reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Haust, ja wlewam ta sól bezpośrednio do noska gdy mały leży na plecach. Nawet nie odchylam specjalnie głowy. Wlewam na oko kilka kropelek.
Obecnie używam sterimar i jestem zadowolona.

Tymek spi w samym pajacu, pod kocykiem lub dwoma. Poduszki nie używamy.

reklama
My spimy w bodziaku, pajacu, spiworku i czesto pod kocykiem lub kolderka. W nocy czesto u mnie sie robi 19 st. Wody do niska mam 2: marimer i afrin puresea baby. 2 ma mniejsza dawke ale sie zacina dyfuzorek.
Odnosnie mleka mm. My mamy pepti ze wzgledu na to, ze zwyklego maly jeszcze w szpitalu nie tolerowal. Zalecenie bylo ha, ktore znosil jako tako. Po rozmowie z lekarzem dietetykiem i konsultacja z pediatra mamy pepti. My wszyscy alergicy. Starszak byl dokarmiany nutramigenem. Maluch jako wczesniak i z niedotlenieniem ukladu pokarmowego. To tez powod dka ktorego Hobbit nie bede sie spieszyc z rozszerzaniem diety, a raczej ja opozniali.
Podusie uzywamy ale tylko w wozku i motylka, ktory podtrzymuje glowke po bokach.
Jagodka ma racje odnosnie laktozy. Bezlaktozowe mleka sa na rynku, ale to nie nutramigen, ani pepti i nie ha.

Ooo... Tez czekam na becikowe. Nie popuscilam im i zawiozlam wszystkie wymagane papiery

Michalina, a kiedy dostalas decyzje o przyznaniu?

musiałam ją sama odebrać... czyli wycieczka znowu do GOPS. Kazała mi podpisac z data 15.10. a odebralam wczoraj.

Melania śpi w samym pajacyku, owinięta w kocyk. Na stópki nakrywam kołderkę bo lubi "wyjść" z kocyka to przynajmniej jej po nogach nie wieje. Podusi nie mamy ale materacyk cały czas podniesiony z jednej strony.
Ostatnio się dowiedziałam, że na naszej ulicy jedno dziecko się niedawno zachłysnęło przy ulewaniu w nocy, było pogotowie bo mała zsiniała. Na szczęście skończyło się na strachu.
Podusię płaską wrzuciłam do wózka, żeby ciut wyżej miała i mogła wyglądać.

Makota - ja właśnie dzisiaj też pomyślałam, że Melka ma skok rozwojowy bo już nie wiem jak tłumaczyć jej zachowanie. Kocham córcię nad życie, mogłabym za nią w ogień skoczyć, jak ją coś boli to zawsze mówię żeby mi oddała ten ból bo ona za malutka itp. ale jak tak WYJE pół dnia i NIC się królewnie nie podoba tylko mamusi rączki w fazie bujania to mam ochotę wyjść z domu i nie wrócić... I chyba mój dom o tym wie, bo na noc się zamek z głównych drzwi zepsuł

Pajacyk to dla mnie piżama, więc nic pod spód nie zakładam. Oczywiście zastanawiam się dzisiaj "co zrobiłam źle, że dziecko kataru dostało"? Zbyt cienkie ubieranie na noc jest jedną z opcji, druga to zbyt szybkie wyjście z basenu, a trzecia to zarażenie się od córki koleżanki. Córeczka jej lubi przytulać Zolkę i być może prątkowała już w niedzielę czy poniedziałek, bo we wtorek obudziła się powiedziała, że jest "sick" :(

Stwierdzam, że nie kupuję już ubranek 62/68 bo mam mnóstwo wszystkiego. 70sztuk wszystkiego od body do kurtek. nie liczyłam kombinezonów (2-3)
na niektórych metkach 62-68 to 0-3miesiące, a Zolek zacznie nosić dopiero od pół roku :p Na razie 50-56 są w większości dobre.

Młoda po kąpieli o 20 dostała dwa koktajle mleczne prosto z dystrybutora i śpi. Muszę powiedzieć, że nauczyła się jeść po kąpieli. Bo karmiłam ją o 19, a potem i tak do cycka ciągnęła i spać.

Dobranoc :-*

Jest dwustronna. Po srodku praktycznie plaska i tam sie miesci dziecia glowka. Ludzie tez wsadzaja ja do fotelika. My mamy to z zalecenia rehabilitanta. Alternatywa to zrolowane pieluszki.

Załączniki

• 1414009851805.jpg
    1414009851805.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 37
  • 1414009865271.jpg
    1414009865271.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 38
Malutki najedzony i maz usypia go od godziny, niech i on sie wykaze:) Ja juz sie klade. Na dzisiaj mam juz poprostu dosc.
Dobranoc maluszkom i ich mamusiom:-D

reklama
Dzieki Gosia:* kurcze fajna sprawa z ta poduszka, w foteliku po wyjeciu tej wkladki dla noworodka Laurze caly czas ucieka glowa, to by nam pasowalo. A z jakiej przyczyny masz Gosia zalecenie od rehabilitanta? Taka poduszka pomogla by nam jak mala trzyma glowke w jedna strone?

Do góry