szczęście usnęła nawet grzecznie. Nie wiem czy czasem jej kupa nie męczyła bo wieczorem była fajna a cały dzień o grozo. Sprzedała nam bezzębne uśmiechy i od razu zapomniałam o tej dzisiejszej marudzie :)

Dobranoc dziewczyny

reklama
Karmienie. Tu nowość bo dziecko odwrócone brzuchem do góry było, a od malenkosci śpi na brzuchu. Chyba dzisiaj długo nie słyszałam że się obudziła skoro zdążyła się odwrócić.
Czyżbym tylko ja dzisiaj q nocy grasowała po lipcowkach?

Cos Ty Lilla, jestem i ja.. Ale sil mi brak zeby pisac:/ srednio raz na godzine mam pobudke na karmienie, pociumka trzy razy i spi, zanim jej sie odbije to mija dluzsza chwila, odloze ja i zaraz mija godzina od ostatniego karmienia i budzi sie na cyca. Odloze ja bez odbicia, to pobudka po 10min z wielkim placzem bo odbic sie chce:/
Do 1ej nie spalam w ogole, od 1ej przespalam moze godzine.
Sniadanie mezowi do pracy juz zrobilam:p a przy okazji sama zjadlam bulke, bo przez to wszystko sama zglodnialam:/

A i okropnie mnie brzuch na @ boli:(

Dzien dobry!

Pola, wybierz sie prosze na bazar ;)

Das spal od 22 do 5:30. Dla niego nie ma znaczenia o ktorej idzie spac...

Milego dnia!

Makota, byłam, widziałam. Dzięki. Kurczę 74-80 to chyba za dużo jak na mojego syna. Adaś naprawdę taaaki długi już jest?
W końcu wczoraj zaczęliśmy rozmawiać o chrzcie. Chcielibyśmy mieć to już za sobą dlatego myślimy czy by nie zrobić za 3 tygodnie. I teraz pytanie techniczne? Da się w tak krótkim czasie wszystko przygotować? Na ile przed wypada powiadomić chrzestnych?

Pola, Adas ma 68 cm. W tym ubranku mial podwijalam troche nogawki. Marynarki nie zalozylam, bo bylo zimno, a w marynarce i kurtce wygladal jak koksu...

Z ksiedzem raczej da rade, choc niektorzy robia chrzest kilku dzieci.

Nie ma takiego terminu. Ja bym sie nie obrazila jako przyszla chrzestna powiadomiona 3 tyg wczesniej

Dzień dobry :D

Mamo B myślę, że Szymkowi smakowała marchewka, nie pluł, dziamdział z zaciekawieniem.

Makota dzięki:D Będę relacjonować na bieżąco:thumbup:

Pola to chyba zależy od tego czy chrzestni widzą że mają nimi być no i właściwie co to za ludzie. Znam takich, którzy by się obrazili jakby się dowiedzieli trzy tygodnie przed. Myślę, że miesiąc to takie minimum, ale ja tego rodzaju imprezy jeszcze nie robiłam, więc może podpowiedzą dziewczyny, które już są po.

Moje dziecko po stosunkowo spokojnej nocy urządziło po śniadaniowy wrzask. Chusta nas uratowała, cudowny wynalazek, na rękach mogę nosić godzinami, w chuście dziesięć minut i dziecko śpi:D
Przy okazji wymyśliłam jak połączyć przyjemne z pożytecznym.
Moja mama ma stepper, którego nie używa, konfiskuje go do usypiania dziecka:D:D:D

reklama
Dzień dobry. W końcu się po 2h przywitam. Lusia obudziła się po 7 na jedzenie, po 8 wstalysmy i teraz po zabawie jest zmęczona. cycka ciumka więc muszę jej wit. dać. Do. później

Do góry