reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Kornela też właśnie żywca używam. Wcześniej używałam na przemian żywca, primavery i cisowianki, ale małej te zmiany chyba nie służyły za bardzo, bo zmiana wody skutkowała luźniejszą kupką, więc zostaliśmy przy żywcu.

Natalka śpi w pajacu i śpiworku

reklama
Pajacyk to taki w rękawami i nogawkami. Śpioszki maja nogawki i szelki. Tak przynajmniej pani w sklepie mi powiedziała. Zolek spi w pajacyku pod kocem. Ubranka ma dopasowane i nic jej nie podjezdza.
Zaraz będziemy wczorajsze Hells kitchen oglądać. Zolek czuje się lepiej.

Mam dokladnie to samo z pajacami. Albo ciasne, albo w sam raz i stopki w miejscu kolanek... Kupilam w tesco pajace pow 3 mc i miesiac temu byly za ciasne. Pajace sa mega wygodne. Adas spi w pajacu pod kolderka.

Uzywacie poduszeczek?

Ja uzywam takiej mega plaskiej i pytalam ortopedy i nie mial jakichs specjalnych przeciwskazan. Zreszta u meza jest w rodzinie chirurg ortopeda i tez jego dziecieczki spaly na takich mega plaskich. Chociaz pewnie najlepiej bez do 1 rz.

Co do wprowadzania czegos do diety maluszka to mysle, ze jak skonczy 5 miesiecy, jak bedzie mial 5 i pol moze. Moj jest na mm, ale nie chce sie zbytnio spieszyc. Zreszta porozmawiam na ten temat z pediatra.

Ostatnia edycja:
Tak Lilla, tak wygladaja pajace:) moja spi wlasnie w pajacach, a czy Wy zakladacie body pod pajac czy sam pajac?

Laura nie ma poduszki, ale zastanawiam sie nad uzyciem jej. Co myslicie na temat poduszek?

Ostatnia edycja:
Ja nie używam poduszki.
Dziś znalazłam w szafie jeszcze nieużywanego pajaca w rozmiarze 0-3 i jeszcze trochę go ponosi :tak: z tesco właśnie

Też jak najpóźniej chcę wprowadzić pokarmy stałe Natalce :tak:

Ja już nic pod pajaca nie zakładam - traktuję je jak piżamę

Moja też śpi w pajacu samym pod rozkiem albo kocykiem. Ja mam z georga na 3-6 miesięcy i są ok, a wyrosła już z tesco 3-6.... Więc te rozmiary to można sobie o kant tylka rozbić...

W temacie rozmiarów - oddalam dziś ten Oli płaszcz zimowy do smyka, oddali kasę. Zamówiłam w internetowym kurtkę, Ola nosi 98, płaszcz też był 98, kurtka przyszła i...chyba zamowie 104 a tą zwrócę...jakoś mam wrażenie, ze jej ciasno...muszę ją wziąć do smyka zamierzyc tą większą, tylko znow plany mi sie popsuły, bi na jutro już zimę nadają i chciałam tą kurtkę już do przedszkola założyć...no cóż, założymy bluzę i jesienna kurtkę...

Mika kupowalas już córce kozaki? W ecco w factory maja pojedyncze sztuki większych i nie wiadomo, kiedy jakas dostawa będzie....

Po wczorajszym fitnesie bolą mnie nogi i tyłek , ale tak jak naciagniete, nie zakwasy...wczoraj wymiotowalam wieczorem...jak po jutrzejszym to samo będzie, to jakoś muszę ogarnąć normalne fitnesy i opiekę nad Zuzia na godzinę...bo tu zbyt hardcorowo...bez typowej rozgrzewki i bez dłuższego rozciagania się na koniec...lipa

reklama
Tez nie ubieram body pod pajaca. Pajaca zawsze na noc, bo najwygodniejszy dostep do pieluchy :) do lekarza tez czasami zakladam pajaca.

Ktoras pytala jak zakraplam nosek - ampulkami sie balam. Zakrapialam w pozycji siedzacej, ale chyba za mocno, bo az do buzi Dasiowi szlo :(

Do góry