reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Moja noc dziwaczna była. Natalka znów żabę miała w pokoju.... Pół nocy łaziła.
W Oliwia??? Cyca nie ale spać też nie...
Kręciła się i wierciła jak światło zgasiłam. Jak zapaliłam to spokój na chwilę. Wzięłam na ręce to przysnęła, odłożyłam, kładę się... No już zdążyłam przysnąć i znów się wścieka. W końcu dałam drugiego cyca. Pociumkała z 5 razy - padła. ZWYCIĘSTWO!!! ;-) po 3 godzinach żeby nie było :-)

Aha a mąż w tym czasie walczył z żabą w pokoju obok ;-)

Catsun - nie pamiętam dokładnie ale widocznie nic nie pomagało. Tyle że dziecko nie chciało też jeść. Płacz i awantury. Widocznie jak są bakterie w moczu to tak się dzieci zachowują. U ciebie może być coś innego, a może takie silne kolki. Na pewno wybrałabym się do lekarza zwłaszcza że z tego co piszesz to nic nie pomaga.

Ostatnia edycja:
reklama
A u nas dzisiaj druga noc przespana :szok::szok::szok::szok:
Boję się przyzwyczajać ale będę się modlić żeby tak zostało :)
Wojtuś wypił butelkę o 20.00 i spał z kilkoma stęknięciami do 6.30!

A teraz leży od pół godziny pod karuzelą i mogłam w spokoju zjeść śniadanie, ogarnąć kuchnię i poczytać co u Was :)

Czyżby najgorsze było za nami? ;)

Dzisiaj zapowiada nam się ciężki dzień bo za oknem leje jak z cebra więc o spacerze możemy zapomnieć więc będzie szkoła przetrwania od cycka do cycka... Oho już płacze że karuzela nudna... może bujaczek...? ;)

Pozdrawiam Was :)

EDIT: a co do piersi po całej nocy to ja mam faktycznie nabrzmiałe ale da się przeżyć, Wojtek jak rano je to nie musi się bardzo męczyć samo leci :p z obu na raz hahaha

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Moje dziecko trzecia noc z rzedu wpada w jeden rytm o 20 zasypia i pobudka 1 albo 2 i kolejna o 6,7. Takie noce to ja lubie:) Wysypiam się na maksa, za to w dzien są krotkie drzemki a potem marudzenie, ale cos za cos:-) W niedziele odpadl kikut pepowinowy HURAAAAAA:-D- siedział 5 tygodni i 5 dni- już powoli była załamka, Badanie na rotawirusy dało wynik ujemny, kupki są gęstsze .
Teraz przede mną załatwianie spraw zwiazanych z chrzcinami bo planuje za 2,5 tyg a nic jeszcze nie zalatwilam. Dziewczyny, ktore organizuja w domu jakie menu wybralyscie?
Muszę tez wybrac sie po jakas sukienke dla siebie, wybrac ubranko dla malego, wybrac tort i wiele innych spraw z tym do zalatwienia.

odpiszę Wam hurtem, poruszając mam nadzieję najważniejsze kwestie ;)

Adaś miewa bóle brzuszka ok 17-18 - kończą się kupą lub nie. stosuję biogaję i bobotic. podwałam też lacidoenter i widzę poprawę :tak: jeżeli znowu będzie się mocno męczył wrócę do lacidoenter. mam nadzieję, że te wszytskie brzuszkowe dolegliwości naszych maluszków będą mijać ok 3 mż. też miałam tak jak Wy całe dnie płaczu. teraz się unormowało. kup tez mniej i sa mniej wodniste, ale roboty przy robieniu duzo ;-)

Smoczek daję jak mlekopijca jest obżarty, ulewa, a ciągle ma ochotę na cyca i jak ostro placze.

szczepienie mamy dziś - ja biorę 5 w 1 - u nas to koszt 120 zł. nie wiem czy szczepićna rota i pneumo - trudno mi sie zdecydowac

mam kilka pytań:

1. czy w watku o KP mozna wrzucic jakos u gory liste lekow ktore mozna brac KP? byloby na wierzchu
2. czy te spiworki dla dzieci sa wygodne? uzywacie/macie zamiar?
3. czym przykrywacie dzieci do snu? u mnie wczoraj bylo tak zimno, ze ja spalam pod koldra a malhy pod kocem i rozkiem - ubrany w pajaca
4. co ubieracie dzieciom w domu i na spacer? ja mam wrazenie, ze za malo, a to dopiero temp rzedu 15-18 stopni
5. ktore waciki wychodza najtaniej? chvce zrezygnowac z chusteczek nawilzanych - w koncu
6. jezeli A zasypia mi przy cycu mam go dawac na odbicie?

Hej
U nas nocka ok na szczęście. Po wczorajszej reakcji na szczepienie bałam się co będzie w nocy ale moja córka jest twarda babka :D

Kasiuchna chrzciny robie w domu. Menu standardowe: rosół .. schab .. bigos.. barszcz z krokietami.
Na przystawki ja robię żółtą sałatkę z kurczakiem ananasem i kuku. A moja siostra jakąś fikusną. Jakieś dodatki do tego.
Ciasta też mi zrobią: sernik szarlotka tiramisu i mama robi caryce.

Makota
2. Śpiworek jest dobry na zimę. Ja będę używać
3. Pajac plus kocyk
4. Body z długim i śpiochy lub legginsy i skarpetki
5. nie wiem czy waciki taniej wychodzą w ogóle
6. Na boczku układasz jak uśnie no chyba że ci się nie obudzi to odbij

Catsun biedaczko :( Powodzenia u lekarza :*
Lilla toś ty chustowy spec ;)

Ostatnia edycja:
My bedziemy szczepić 6w1. Koszt ok 180 zł.
5w1 kosztuje u mnie 125 zł

My chyba tez bedziemy szczepic 6w1 i moze rota...szczepienie za tydzien mamy...

Moj tez sie prezy w ciagu dnia...placze.nie az tak jak u catsun to wyglada ale cudownie nie jest...

Dzis znowu byl zmeczony i jak usnal po 22 to obudzil sie po 3.a ze ja przyzwuczajona do czestszych pobudel to sie sama budzilam :/

1. czy w watku o KP mozna wrzucic jakos u gory liste lekow ktore mozna brac KP? byloby na wierzchu
2. czy te spiworki dla dzieci sa wygodne? uzywacie/macie zamiar?
3. czym przykrywacie dzieci do snu? u mnie wczoraj bylo tak zimno, ze ja spalam pod koldra a malhy pod kocem i rozkiem - ubrany w pajaca
4. co ubieracie dzieciom w domu i na spacer? ja mam wrazenie, ze za malo, a to dopiero temp rzedu 15-18 stopni
5. ktore waciki wychodza najtaniej? chvce zrezygnowac z chusteczek nawilzanych - w koncu
6. jezeli A zasypia mi przy cycu mam go dawac na odbicie?

1. Da się podpiąć cały wątek, postu w wątku niestety nie.
2. Śpiworki są super, dziecko się nie rozkopuje, mam od 68
3. Młody śpi owinięty w kocyk i nakryty drugim
4. W domu bodziaki i śpioszki, półśpioszki - już raczej welurowe niż bawełniane. Na dwór zakładam bawełniane body i dół i pajaca welurowego (ocieplanego lub nie)
6. Dzieci piersiowych nie trzeba odbijać - chyba, że są problemy z odbijaniem (tj. dziecko się męczy), ulewaniem, kolkami. Ja w nocy mam problem z tym, bo Adaś nie chce odbić, mogę chodzić i godzinę, a on nie beknie:eek:

Katka post o pogromcy zab byl..
Makota j uzywam spiworka i jes0rm zadowolona. W nocy przekladam dziecko w nim do swojego lozka na karmienie. Po domu mamy dlugiego bodziaka i welurowego pajaca. Na zewnatrz 3 warstwy- bodziak i pajac bawelniany i pajac polarowy. U mnie jest jedynie 15st i mocny wiatr. W wozku mam duzy koc i przykrywke z wozka. Jednak my nadal dobijamy w gore z waga i brakuje tluszczyku.

reklama
Do góry