reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Elifit - to pewnie skok. Za tydzien lub dwa powinien sie skonczyc...

Dzis M przetrzymal A w lozeczku po przebudzeniu. Ja lece na kazde marudzenie, a M czekal 10 min. Co ciekawsze, terrorysta sie zalil, ale nie wpadl w szal. Jak mnie zobaczyl, zrobil karpika, ale byl spokojny...

M tak marudzi, ze nie umie zajac sie Dasiem, a potrafi szybciej go ululac...

reklama
Lilla, ja z nia w rozmowy, zabawy w nocy nie wchodze:) staram sie nawet jak najmniej rzucac sie jej w oczy:) wiec to na pewno nie to. Ona sobie rozmawia, smieje sie, patrzy czasem jak tata chrapie ale to wszytko odgrywa sie bez mojego udzialu. Jak zaczyna plakac to wtedy wstaje do niej, albo jak lezy pomiedzy nami to przytulam ja.

Dospalam z przerwami malymi. Ide na sniadanie. Maz wroci z ryb to tez go ciagne na spacer.

U nas nocka lepsza niż te pozostałe w tygodniu, może wreszcie mu to przejdzie (proszę proszę proszę!)
Dziś obiad u teściów (och jak bardzo mi się chce) już widzę reakcje szwagra i jego żony na moją fryzurę:sorry:.
Muszę pomyśleć nad prezentami - na pewno zrobimy kalendarz z dziećmi, bo co roku robiliśmy, a w tamtym za późno się zabrałam i nie zrobiłam. Wszyscy mnie pytają co kupić Adasiowi - macie jakieś pomysły? Dodam, że matę i leżaczek mam. Krzesełko do karmienia też. Zabawki - piramidka, jakieś zawieszki, grające kluczyki FP i trochę innych mam po Klaudii. Ubranka też ogarnięte. Klaudia sama list do Mikołaja i Gwiazdki napisze.

No i na spacer idę bez męża. On jedzie do budowlanego kupić zamek na furtke bo ktoś teściowej kwiaty z ogrodu ukradł. Ona oczywiście do mnie że jak nas nie stać na kwiatka to moglibyśmy się najpierw zapytać czy możemy. mosz kuzwa mac. Powiem jej chyba że lepiej niech się scale do mnie nie odzywa. ciśnienie mi nieźle podniosła.

Za to pogoda cudna, dziecko niedawno zasnelo i ubieralam jej bluze, czapkę i spodnie na spiocha a potem buzke kremowalam. trzeba korzystać z ostatnich ładnych dni.

Lilla miłego spaceru
Makota, Mamo B życę wam konieć tych skoków czy też wyjścia pierwszego ząbka :) Po każdej burzy wychodzi słońce więc może później będziecie miały aniołki a my będziemy walczyć z diabełkami, :)

A propo diabełkow to Julka powoli ma zadatki :) Jest taką mendą czasami, że mi ręce opadają ale jak tylko się do mnie uśmiechnie to wymiękam.

Katar chyba trochę przeszedł. Przynajmniej od rana nic nie słychac. Po nocy tylko troszkę było. Zaraz idziemy na spacer bo u nas też ładna pogoda dzisiaj,

Spokojnej niedzieli :)

Witam się po niewiarygodnie męczącej godzinie. Myślałam że Zuzi ten skok przechodzi ale gdzie tam. Dziś była straszna :O wrzeszczała i wysztywniała się non stop bo zmęczona ale cycka nie bujak nie ręce nie. W końcu się wkur... i zamotałam drącą się wyszykowałam Aru i wyszliśmy . Przez pierwsze 10 min wrzask i wysztywnianie a potem padła. Masakra dzisiaj jest. M w pracy. Dobrze że syn mój jest grzeczny

Witam się niedzielnie, u nas ciężki poranek, podobnie jak wczoraj. Mały zasnął ładnie, przed 21, jak zazwyczaj, i dał matce pooglądać Voice PL, ale niestety pobudka o 5 i koniec spania...cos mu się poprzestawiało i teraz jak się już obudzi to hula przez następne kilka godzin...nic tylko zanieść ojcu i uciekać...ale za to na spacerze pospał ze 2 godziny.
Jagódka a propo fryzjerów, to mój chyba też mnie skrzywdził:p zrobiłam sobie za namową mojej fryzjerki styling..i co d... miały się kręcić i być lepsze w układaniu, a póki co to wyłażą garściami i prostują się jak druty...120 zł poszło na marne,
Nie wiem czy wiecie, ale ponoć od jutra w rossmanie szykuje się promocja, tylko chyba nie jest rozreklamowana na kosmetyki do makijażu - drugi tańszy gratis, ja lecę kupić już siostrze prezent pod choinkę. no i wczoraj wypuściłam się na zakupy, byłam w reserved - tam do 11 są promocje 25% lub 30% z FB, kupiłam kurtkę ze skóry eko za 99 zł. no i buciki w CCC. opgólnie zakupy udane, ale ja już nie nadaję się na takie trasy, jak wróciłam to padłam. Już chyba wolę siedzieć z dzieciem:)
miłego wieczoru życzę:)

Ależ tu spokój dzisiaj.

Lilla sorry, ale ja bym jej powiedziała że może sobie te kwiatki wsadzić w wiadomo co:mad:
Chamskie to było.

Elifit chusta dobra na wszystko, u mnie też już dzisiaj poszła w ruch.
Myślałam wcześniej, że to zęby, ale chyba jednak wkładanie rączek do buzi jest z powodu skoku, a nie z powodu zębów. Ale niby żel i masaż pomaga. Już sama nie wiem, bo dziąsła wyglądają normalnie:confused:

Uwaga z sukcesów niedzielnych.
Mamy za sobą pierwszą marchewkę.
Zabawne przeżycie muszę przyznać.
Myślałam że było gorzej. Ogólnie moje dziecko zainteresowane nowym smakiem tego co znalazło się w buzi. Obyło się bez plucia. Najgorzej jednak pojąć mojemu dziecku, że żeby papu znalazło się w buzi trzeba tą buzię otworzyć:p

Edit. Anuula potwierdzam promocję w Rossmanie. Dzisiaj znalazłam gazetkę w skrzynce i też mnie zainteresowała. Dotyczy kosmetyków do makijażu. Tańszy gratis. Oj trzeba będzie się wybrać:D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry