reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

czesc dziewczyny! nie bylo kilka dni i mam tyle do nadrobienia ze chyba nie dam rady. wracam do was w srednim stanie bo dzisiaj zauwazylam brazowy sluz... poczytalam troche i wiem ze niekoniecznie musi to oznaczac cos zlego, ale moze. mysle zeby jeszcze dzis pojsc do gina, co myslicie?

zaraz sprobuje was doczytac i poodpisywac.

brązowy śluz to jeszcze nic złego. i oprócz duphastonu to ci chyba lekarz więcej nie pomoże. możesz sobie odpoczywać i czekać.

nie pozasadzajmy z tym jeżdżeniem z każda pierdołą na IP.. wiem, zaraz mnie pojedziecie, że trzeba sie starać i walczyć, ale czasem nie wiele można zrobić

reklama
Cześć Dziewczyny, tyle skrobiecie, że ciężko Was nadrobić :szok:;-) Wybaczcie milczenie, ale w końcu i mnie dopadły mdłości i dzisiaj pierwszy raz prowadziłam w łazience porcelanowy autobus :-p Za chwilę idę się szykować, bo o 19:30 mamy w pracy christmas party... Jak mnie się nie chce :zawstydzona/y: Tym bardziej, że wszycy oprócz mnie będą sobie korzystać do woli z otwartego, darmowego baru z drinkami, a ja niestety abstynentka... I jeszcze to tłumaczenie się, dlaczego nie piję... Oficjalnie antybiotyki, bo o ciąży jeszcze nie chcę mówić :-p

Susełku uważaj na siebie i wypoczywaj, jak ja miałam plamienia z Gabi to lekarka kazała brać dupka i no-spę forte, odpoczywać i nie dźwigać. Właściwie tylko tyle możesz zrobić. Jeśli Cię to uspokoi, to idź do gina jutro a dzisiaj nospę weź albo i dwie, nie zaszkodzi :tak: A co do małej i kociaka (mamy tylko jednego) to miała ona dostęp do dziecka, nie odganiałam ale też właściwie nie musiałam, bo kot sie trzymał z daleka i obserwował tylko. Jak brałam małą i kocyk zostawał a widziałam, że kot się przymierza do ukladania na nim, to oczywiście zganiałam i nie pozwalałam.

brązowy śluz to jeszcze nic złego. i oprócz duphastonu to ci chyba lekarz więcej nie pomoże. możesz sobie odpoczywać i czekać.

nie pozasadzajmy z tym jeżdżeniem z każda pierdołą na IP.. wiem, zaraz mnie pojedziecie, że trzeba sie starać i walczyć, ale czasem nie wiele można zrobić

Kum z drugiej strony skąd pierworódka ma wiedzieć, czy coś zagraża ciąży, czy nie?
Ja zrobiłabym ta jak napisałam, ale wiem czego mogę się obawiać, dla świętego spokoju lepiej pojechać na IP niż czekać na poronienie.

Lekarz bardzo niechetnie ale zrobil mi usg ktorego ja wogole nie widziala ale jak on stwierdzil ze na tym etapie jest wszystko ok ale czy poronie za 5 godzin to on nie wie PALANT.

Idiota z tego lekarza! Takim ludziom powinno się odebrać prawo do wykonywania zawodu!

MaMaMu mi gin tez kazala zrobic tylko TSH, ale na wlasna reke poszlam do endo i kazal zrobic tez ft4. jednak najlepiejj isc do specjalisty.

Martuska, venus, pola, anilewe powodzenia na wtorkowych wizytach! chyba jednak nie dolacze i pojde juz dzis.

Dobrze, że poszłaś do endo. Ginekolodzy niestety nie mają wystarczającej wiedzy na temat chorób tarczycy i często sugerują się jedynie wynikiem TSH.

Koniecznie daj znać jak poszło na wizycie. Mam nadzieje, że zobaczysz swojego szkarba na usg :)

Ja dopiero będę jadła obiad :)
Dziś zgrzeszyłąm i poszłam do burger kinga na whoppera. Już od dłuższego czasu za mną chodził :)

dzieki za wsparcie i dobre rady. diagnoze: puste jajo plodowe... siedze i rycze. mam przyjsc za 10dni dla potwierdzenia ale to tylko formalnosc bo wiem kiedy byla owulacja.

kum nie zgadzam sie z Toba. a poza tym to tutaj gdzie mieszkam sa normalnie gabinety otwarte, wiec nie bylam na IP tylko na normalnej wizycie.

Suseł przytulam mocno. Dobrze, że będziecie jeszcze czekać i sprawdzać. Tutaj bez pośpiechu.. Życzę Ci, żeby jednak dzidziuś się pojawił..

pola., venus27, Martuska i ja czy to wszystkie mamy na 3.12?
blueberry jutro, ktoś jeszcze?
3mam kciucki za same dobre nowiny.

Mnie dziś też strasznie boli w dole. Coś jakby jajnik około owulacji. Ale ból raczej mocny niż tak ot do wytrzymania ;/ Ale widzę, że nie jestem sama... Ciekawe kiedy te bóle się skończą, przecież dziecko rośnie całą ciążę.

dorota123456789 co za lekarz, zgadzam się, palant na sto dwa

sergeevna już pewnie się bawicie, więc mam nadzieję, że objawy pozwolą Ci spedzić miły wieczór.

susel przeczytałam twojego posta kilka razy czy napewno dobrze widzę. Rany kochana, ja miałam tak samo za pierwszym razem :( Zaczęło się od plamienia i w szpitalu kazali czekać bo już był 6t a zarodka nie było. Niestety raz dwa było po wszystkim. Ale mimo wszystko może jeszcze się coś zadzieje i zarodek się pojawi?? Dobry sprzęt miał ten gin?

Mnie dziś też strasznie boli w dole. Coś jakby jajnik około owulacji. Ale ból raczej mocny niż tak ot do wytrzymania ;/ Ale widzę, że nie jestem sama... Ciekawe kiedy te bóle się skończą, przecież dziecko rośnie całą ciążę.

susel przeczytałam twojego posta kilka razy czy napewno dobrze widzę. Rany kochana, ja miałam tak samo za pierwszym razem :( Zaczęło się od plamienia i w szpitalu kazali czekać bo już był 6t a zarodka nie było. Niestety raz dwa było po wszystkim. Ale mimo wszystko może jeszcze się coś zadzieje i zarodek się pojawi?? Dobry sprzęt miał ten gin?

Przejdzie, a potem zaczną boleć nas kręgosłupy, miednice, kości ogonowe, pachwiny itp. Hheheh loża emerytek:-D Dobrze, że w takim doborowym towarzystwie

Suseł ja słyszałam wiele historii, w których zakończenie było pozytywne i nie wiem dlaczego, ale to zawsze ten felerny 6ty tydzień, a w 8mym już dzieciakom serduszka biły.. Mam nadzieję, że też będziesz takim przypadkiem i zostaniesz z nami

reklama
anilewe no to dajesz mi nadzieje bo teraz jestes w pieknej ciazy. nie wiem czy mial dobry, nie znam sie na tych sprzetach za bardzo. nie mam nadzieji tylko jedyne co mnie dziwi i martwi to to, ze nie krwawie poza tym jednorazowym zabarwionym sluzem.

jagodka no bylabym przeszesliwa gdybys miala racje, ale sama w to nie wierze.

mysle ze zostawie was na kilka dni, zeby sie troche uspokoic, ale jeszcze sie nie zegnam.

Do góry