reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Lilla, jesli Luśka sie bie pręży i nie kwęka to ja bym poczekała.
Robisz masaże brzuszka? Myślałaś moze o probiotyku?
Jak czesto używasz katetera?

Aga, kciuki zacisniete :) jesli to wody to urodzisz rachu ciach.

Pola, niby wszystko jest ok. Po jedzeniu, jest aktywna przez ok 1h, cwiczy na brzuszku, albo oglada swiat, potem jest lulanie i zasypia. Nie widzę, żeby płakała i się prężyła.
Brzuszek masuję rzadko, ale dzisiaj masowałam. Może rzeczywiście powinnam częściej. O probityku nie myślałam ale zapytam w aptece.

Kateter uzywalismybdwa razy, ostatniio ze dwa tyg temu.

godz 3.45 bar został otwarty, jedna klienta zamówiła trzy piersi mleka, z przyczyn technicznych została obsluzona "na raty". Barman miał problem żeby wygonić ja do łóżka ale po kilku próbach się udało. Barman zamknął bude i idzie spać.

:-D padłam :)

Hejka. W nocy bylam ale sil brak na odpisanie. Zasnelam z dzieciem na rekach miedzy karmieniami- pod dzieciem wielki rogal. Tusiaczku, pola to Wy 24 a makota i ja 25 porod... toz to szok ;) Milego dnia ;)

i Pola 26?

teraz czytajcie mnie uważnie, bo NIE będę marudzić :-D
po wizycie u laktaorki czuję się DOBRĄ matką. po rozmowie z teściową i ustaleniu żeby przychodziła rano, abym mogła się ogarnąć czuję się (na chwilę obecną zorganizowana)
zostaje mi tylko rozmowa z M, którą odwlekam od miesiąca :dry:

teściowa zabrała mi dziecko na spacer :-D nie wiem dla kogo to większe przeżycie

miłego dnia i zdrowych kupek :-D

Witam, ja tez jeszcze 2w1 ;-) To się chyba nie zmieni :-D Mojemu Synkowi jest dobrze w brzuchu, tylko obawiam się, że osiągnie wagę słoniową do porodu :szok:

Makota
super się czyta, że jakoś ułożylaś sobie dzień :-)

Dziewczyny tak mnie Marcinek uciska na pęcherz, że już mam dość.

Gosia, Pola 26, dwa dni po mnie:) gdzieś czytałam, że dzieci mają podwyższoną temperaturę tak właśnie około 37. A szczerze mojemu nigdy nie mierzylam:what:

Makota no jestem pod wrażeniem, że dzień zaczęty bez marudzenia i tak pozytywnie. Teraz trzeba iść za ciosem i pogadać z M:thumbup::thumbup::)
A co się dowiedziałas od laktatorki, że tak Cię podbudowała?
Tak trzymaj, miło Cię czytać w takim nastroju;)

Mój Malutek ma dziś miesiąc, ale ten czas mija, Wam też przy dzieciach tak czas popier.la?
U mnie od nocy pada, zrobiło się chłodniej aż lepiej się czuje. Teraz robię kawkę i będę świętować miesiąc Malutka sernikiem :)
Kto tam teraz w kolejce do rodzenia?

Znów wstalysmy :) od 5 jula niby w lozeczku była ale cały czas kwekala i wydawała z siebie różne odgłosy wiec średnio pospalam.

Magdalenka widzę pełną energii jesteś :d oby tak dalej i porodu życzę tez w takim humorze :)
Elifit gratuluje kupy :d
Gib ja slyszalam ze temp u niemowlaka do 37.5 jest ok
Makota fajnie ze lepszy humor masz :)

reklama
Oki dzieki dziewczyny ;) To mnie uspokoilyscie.
Tusiaczku ja sprawdzalam temp. Poniewaz maly mial cieplejsza glowke, a ze caly czas kombinuje jak mam go ubracze wzgl. Na jego "tluszczyk" to nie wiedzialam czy go przegrzalam czy cosik sie kluje..

Do góry