reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Mamo bobasa czy my nie mamy jednego męża?:-) jak czytam co piszesz to jakbym o swoim czytala. On ma na wszystko czas,potrzebuje relaksu itd codziennie sie z nim kloce i mam nadzieje ze nadejdzie taki dzień ze się ogarnie w końcu.
Lilla wspolczuje kataru bo mój maly miał ponad 2 tyg uratowala nas woda motska w sprayu i frida a i kropelki nasivin. Zdowia dla malutkiej.
Ja zlozulam o becikowe w pon i we wtorek dostalam decyzje, pieniafze w ciagu 2 tygodni.

reklama
Hobbit, ja karmie wyłącznie piersia i jesli Bog da to nie mam zamiaru wprowadzać niczego poza piersia do skończonych sześciu miesięcy zycia dziecka.

Lilla, nie wiem jak ty szukasz ale ja wzięłam pierwsza lepsza aptekę i wysyłka do
Holandii kosztuje 28 zł.
Koszt dostawy - Apteka internetowa Warszawa

Ostatnia edycja:
Dzieki Malgosia. Po slubie wyjezdzamy i chcialam sprawdzic jaj Adasiowi spodoba sie basen ;)

Lilla - tez tak myslalam, ze do 5 dni. Ja Ci moge ten katarek sprobowac kupic. Nie wiem jak z kw. Ciezki nie jest

Gosia, Tusiaczek - a czemu jestescie na mm bo nie pamietam?

Makota dziękuje, ale zamówie do mamy i ona mi wyśle katarka.
Hobbit znalazłam na stronie wiedza o laktacji. Wrzuciłam link na wątek dieta matki karmiącej jak i ile przechowywac pokarm.

Wow. Pola dziękuję. Ja na ceneo wzięłam najtańsza opcje i dostawa taka droga była.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,

ogarniam pokoje bo się przeprowadzamy:D o jeden pokój dalej:D zapakowałam już 3 pralkę teraz sprzątam, przenoszę graty, nie sądziłam że tyle ich mamy, ale wszystko poupychane w jednym pokoju.

Chciałam napisać posta o 3 w nocy i nie chciało mi go dodać to już nie pierwszy raz zresztą. Wczoraj robiłam segregację ulotek ze szkoły rodzenia. Znalazłam kupon na foto-książkę w formacie A4 siedziałam do 3 (chyba mnie pogrzało:szok:ale przynajmniej monitorowałam temp u K.) i zrobiłam foto-książkę ze zdjęciami K, promocja trwa do 25 października, zrobiłam, wysłałam teraz czekam. Zrobię niespodziankę Mż-wi. Podaję link jeżeli, jesteście zainteresowane FotoKsiążka za 19zł

LillaMy szukam fizjo na stronie Znajdź Terapeutę : Polskie Stowarzyszenie NDT-BOBATH niestety w Rz-ie nie ma albo nie podali. Najbliżej mam w mieście oddalonym o 100km czyli 2 h jazdy. Znalazłam przychodnię w której pracuję dziewczyna - terapeuta NDT-BOBATH i NDT-BOBATH – BABY z wieloletnim doświadczeniem pracy z dziećmi i niemowlętami. Nie wiem na stronie tego Stowarzyszenia nie jest podana. Zapisałam się do niej, wolę sprawdzić K niż później żałować, że coś przeoczyłam.

Pola pytałam o tą szczepionkę, kobieta w przychodni tłumaczyła że to wytyczne z Sanepidu oni dostają płatną Euvaxa, mogłabym kupić Engerixa ale to oznaczałoby że mały każde szczepienie na WZW b ma podaną inną szczepionkę:( żeby tak nie mieszać. jestem zła na siebie i Mż że nie dopilnowaliśmy tego. Cóż szlak mnie trafia jak Mż siedzi i ma czas na przeglądanie durnych filmów z wypraw Quadami, a żeby zainteresować się dzieckiem coś poszukać, poczytać to czasu nie ma. grrrrr Z tego wszystkiego musiałam zjeść wafelka czekoladowego i jeszcze mi mało:wściekła/y:

elifit i Pola - ja poza 150ml też karmię swoim mlekiem i nie mam zamiaru rozszerzać diety do końca 6tego m-ca o nic więcej poza glutenem, który jednak znajduje się w schemacie karmienia dzieci karmionych piersią w 5tym i 6tym m-cu. Mam rozumiem, że Wy się do tego schematu po prostu nie będziecie stosować?

LillaMy dzięki za linka, dokształcę się :-)

Cześć

Elifit pisałaś, że miałas problemy z synem przy wprowadzaniu pokarmów, chodzi o to, że za wcześnie ?? Ja postanowiłam się wstrzymać na razie,robię kilka dni przerwy i zobacze czy to to jest powodem braku kupy. Na szczęście nie jest tak ze w ogole jej nie robi ale rzadko.
Co do pogody to u mnie też wczoraj straszna wichura była, masakra jakaś.
Lilla,Katka zdrówka dla dzieciaczków,
Kornela tak czytam o tej wodzie i się zastanawiam, czy u nas nie ma podobnego problemu. Mała niby jje mleko, ale czasem marudzi starsznie. Jakiej wody butelkowej używasz??
Jagódka jak się miewacie??
Makota następnym razem powiedz swojemu, żeby cały dzień zajmował się małych i porządki porobił. Zobaczymy jaki wypoczety będzie. Mój w końcu zaczął rozumieć, że dziecko to też ciężka praca.

Ja nabieram niemal pewności, że Julce zęby idą, wieczory są masakryczne, wczoraj myslałam, że kupa znów męczy nawet zastosowałam windi, ale poszła znikoma ilość, więc to chyba nie to?? Poza tym od kilku dni Julka gardzi smoczkiem, nawet go nie chce na minute, a w dzień tylko z nim zasypiała i teraz mamy problem;/
Kurde boję się, ze mogłam zaszkodzić Julci tym wprowadzaniem nowych rzeczy. ale z drugiej strony było to tylko jabłko i wczoraj marchewka ( dałam d****py z tym ehhhh).Oby jej przeszło.

Miłego dnia :)

Wiecie co dostalam w prezencie wczoraj termometr do wody do mm i nie zamierzalam uzywac bo i tak mi dkugo schodzi z robieniwm ale z ciekawosci chcialam spr jaka to woda taka 37-40 stopni i szok bo ja robie duzo cieplejsza. Maly nigdy nie wrzeszczal i nie plakal przy butli wczesniej to mozliwe ze jednak moglam go poparzyc? Chyba by plakal gdyby bylo zbyt gorace inie chcialby pic prawda?

reklama
Do góry