reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Ewa66 tak możesz śmiało mówić, że jesteś w 9 tygodniu ciąży. 8 tydzień już masz za sobą i leci Ci 3 dzień 9 tygodnia.

P.S. Jesteśmy na tym samym etapie :-) na kiedy masz wyznaczony termin?

ja mam na 4 lipiec a ty :)? czyba mi przechodza juz te mdlosci:) z dnia na dzien coraz mniej a dzis prawie wogole:D

reklama
Witajcie,

Widzę że was wszystkie mdli na tym etapie co mnie tydzień-dwa temu. Mi już mdłości przechodzą, aczkolwiek zapachy nadal nie pozwalają jeść wszystkiego.

dziewczyny to jak mowicie ze mija wam po 8 tygodniu to ja licze ze za 2 tygodnie mdlosci beda tylko wspomnieniem,a takie pytanie mam,mdli was i wymiotujecie czestos? zadko? wcale? mdli was caly czas praktycznie z malymi przerwami,mamy ktorym mija tez prosze o opinie ,

mnie mdlilo roznie raz caly dzien raz pół raz wymiotowalam raz nie :) bywalo roznie. Teraz mnie tez czasem zemdli ale tylko chwilke i przechodzi zaraz:)

Wg moich obliczeń na 2 lipca mam a wg lekarza, który na jakimś kółeczku wyliczył to na 7 :-) ja mogę zaliczyć się do tych szczęściar, które oprócz bólu (.)(.), delikatnej zgagi i ogólnego "nie chce mi się nic" nie mają żadnyc innych objawów :-) także dzięki Ci moja Kropeczko, że oszczędzasz mamusię ;-) za to pewnie da mi popalić jak już będzie na świecie ;-)

Mnie mdli prawie cały czas, im bardziej jestem głodna, tym mocniej. Takie napady "o matko muszę do łazienki!" mam kilka razy dziennie o różnych porach i wtedy kończy się albo wymiotami, albo tylko szarpaniem.

dorota ja mam podobnie jak jagodka ciagnie mnie praktycznie cala dobe, z małymi przerwami ze czuje sie lepiej i moge cosik wszamac, nawet w nocy mnie budzi.... ja juz pisalam ze mialam tak gdzies do 25tyg ciazy raz bylo lepiej raz gorzej do tego doszla pozniej ta straszna zgaga (z dwojga złego wole juz to rzyganko niz zgage, wtedy po scianach chodze....)

reklama
hahaha dobre!!!!!! mozemy sie posmiac ale ja znam jeden taki przypadek skrajnosci......... ech moja niedoszla bratowa rozstala sie z moim bratem (on ja zostawił) pozniej okazalo sie ze jest z nim w ciazy, ale to dluga historia..... spotkalam ja w dyskotece jak byla w 6 msc ciazy! ale uwaga z browarem i fajkiem w reku!!!!! wywijala z brzuchem jak mala sarenka, no bylam w takim szoku ze nie wiedzialam co zrobic.... w koncu podeszlam i powiedzialam ze nagrałam ja i jak stad nie wyjdzie to wykorzystam to nagranie.... wyzwała mnie i wyszła..... ot jedna z wielu historii o tej pani (na szczescie dziecko urodzilo sie zdrowe)

Do góry