reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Haust byłabym się alergii aczkolwiek ja na krowim wychowana tylko wtedy inna trawa była ;) dzięki za ćwiczenia. Moja Zuzu lewą stronę upodobała sobie.

Ja do wózka mam podusie serduszko i wtedy śpi na wznak.

Kurcze Kornela nie wiem sama. Ja bym doczekała tydzień po przeziębieniu lub zmyslila że Cię bierze. A jak szczepisz?

Szczepie tymi refndowanymi, kurcze juz sama nie wiem co mam zrobic. Ach zadzwonie chyba poradzic sie jeszcze do pediary do ktorego chodze prywatnie jak cos mnie martwi, on nas pokierowal z ropniem do szpitala, z tym kikutem do chirurga a ta w wiosce twierdzila ze samo przejdzie.

Jagóka - nie wiem czy to latoza, czy to gluten, czy terroryzm, ale wiem napewno, że mogłam wcześniej poszukać specjalisty do którego wybieramy się w poniedziałek... teraz podaję dicoflor i wit D. bobotic daję jak widzę, że solidnie się męczy. ostatnio nie wiem czy to piardy, czy zły humor. bardziej od tego, że jem coś nie tak, obawiałabym się, że mój chłop się nie najada... jak się tak dobrze zastanowię, to on je 7 min, ale dość często. prawie tak często jak noworodki...

teraz był marudny, więc pospaliśmy razem. tzn Adaś, smok i ja. cyca już nie chciał, ale uzależnił się od zaspiania ze smokiem i ze mną. obudził się, płakał. dałam mu cyca, podjadł i znowu śpi, ale jakoś niespokojnie :baffled:

nasza pediatra stwierdziła, że Adaś ma płaską głowkę z jednej strony, ale ja tego nie widzę. wiem za to, że wynika to z tego. że noszę go na lewej ręce i tak też odkładam do łóżeczka. staram się go przerzucać na drugi bok i pod plecki podkładać kocyk, żeby się nie przeturlał, ale wtedy oczywiście się wybudza.

korzystacie już z poduszeczek?!

strasznie nieprzyjemna pogoda się robi.. muszę poczytać na necie, kiedy nie powinno się wychodzić z dzieckiem i jak długo spacerować. mnie dziś solidnie wygwizdało. muszę sobie kupić kurtkę, bo te co mam zdawały się na przelot do pracy a nie na 2 godzinne spacery...

ktoś pytał, jaką mam matę. podobną do tej:

mata4.jpg

Ostatnia edycja:
Hej
U nas dziś ewidentny kryzys laktacyjny. W cycach miękko. Zuza wypija z obu co normalnie jedna jej starczy. Jutro rano będzie nawał.
Makota może po prosta silny odruch ssania jak moja Zuza.

Elifit u nas to samo było z tydzień temu.... Zalalam sie mlekiem nad ranem...

Kornela to ty musisz podjąć decyzję, ja bym z powodu pepka nie przekladala szczepienia, bardziej katar by mnie niepokoił.

U nas też wieje, brrrr ale weekend ma być ładny

Dzwonilm do tego pediatry i mowil ze nie ma przeciwskazan ale wlasnie maz wrocil z pracy i mowi ze pieka go usta wiec boje sie zeby mu sie opryszczka nie zrobila. Jak jutro mu sie cos zrobi to przekladam na za tydzien, a jak bedzie ok to do 18 mam czas

Catsun jestem panikara i to rodzinne bo mój tata jest taki sam i jego mama tez. Nie ułatwia to zycia ani mi ani moim bliskim ale to silniejsze ode mnie. Kurcze ma takie zaczerwienione zgrubienie po wewnrtrzenej stronie ust ale oby to nie to. Dzieki za wsparcie;-) idę zaraz spać bo chłopaki spia

reklama
Kornela, zanim Twoj synek wyrosnie to Ty wykonczysz sie wymyslaniem samych problemow:* wszystko bedzie dobrze, tylko wrzuc na luz :) tutaj w Szwecji opryszczka u kogos to nie jest przeciwskazanie do szczepienia:/ nawet sie nie pytaja czy ktos w domu chory, wiec uwierz nie ktorzy maja gorzej niz Ty:) bedzie dobrze! Uszy do gory:)

Moja niedobrota ostatnio strajkuje wieczorami, po kapieli lapie drzemki, a potem szaleje:) wlasnie probuje tacie tlumaczyc zeby nie spal kiedy ona ma cos waznego mu do powiedzenia:D a on jej bezczelnie chrapie nad uchem:)

Ostatnia edycja:
Do góry