reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Elifit moze i tak byc ze jedne dzieci lubia a inne nie ale wydaje mi sie jak porownalam z tymi 37 stopni, ze robilam za cieple to- chociaz tak jak mowie nie chce mi sie wierzyc ze jakby bylo za gorace to by normalnie pil i nie plakal.
A co do kapieli to maz zaczal mu robic chlodniejsza wode niz zwykle i cud maly nie placze, tylko musze ciagle go zagadywac.

Pola, ja nie umiem "obsługiwać" ampułek :no:
pediatra przepisała nam sinomarin, ale doczytałam, że jest od 6 mż i bałam się go używać

zawsze katarek i sól fizjologiczna, ale tylko z wierzchu, bo jakoś nie miałam sumienia :eek:

dziś psiknęłam tym marimerem, położyłam Adasia na brzuch i gile same powychodziły w pieluchę...

drogie Panie - mamy skok rozwojowy :-D to jest ten trwający od 14 do chyba 19 tygodnia. nie wiem, czy nie darować sobie tej podróży poślubnej, bo jeżeli Daś ma wrzeszczeć na cały hotel przez 3 doby, to będę siedziała jak na szpilkach... strasznie chłopak marudny... teraz leży w łóżeczku i słucha słuszarki... ciekawe jak długo, bo od 13 nie możemy się porozumieć :-(

Hejka :-)

U nas od rana leje i wieje, brrrrr No i nici ze spaceru :-(

Pola, Makota jak używacie tych ampułek do nosa? Odchylacie głowę do tyłu i po kropelce do dziurki? Kupiłam wielkie opakowanie soli i w sumie tylko do inhalacji używam, a disnemar na wykończeniu.

Kornela my mleko tylko na wodzie butelkowej robimy. I nie bój się cieplejszego mleka - za ciepłego dziecko nie wypije - ja mojej nie raz za ciepłe zrobiłam. A weź jeszcze pod uwagę, że ten termometr też może być nie teges. Gdybym ja robiła kąpiel małej w temp. jaką pokazuje nasz termometr to w zimnej bym musiała kąpać :sorry:

My się zawiazalysny i poszlysmy z psami. Teraz karmię i ogarniam ilość ciuszkow Zolki. Pajacyki 62/68 szt 11, body szt15 itd. Strasznie dużo tego mam, a zawsze coś znajdę w lumpie wiec chce wiedzieć czego już nie kupować.

Dzieki dziewczyny bo poczulam sie jak wyrodna matka, mnie moze to nie parzylo a teraz jak obczailam ze robilam cieplejsze to ubzduralo mi sie ze go parzylam tym mlekiem. W ogole ja np herbate zaraz po zagotowaniu pije a moj m po 20 min bo wczesniej mowi ze parzy a mnie nie, moze ja jakos inaczej odczuwam te temperatury. Haust a jakiej wody uzywacie do mm? Ja od wczoraj zywiec zdroj butelkowa przegotowuje bo u mnie na wsi zadnej mama i ja itd na pewno nie znajde a zywiec ma malo mineralow i ma atest.

A jeszcze mam pytanie jak ubieranie do spania na noc maluszki? Przykrywacie tylko kocykiem?

Lilla to nagromadzilas tych ciuszkow.:) heh ja wszystkie pajacyki wywalilam do pudla na strych bo maly tak przebiera nogami ze ma je kolanach a szelki sciaga z siebie. Body tez mam za malo, musze cos dokupic- u nas spodnie dresowe i bluzy, sweterki i koszule tego mamy najwiecej.

Ostatnia edycja:
reklama
Kornela, u mnie dokladnie to samo z pajacykami, te tylko ktore sa w sam raz na nia sa wygodne, a tak w reszcie ma stopki w pajacyku tam gdzie powinny byc kolana:D

Ja tez dzis sprawdzalam ilosc ciuszkow, ale na 74. Czasem sa promocje gdzies a ja nie wiem co ma czego nie, na 68 ma pelno ciuszkow, pewnie polowe nawet nie zdazy ubrac:/

Ale jestem zmeczona, mialam dzis lezec i nic nie robic a zawsze cos sie przytrafilo do zrobienia/ do tego mala spi jak wrobel na galezi:/ najdluzsza drzemka 15 min, nie liczac tego ze u mnie na klacie spala z godzine, co ja odkladalam to byl placz!

Do góry