reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
Współczuję wam dziewczyny tego płaczu. Ja dziś poznałam taki meeega płacz u mojego dziecka i bliska byłam płaczu a wy jeszcze nie wiecie do końca co go powoduje i jak zaradzić :(

Catsun gdzieś przeczytałam że pierwsze 3 miesiące to czwarty trymestr ciąży. Dziecko jak się urodzi wcale nie jest gotowe na ten świat.

Zuzia już spokojniejsza. Nawet głuży sobie :)

Bellina wszystkie dzieci powinny do ortopedy. A poród sn też potrafi zniszczyć bioderka. Mam kolegę który właśnie ma dysplazje w skutek sn.

Katka jadę na prawie miesiąc od 19 wrezśnia do 15 października. Miałam jechać z mężem 8 pażdziernika na chrzciny no ale niestety jest inaczej.
Catsun moja na początku też nie chciała, ale tak po troszku jej dawałam i teraz już więcej pije. Też mam tą hippa herbatkę. Jeśli jednak rzeczywiście mały nie chce to może ty spróbuj pić. Ja piłam rumianek razem z koperkiem. Także możesz jeszcze to wypróbować:)

Dziewczyny kiedy dzieci zaczynają spać tak od 20 do rana?? Bo Jula na razie śpi od 22 do 4-5 ale wiem, że w końcu przychodz taki moment, że potrafią maluchy spać od 8 do np.7.

Mój Aru w ciągu półtora roku przespał dwie noce. Hehe ;) który raz ja to już pisze :p

Edit
Kuzwa ale mi dobry placek ze śliwkami wyszedł! Komu komu bo idę do domu? ;)

Ostatnia edycja:
Catsun ja dosypuję odrobinę glukozy, bo Natka gorzkiej koperkowej ruszyć nie chciała

Limonka moja już prawie tak śpi tzn. od 21 - 22. do 7-8 a nawet zdarza się, że do 9 śpi :tak: ale wtedy co 5 min. latam sprawdzać czy wszystko ok ;-)

Limonka- Niestety nie karmie juz piersia.. Moj przy koperkowej panikuje. Nie potrafi wypluc herbatki wiec cwaniak przekreca glowke na bok i mu sie wylewa a jak uloze go tak ze nie moze obrocic to sie krztusi i placze.. Panikarz:D No coz pozostalo mi probowac codziennie.. Moze za szybko sie poddalam.. Ale jak mi tak placze caly dzien czasami nie chce go juz zameczac.. Dzis tak szybko go kapalam.. Teraz zasnal a ja sie skaplam ze nawet oczek z nerwow mu nie przetarlam sola fizjologiczna:/

Dobranoc kochane, miekkich brzuszkow maluszkow oraz przespanych nocy czytaj: wstal, zjadl, zasnal:D

Do jutra!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kochane:)

doczytałam ale z natłoku info nie wiem co mam odp.

Jak czytam że Wasze maluchy przesypiają noc to szczerze zazdroszczę ale jedna rzecz mnie nurtuje. Mianowice co się dzieje z Waszymi piersiami. My wczoraj byliśmy na weselu nakarmiłam małego około 12:30, ślub był na 14 po mszy a była 15;20 myślałam że biust mi eksploduje porobiły mi się guzy w prawej piersi musiałam wrócić do domu nakarmić małego i masować piersi mąż pojechał ze znajomymi a ja siedziałam w domu płacząc i próbując opanować sytuację. Czy Wam w porze karmienia wypływa mleko bo mi nic takiego się nie dzieje moja bratowa stwierdziła że przez to robią się guzki.

Drugie pytanie jakie kupki robią Wasze dzieci? u nas ostatnio są takie pieniste nie wiem czy się martwić ostatnio jem coraz więcej różnych rzeczy w tym ciasta:(

Co do szczepionek zastanawiamy się nad 5w1, po szpitalu i operacji na samą myśl że małego mogą kuć 3 razy robi mi się słabo jak sobie przypomnę jak płacze.

Do góry