reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dziewczyny ja też jak byłam u lekarza to mi powiedział ze USA nie ma czegoś takiego jak Duphaston, tylko tak jak już pisałyście jest selekcja naturalna. Jak ciąża ma się utrzymać to sama a nie ratować wczesną ciążę. Mój lekarz też czeka do 10 tc żeby założyć mi książeczkę ciąży bo póki co to jeszcze wszystko może się zdarzyć...... To jest przykre myślenie zwłaszcza dla kogoś takiego jak ja skoro ja min 2 lata się staram o dzidzię i w końcu się udało. Ze względu na to, że ten lekarz zna moją sytuację a poza tym zna też mojego tatę to przepisał mi Dupka ale jak sam stwierdził to te tabletki są na mój mózg a nie ciążę, żebym była spokojna.... łaskawca :D heheh
A i ostatnio położna znajoma moich rodziców powiedziała mojej mamie że w ciąży maksymalnie powinno robić się tylko 3 razy USG żeby płód nie był naświetlany.... I moja mam już panikuje że ja już miałam 3 USG zrobione. Hehe musiałam wytłumaczyć mamie że tej położnej mąż to też gin i są źli że chodzę do innego bo wiem że jej mąż też na każdej wizycie robi USG bo za coś bierze 150 zł :D ale się rozpisałam....
Byłam dzisiaj na dłuuuugim spacerku i jeszcze nie doszłam do siebie, wszystko mnie boli :D zazdroszczę Wam dzisiejszych i jutrzejszych wizyt bo ja czekam aż do piątku :D

reklama
Cześć dziewczyny,
Po dłuższej nieobecności znowu ja.
Byłam na wizycie u ginka z mężem. Przecinek dobrze się rozwija, na USG nam pomachał, serduszko mu mocno bije więc z ciążą wszystko dobrze :)
Jedynie co to martwię się, bo mam krwawienia z szyjki macicy ( jak się ją czymś podrażni np podczas kochania, albo podczas badania ginekologicznego). Lekarz mówi, że mam się nie martwić, że będzie dobrze tylko zakręcić póki co kochanie i zażywać Luteinę.
Kolejna rzecz nieprzyjemna to, to że wyszło mi w moczu 3800 bakterii :szok::szok::szok: kiedy norma jest 130...
Trochę się przeraziłam - oddałam kolejną próbkę na posiew i będą hodować...
Mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku...

Ja tylko na chwilkę, bo zmęczona jestem strasznie. Mój szpital jest 150 km od mojego domu...Byłam na wizycie, miałam usg, jest serduszko, dzidzia jedna. Ależ się cieszę, że widziałam jak serce bije. Niesamowite uczucie.
U nas tez nie ratują do 12 tygodnia, jestem tym przerażona. USG też jest jedno w połowie ciąży. Mi sie trafiło, bo miałam kontrolną wizytę wyznaczoną pół roku wcześniej, okazało się, że jestem w ciąży, na tym pierwszym usg nie było widać serca, więc kazali przyjechać za 2 tyg do kontroli. I tylko dlatego byłam dzisiaj na tej wizycie. Teraz badania genetyczne do 14 tygodnia, więc kolejne usg. Następne w jakimś 18-20 tyg, potem w 24 i 32. Taki plan mi dzisiaj podała lekarz. Ale tyle razy usg, ponieważ biorę leki na ciśnienie no i ze względu na wiek :tak:
Ja duphaston biorę od kiedy się dowiedziałam o ciąży, jestem w stałym kontakcie z moim polskim ginekologiem. Tutaj 2 tygodnie temu starasznie się oburzyła lekarka, że na własną rękę biorę leki z Polski. Powiedziała, że na własną odpowiedzialność to robię, powiedziałam, że ok. Dzisiaj przyjęła mnie inna doktor i wcale już nie wspominałam o tym, że go biorę. Większe zaufanie mam do mojego lekarza niż do tych tutaj...taka jest prawda.
Nic, nadrobię jutro co napisałyście. Uciekam odpoczywać, jutro do pracy
Trzymajcie się

Kasia, a nasiusialas prawidłowo? Tzn po podmyciu sie i ze środkowego strumienia ? Ja w pierwszej ciąży miałam zapalenie, dostałam tabletki i po 3 dniach przeszło

witam po dluugiej nieobecnosci niestety spedzilam ten czas z mala w szpitalu do salmoneli przyczepilo sie jeszcze zapalenie pluc i uszu(chyba zlapala w poczekalni do lekarza)byla bardzo slaba zaczela sie odwadniac i w koncu przy piatej wizycie na ostrym dyzurze po moim stanowczym,,dzisiaj do domu nie wracamy,,przyjeli mala na oddzial ,dostala antybiotyk ,kroplowki i juz po dwoch dniach byla poprawa,teraz juz jestesmy w domu i Basia czuje sie dobrze,ja niestety ciagle plamie bylam tydzien temu i gina(oddzial polozniczy jest naprzeciwko pediatri)i powiedziala ze wszystko rozwija sie prawidlowo a to plamienie to ze zarodek jeszcze sie umiejscawia no i ze zmeczenia........ja jednak martwie sie
pozdrawiam wszystkie ciezarowki i sorrki ale nie dam rady nadrobic co napisalyscie

blueberrry wykrzycz się jak któraś już pisała. Sama będę miała mocno okrojone te wizyty i nie mogę tego pojąć. Bo przecież różne niepowodzenia chodzą po ludziach i nie zawsze można to nazwać naturalną selekcją, bo często można pomóc i dziecko rodzi się zdrowe.. Zrób w pl usg i odetchniesz, zobaczysz swoją kruszynkę i usłyszysz. Jakoś przetrwasz do tego 18tc.

KasiaSierpien ale powiedzieli Ci jakie bakterie wykryli? Jakieś niepokojące czy po prostu tylko więcej niż norma??

Dziewczyny z wizytami na jutro!! To już jutro!! Dziś mnie mniej bolało podbrzusze, ale wczoraj to ostro i to ładne parę godzin non stop. Dzisiaj chyba szybciej pójdę spać, żeby szybciej minęło bo mam na 8:30 :))) A ja tak niecierpie wstawać rano, a chcę jeszcze być wcześniej bo akurat na tej drodze rano są straszne korki no i nie wiem czy w połowie 9tyg będzie przez brzuch czy dopochwowo. Bo wtedy albo się pije litr wody albo opróżnia pęcherz... Ale jestem podekscytowana...

aNilewe, nie musisz pić litr wody do badania dzidzi przez brzuch, pije sie do badania brzucha, nerek a nie dzidziusia. Ja na ip miałam przez brzuch i było dobrze widać ale dowcipnie jest jeszcze lepiej, więc większość lekarzy robi dowcipne do 13 tc

Kobietki ja tak szybciutko.
Zamówiłam usg w PL, na 23.12. :)
Usłyszałam ze mam byc naczczo i pełny pęcherz. Zastanawiam sie jak ja wytrzymam z pełnym pęcherzem. Wizyte mam rano, a przecież wiem jak to jest z sikaniem w ciazy. :D

reklama
Do góry