reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dorota dzięki:-) Jak widzisz na moim suwaczku, wcześniej nie warto było iść, bo za wcześnie. Dlatego tak się stresuje, bo to pierwsza wizyta....
Ja też trzymam kciuki za Twoją wizytę 4-go:tak:

reklama
witajcie brzuchatki,

Ale dziś ladne słońce, aż chce się iść na spacer.
Venus trzymam kciuki za wizytę, już powinnaś usłyszeć serduszko :) Ja ide za tydzień w poniedziałek, a później chce zacząć prowadzić ciąże u lekarze ze szpitala, w którym chcę rodzić. I 23 grudnia sie umówiłam przed samą wigilią, bede wiedziała, czy się chwalić ciązą czy nie :)
W pierwszej ciąży czas mi się tak dłużył a teraz dzień, za dniem leci. To zapewne sprawka mojej Naduśki, która nie pozwala mi się nudzić. Myślalam, że będę miała grzeczną dziewczynkę, a juz taki łobuz z niej rosnie haha
jak wasze sampopoczucie? Ja czuję się dobrze, pod warunkiem, że nie myslę o mięsie :)
miłego dnia

Cześć dziewczyny,

W weekend podczytywałam ale nie było jak odpisać. W pracy dopiero można skrobać ;)
Susel przytulam cie mocno, ale jeszcze nie trać nadziei, trzymam mocno kciuki :****

Ja byłam na wizycie w czwartek z tym bolącym pęcherzem, i fasolce bije serduszko :) A oprócz tego ciąża starsza o kilka dni, mogę urodzić w czerwcu. Dostałam antybiotyk Amotaks bezpieczny dla dziecka, żeby to zapalenie zdławić, ale powiem wam że czwarty dzień biorę i małą poprawę widzę. Infekcję dróg rodnych już wyleczyłam pimafucinem, męża też leczę. Dziś dałam mocz do analizy, zobaczę po 14.oo wyniki.

Kolejna wizyta 12go, a 16go USG w szpitalu :)))

Witajcie Kobietki!!!

Dorota
I popieram Twoje podejście.
Że każda z nas jest inna. Jedna jedzie odrazu do lekarza, druga nie.
Jedna bierze to bo jej pomaga, druga nie. Jedna je to, a druga nie.
Wiec nie możemy krytykować nikogo za jednego postępowanie, bo to nawet czasem nie wypada.
Ukłon w Twoją stronę.

Susel
Przytulam mocno!
No i cały czas trzymam kciuki oby wszystko było dobrze!

Ewa
To jest napewno zapalenie.
Radziła bym kontrole u lekarza, bo będziesz sie męczyć. No i ja słyszałam, ze w ciazy takich zapaleń nie powinno sie lekceważyć. ;)
Wiec zmykaj do lekarza jeżeli masz możliwość ;)

Venus
Ja moją pierwsza mam dzisiaj, i tez juz wymyślam co by tu zrobic, aby czas leciał. No i za Twoja to ja bardzo kciuki tez trzymam! ;)

A u mnie wczoraj obyło sie bez pana K. Jeden dzien odpoczynku.
No a dziś lekkie nudności i ten posmak w buzi.. Ciagle gumę owocowa żuję, bo ten posmak czesto na wymioty mnie bierze tez.
Dziś moja pierwsza wizyta po miesiącu oczekiwania.
Nie wiem czy tez usg bo tutaj jest inaczej. Wszystkiego sie dowiem jak będę. No i to co juz wiem to nie lekarz mnie prowadzi a położna do końca ciazy a lekarz jest tylko wtedy kiedy naprawdę cos sie dzieje. ;)

Wszystkim nie dam rady odpisać, przepraszam.
Ściskam Was mocno mamusie! ;) :*

Wikkii czyli rozumiem, ze nikt jeszcze nie wie, ale będzie prezent-wręcz wymarzony!!!! Kciukasy &
Elifit gratuluję serduszka, super:-)

Blueberry ja stwierdziłam, że zacznę świąteczne porządki:-Dsprzątnę wszystkie zakamarki itd. Tobie na pewno szybko minie ten czas:tak:Koniecznie daj znać jak poszło! A na którą masz?

Wikkii czyli rozumiem, ze nikt jeszcze nie wie, ale będzie prezent-wręcz wymarzony!!!! Kciukasy &
Elifit gratuluję serduszka, super:-)

Blueberry ja stwierdziłam, że zacznę świąteczne porządki:-Dsprzątnę wszystkie zakamarki itd. Tobie na pewno szybko minie ten czas:tak:Koniecznie daj znać jak poszło! A na którą masz?

Ja mam na 13.30 ;)
A wczoraj to sobie juz wszystkie nurtujące pytania napisałam :D
Doczekać sie nie moge ;)
No a u Ciebie jak bierzesz sie za świąteczne porządki to napewno czas tez Ci szybko minie. Bo na takich porządkach to czesto za nim sie obejrzysz to jeszcze za mało czasu. :D ;)

ciężko mi Wam cokolwiek radzić, bo jak czytam niektóre wpisy i zdaję sobie sprawę z tego, co przeżywacie, myślicie i czujecie, to nie umiem sklecić nic mądrego :(

pozostaje mi jedynie mocno uściskać zestresowane Lipcóweczki i życzyć aby wszystko było jak najlepiej :*

swoją drogą, co któraś z was pisze o pracy i zazdroszczę Wam, że macie w sobie tyle siły, żeby do tej pracy chodzić :/

mi lekarz wypisał zwolnienie do kolejnej wizyty tj. do 19.12.2013 r. jestem strasznie zdechła. śpię, czasami wejdę na kompa albo obejrzę TV. gigantycznych porządków robić nie mogę, bo kręci mi się w głowie i mam mroczki przed oczami. każda moja nad aktywność kończy się w łóżku :/ nie wiem czy to kwestia organizmu, czy tego pieprzonego antybiotyku, ale 1 trymestr jest dla mnie okropny. nie miałabym siły aby jechać do pracy, pracować, wiedzieć co robię w pracy, wrócić i nie zwymiotować w ciągu całego dnia :/

dziś jadę do internisty sprawdzić czy z gardłem ok. mam nadzieję, że nie padnę gdzieś po drodze...

trzymajcie się i bądźcie silne!

reklama
jestescie duzym wsparciem, dzieki! przepraszam ze tak tylko o sobie, ale jeszcze nie mam sily wam odpisywac co do objawow ciazowych itp.

venus ginka jest przemila i przejmuje sie tym co robi, wiec jestem przekonana ze bezpodstawnie mnie na zabieg nie wysle. gdyby jednak w przyszlym tygodniu stwierdzila ze musi byc zabieg to chyba skorzystam z Twojej rady i skonsultuje to z innym lekarzem. musze popytac gdzie maja najlepsze USG.

a! i oczywiscie nadal trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! do ktorych jednak sie nie dolacze.

Ostatnia edycja:
Do góry