reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witajcie ;) jak po weekendzie? My byliśmy na zabawie andrzejkowej.. było super ;) jutro mam usg więc czekam z niecierpliwością ;D
A co u Was? Jak stoicie z wizytami?

Jak się czujecie? ja super, zero jakichś dolegliwości nie przyjemnych.. ;)

reklama
hej kochane....:):):)jak samopoczucie?????ja dzisiaj mam dzień lenia i nie mam zamiaru wychodzić spod kocyka....a co tam:):) mi tez się należy:):)

Witam dziewczyny w niedzielny wieczor:) jak tam wasze humory? Widze ze duzo rozmawiacie o lekach podtrzymujacych ciąże ja niestety nic o nich nie wiem ale naszczescie nie mam zadnych niepokojących objaawow:) Martwi mnie tylko to ze jak narazie nie mialam jeszcze zadnych badan zrobionych czy ogolnie jest wszystko wporzadku czy nie mam niedoborów czegoś:/:/ w piatek mam spotkanie z polozna moze wtedy czegos sie dowiem.
A tak w ogóle to mam do was pytanie jak sobie radziecie z przyswajaniem duzej ilosci plynów?? ja mam z tym problem nigdy duzo nie pilam napojow ani wody a teraz wypijac te dwa litry dziennie do dla mnie nie lada wyczyn:/ no ale coz staram sie jak moge.
Pozdrawiam was wszystkie cieplutko.

Ja również mam problem z uzupełnieniem płynów. Ogólnie nie chcę mi się pić, nie czuje takiej potrzeby. Jednak biorę się za siebie. Zmieniłam kubki mam w domu i w pracy takie, które mają pojemność 500ml, wyglądają jak bulionówki:-D koledzy zawsze żartują że piję zupy:) ale to mi pomaga. Taki sposobem wypijam 2 szklanki 250ml. Dodatkowo wgrałam sobie darmową aplikację na telefon, która przypomina mi co godzinę o wypiciu wody:) jest też statystyka, dzięki której mogę zobaczyć ile wypiłam płynów w ciągu dnia.
Jedynie nie lubię smaku wody niegazowanej, macie jakąś ulubioną?

Czesc mamuski :-D Ja dzis w pracy ;-) myslałam ze nie dojade hihi tiry blokowały podjazdy pod gorki a u Nas na Podhalu juz 10 cm sniegu:-D miejmy nadzieje ze zakopianka bedzie o 20 czarna jak bede wracac :-D. anastazji zazdroszcze tego kocyka :-) bakaalia super ze sie wyszalałas :cool2: susel kochana na pewno juz bedzie widac serduszko :tak: Ja ostatnio dosc duzo jem hihi smaki mam jak cza hehe :-D jak tak dalej bedzie to musze za nowa garderoba sie rozgladac hihih a Wy jak kochane

Laleczka, a ja na razie nie jem, bo mnie na wymioty szarie strasznie.. Dziś pół bułeczki jedynie zjadłam.. Ledwo do biura dojechałam,żeby z szefową porozmawiać.. Tego posta też piszę na raty, bo biegam do łazienki co chwila. Najgorsze jest to, że mnie męczy, a nie mam czym wymiotować. Z córką tak było do 12tc i schudłam 6kg na początku ciąży, ładna dieta:sorry:
Z płynami nie mam problemu, piję dużo, suszy mnie strasznie. Robię sobie lekką herbatę (wrzucam różne rodzaje do dzbanka) w 1,5l dzbanku z cytryną i sokiem malinowym i popijam, nawet mąż się przyłączył;-)

Co do szefowej, to rozmowa przebiegła nadzwyczaj łatwo, miała dobry humor, pogratulowała i kazała siedzieć na tyłku, żeby było wszystko w porządku "jak się pani poczuje lepiej, to zapraszamy z powrotem od pracy" Także jak na razie wszystko idzie po mojej myśli:tak:

susel u mnie nie bylo widac jeszcze w 6t4d serduszka, ale to nie jest zalezne od nas juz :cool2: zalezy kiedy owulacja była....
gratuluje jagodka pozytywnej rozmowy z szefostwem.... super teraz kamien z serducha i nic tylko cieszyc sie zdrowa ciaza...;-)
ojoj mnie tez ciagnie jak cholera jedzenie w siebie wmuszam (juz zeszlo mi dwa kilo) oj nie fajne uczucie, do tego jakas dzis poddenerwowana wstałam.... irytuje mnie wszystko......

No to i ja sie witam,u mnie tez sniegu napadalo.
M zawiozl alanka do przedszkola i plakal troche ,on juz zaczyna w aucie,ale M mowi ze dzis bylo najlepiej od wszystkich dni :biggrin2:.

Ja oliwke zaprowadzilam,dzieci ze sniegu zadowolone,jest go malo wiec zaraz go pewnie nie bedzie.
Po szkole na herbatke do kolezanki wpadlam,niedawno ogarnelam mieszkanie,pralka pierze,ja zjadlam kanapki i zabieram sie na szybko za leczo bo mnie naszlo hihihih.O 13 jade po alanka.

Dzis przed wyjsciem do szkoly z Oliwka przez jakies 10 minut strasznie kul mnie lewy jajnik ,ale to tak porzadnie ,az sie przestraszylam,polozylam sie na 3 minuty,wzielam nospe i naszczescie nie powtorzylo sie.Niby kucia w jajnikach to normalne na tym etapie tak? ale mowie wam przestraszylam sie,dzieki Bogu szybko przeszlo,teraz mecza mnie mdlosci :biggrin2:.Poki nie ma plamienia to sie az tak nie martwie.

Pozniej was poczytam,lece robic to leczo bo sie nie wyrobie hihihi.

witam was

mnie wczoraj znów nerka bolała, ale nospa pomogła na szczęście. boję się, że jak się będzie powtarzać, to naprawdę w szpitalu wyląduję....

dziś i wczoraj trochę mniej mnie mdli.... i wypijam już koło 1l płynów, więc jest lepiej :p woda znów mi wchodzi, jupi! bo ja uwielbiam wodę, ale tylko żywca lub nestle, ewentualnie kropla beskidu, inne mi nie smakują w ogóle. jeść jem mniej niż przed ciążą, zdrowiej, ale waga mi idzie do góry... bo ja mam tak, jak tu któraś z Was pisała, że mogę nic nie jeść, a i tak mi waga rośnie... no cóż, jedne chudną na początku, inne od razu tyją...

jagódka, gratuluję szefowej!

Ewa66 tak możesz śmiało mówić, że jesteś w 9 tygodniu ciąży. 8 tydzień już masz za sobą i leci Ci 3 dzień 9 tygodnia.

P.S. Jesteśmy na tym samym etapie :-) na kiedy masz wyznaczony termin?

reklama
Witajcie ;) jak po weekendzie? My byliśmy na zabawie andrzejkowej.. było super ;) jutro mam usg więc czekam z niecierpliwością ;D
A co u Was? Jak stoicie z wizytami?

Jak się czujecie? ja super, zero jakichś dolegliwości nie przyjemnych.. ;)
Super ze sie wybawilas :-).Ja mam wizyte u gina w srode bez usg,pewnie badanie na samolocie,no i wyniki krwi konsultacja,juz sie troche doczekac nie moge mimo ze usg nie bede miala .
hej kochane....:):):)jak samopoczucie?????ja dzisiaj mam dzień lenia i nie mam zamiaru wychodzić spod kocyka....a co tam:):) mi tez się należy:):)
Dokladnie nalezy ci sie :-).

Jem sledzie hihih,mdli mnie,leczo sie gotuje :-),Zaniedlugo po syna jade ,nie chce mi sie hihihihihih

Do góry