reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

mi z luteina dopochwowa nie pasuje, bo ogolnie wszystkie leki dopochwowe mi nie pasuje, a tak pod jezyk zostawia bardzo nieprzyjemny smak, no i zaburza tempke. jak dla mnie duphaston jest idealny. no chyba ze wlasnie ktos nie moze sobie na niego pozwolic.
ja progesteron bralam bo mialam bardzo krotka faze lutealna i teraz tak zostal, mysle ze ginka na kolejnej wizycie moze mi kazac powoli odstawic ale zobaczymy. progesteron nie mialam w trakcie ciazy badany, tylko przy staraniach.

Martuska pewnie i moglabys odstawic ale chyba lepiej stopniowo zmniejszajac dawke niz tak nagle, ale z drugiej strony dwoch lekarzy chyba wie co robia.

reklama
I tak właśnie kazał mi zrobić, przez ostatnie 3 dni brać po 1 tabletce a następne 4 (czyli 2 tabletki) po 0,5. Właśnie też mi się tak wydaje, że skoro 2 lekarzy powiedziało to samo to chyba wiedzą co mówią ... :/

Witam dziewczyny w niedzielny wieczor:) jak tam wasze humory? Widze ze duzo rozmawiacie o lekach podtrzymujacych ciąże ja niestety nic o nich nie wiem ale naszczescie nie mam zadnych niepokojących objaawow:) Martwi mnie tylko to ze jak narazie nie mialam jeszcze zadnych badan zrobionych czy ogolnie jest wszystko wporzadku czy nie mam niedoborów czegoś:/:/ w piatek mam spotkanie z polozna moze wtedy czegos sie dowiem.
A tak w ogóle to mam do was pytanie jak sobie radziecie z przyswajaniem duzej ilosci plynów?? ja mam z tym problem nigdy duzo nie pilam napojow ani wody a teraz wypijac te dwa litry dziennie do dla mnie nie lada wyczyn:/ no ale coz staram sie jak moge.
Pozdrawiam was wszystkie cieplutko.

i ja sie witam, limonka ja nigdy nie mialam problemow z piciem tzn:-D:-D lubie herbate, pije dosc sporo wody ale dlatego ze ja ciagle jeszcze karmie piersia...:szok: i mam cały czas uczucie suszy w buzi a teraz to juz w ogole suszy mnie jak nic, tym bardziej ze suche powietrze w domu bo wiadomo grzejniki chodza... ja tam jestem zdania ze nie ma nic na siłe jak nie mozesz to nie wmuszaj w siebie, miej pod reka szklaneczke wody i tak po troszeczku "zraszaj" sie :happy:
co do tego duphastonu, ja mialam przepisany w tamtej ciazy.....uwaga bez zadnych badan i bez jakiejkolwiek potrzeby bo nic sie nie dzialo..... a tak poprostu zapobiegawczo (co dla mnie nie jest normalne, ale coz, bralam jak lekarz kazał...) teraz nie biore. ale pamietam jaka byla roznica w cenie tego leku, w jednej aptece zapłaciclam za niego 45zł w drugiej (gdzie ceny sa hurtowe) płacilam 20zł za opakowanie... szok...
limonka​ nie dostałas skierowania na badania na mocz i krew nawet tych podstawowych?

ja planuje przyspieszyc wizyte bo mi sie duphaston konczy, ale nie wiem czy 6t5d to nie za szybko, myslicie ze bedzie serduszko?

Martuska
no to jak zbadasz progesteron (i bedzie ok) i bedziesz odstawiac leki powoli to wszystko bedzie dobrze!
limonka ciezko mi poradzic bo ja nie mam z tym problemu, tylko potem jest problem z bieganiem do toalety ;-)

reklama
Do góry