reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzień dobry, my dziś też dużo pobudek zaliczyliśmy, ale może to dlatego, że wciąż jesteśmy u rodziców. Już się nie mogę doczekać powrotu do domu.

Tusiaczek stepper dobry pomysł, ja skacze na piłce albo chodzę po schodach w bloku na uśpienie.

Rogale już jadlam i chyba Witkowi nie szkodzą, a dobrze, bo to przecież rodowity poznaniak;)

Elifit zdrówka, biedne malenstwo. My odpukać jeszcze nie wiemy co to katar, ale boję się zimy.

Dieta. Już 3 tydzień jem żółty ser i masło i nie widzę wysypki:) mam nadzieję, że przygoda z dietą game over!

reklama
Jesteśmy po pływaniu. Odpoczywamy w holu. Nakarmilam 12.00-12.20, o 12.40 weszlyśmy do wody i o 13.10 po nurkowaniu już zaczynała płakać, więc szybciutko ja ubrałam i do szatni do wózka w którym w ciągu 3 minut zasnela. Jestem potwornie głodna więc zaraz do sklepu pędze po jakąś bulke.

Małgosia ile trwają te zajęcia na pływalni dla maluszków? Bo wg mnie i Zoli 30min to wystarczający czas dla niej. Potem chyba już jej zimno. Jestem i tak z nas. dumna bo nurkuje chwile i nie płacze. Marzą mi się zajęcia grupowe. Muszę się dowiedzieć gdzie w okolicy jakieś są i w jakiej cenie.

Witam i ja.

Julka śpi więc mam jakieś 20 minut jeszcze.
Elifit zdrówka dla dzieci.
Pola co do chrztu to u nas chrzestna wiedziała odkąd byłam w ciąży, że będzie bo to siostra męża więc nie wypadało jej nie wziąć a bratu powiedziałam jakieś 1,5 miesiąca wczesniej ale nie miałam pewności czy się zgodzi więc chciałam mieć czas ewentualnie na znalezienie kogoś. W kościele szybko załatwicie. Teściowa była w kościele wcześniej zapytać czy w ostatnim tygodniu dobrze będzie bo jesteśmy za granicą i ksiądz powiedział, że spoko. Także u księdza byliśmy w czwartek a chrzest w niedzielę. My lokal braliśmy więc teściowie nam wcześniej zarezerwowali. Myśle, że teraz nie ma sezonu na jakieś imprezy więc jeśli chcecie w lokalu to spokojnie zaltwicie.

My chusty już rzadko używamy. Jula zazwyczaj leżaczek, kocyk, mata albo krzesełko i do kuchni :) Moje dziecko uwielbia siedziec w kuchni :) Dzisiaj pogoda do dupy więc siedzimy w domu. A no i się wyspałam :D Dzisiaj mąż wstawał także jestem optymistycznie nastawiona do dnia.

wanny nie mam. herbate sobie zrobię wieczorem i wskoczę do łóżka. Dziecko oczywiście się obudziło bo moja teściowa jak wchodzi do domu to trzaska drzwiami i stuka obcasami, a jak się obudziła to na placach zaczęła chodzić. Zaczynam podejrzewać że ona to robi specjalnie.

Dziewczyny ja tylko na sekunde, mam taki sajgon od soboty w domu, ze szok. Odebralam wyniki badan moczu malego i wszystko ok tylko ciezar wlasciwy 1004 a norma od 1005 no i sa liczne szczawiany wapnia. Jutro zapisalam sie z malym prywatnie do pediatry, bo ta u mnie twierdzi, ze nie wie z czego i co to dokladnie. Fajna nie ma co:( Z czego to moze byc? Pamietam, ze ja to mialam w ciazy, ale nie zglenialam zbytnio tematu.
Jak mi sie unormuje sytuacja to Was nadrobie a narazie przepraszam- maly juz placze. Pa

reklama
Do góry