reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry!
U nas noc spokojna. Pobudka o 6ej, wyglupy do7.30 :/
Teraz kupa obudzila, juz druga dzis.

Laura juz chyba lepiej, nawet jak lezala od 6ej to caly czas tylko sie smiala. Takze jestem mega zadowolona:D :D

Milego dnia!

Ka.wo, masakra z tym 9 pietrem:) ja przy 2 juz bym odpoczynek robila :D

reklama
Witam. Moj starszak oglada bajke a malutek przysypia, a matka lezy...
Tusiaczku przykro mi, ale zmiany skorne to dluga walka...
ka.wo z nawlizaczy to obecnie mam svr topialyse czy jakos tak To jeszcze moj z czasow ciazy, ale dzieci moga uzywac. Do buzki mam krem emolientowy allerco. Obecne czekam na dostawe emolium. - To jest moj nr 1 do codziennego stosowania. Ja sama uzywam la roche posay. Mediderm tez slyszalam-ze dobry.

Graża vit C nie przedawkujesz w razie czego, więc możesz spokojnie 2x3 dawać. Najlepsza jest witamina C która w składzie ma kwas L-askorbinowy, a nie sam askorbinowy.
Adaś wreszcie padł po długiej walce. Doszły ulewania, obstawiam ten budyń w ciastku francuskim:-p

Floriana my przechodziliśmy na mm stopniowo, tzn w taki sposób, że ograniczałam podawanie piersi na rzecz mm, a pierś przystawiałam tylko do uczucia ulgi, nigdy nie do spodu. Jeśli mały był po piersi jeszcze głodny dostawał butlę. Z dnia na dzień tych karmień było coraz mniej. U nas zajęło to niecały tydzień. Myślałam, że będzie gorzej, ale poszło łatwo, z tym że moja laktacja była nie specjalnie rozkręcona, Szymek już kilka tygodni wcześniej dostawał butlę na noc.
Rzecz jasna dzieć nie wypije Ci od razu całej porcji i w takich odstępach czasu jak jest to rozpisane na opakowaniu. Dziecko cyckowe jest przyzwyczajone, że pije ile chce i kiedy chce i tak mu trzeba podawać. Z czasem nauczy się pić coraz więcej i robić coraz dłuższe przerwy między kamieniami.

Ka.wo opisywałam moją wizytę dwa dni temu. Stanęło na moim, mleka nie zmieniamy, idziemy w stronę alergii. Póki co steryd plus Fenistil w kroplach, żeby ulżyć objawom, bo niestety dopiero od pół roku możemy konkretnie leczyć w kierunku alergii.

Żeby nieszczęść było mało to jeszcze jestem już niemal pewna, że Malutkowi idą zęby.
A ja jestem chora, ten kto wymyślił zatoki, miał na bank na celu ukarać ludzkość

Jagodka ile tej vit. C moge podawac?na ulotce podano 5-8kropli na dobe, czyli jakbym podzielila to na pol 4rano, 4 wieczorem? Czy mozesz mi napisac ile razy dziennie wykonywalas inhalacje Adasiowi i ile kropel soli fizjo na 1 mozna podac?

Graza, ja w fazie dużego kataru inhalowalam małego 3-4 razy dziennie. Soli fizjologicznej wlewalam na oko. Pediatra cos mówił o 10 kroplach ale ja napewno dawałam wiecej, jakies 2-2,5 ml na raz.
Polecam ci tez sól morska w atomizerze. Dociera głębiej.

Dzien dobry. Mój najdroższy syn przespał dzis 10 h :)

czesc:)

zdrowka dla malych i duzych chorowitkow:)))

Floriana do jakiego lekarza idziesz?ma mnadzieje ze szybko pomoze bo sie wykonczysz kobieto

limonka juz wole @ co meisiac niz 6 tyg pologu ,non stop lecialo ze mnei:baffled:

jagodka ja pzry 3 dzieciakow tez ledwo ogarniam ich ubranai,jedna segregacje skoncze ,poukladam ,popiore itp a tu od nowa:-Doby Adasiowi nic nie bylo i mogla w koncu 'cos dobrego' wcinac

kawo wspolczuje awarii windy,kiedy naprawia?wiesz cos?

malgorztaka ja tez chyab jeszce na zakupy dzis wyskocze ale obstawiam tlumy:sorry:

wiecej nie pamietam;/

Hania tez zxaczyna powoli obroty,wczoraj zbrzuszka na plecki sie obrocila,ale byla w szoku:-D

pochmurno dzis i tak sennie,nawet Hania pospala z godzinke:szok:

milego dnai:)

Agulam dzięki Ci dobra kobieto za przypomnienie. Jak zwykle zapomniałam, że święto równa się zamkniętym sklepom i tłumom wszędzie. A jeszcze pewnie jutro będziemy mieć gości, chociaż mam nadzieję że nie, bo już mnie trafia. Kuzyni M pewnie przyjadą na cmentarz a oni jeszcze Małego nie wiedzieli. A u nas sajgon, ja chora, Niutek też w średniej formie. Eh tak mi to potrzebne, że hej.

Pisanie postu podejście drugie.
Dzień dobry, my zaczęłysmy dzień o 8.30. Malenka budzila się co trzy godziny. Rano rozmowa z moją mamą, ściąganie pokarmu na później i zabawa na macie. Myślałam że moje dziecko zasnie spokojnie, a ja odkurze, ale nie chciala spać, wiec odkurzylam gdy ona marudzila przy karuzeli. Teraz przysypia przy piersi bo juz ze zmęczenia w histerie wpadala. Ja lecę zaraz do łazienki na wieczorna randkę się przygotować. Swoją drogą umowilam się na randkę z mężem z. czystej złośliwości :) Ha ha ha ale o tym może później.

reklama
Agulam w mieście to samo. Nie kumam tego jeden dzień święto a ludność robi zapasy jak przed atakiem nuklearnym.
Już Wam pisałam zdaje się koło Wielkanocy, że mieszkam w zagłębiu marketowym, w najbliższym sąsiedztwie mam Biedronkę, Carrefour i Lidla i jedynie mały osiedlowy sklepik gdzie nic nie ma. Skutkuje to tym że po każdą małą rzecz muszę iść do marketu. I właśnie w Wielki Piątek jeszcze w ciąży stałam z jedną rzeczą 40minut w kolejce. Dlatego teraz już na samą myśl o świętach dostaje spazmów:eek:

Do góry