reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
Bellina, znajomi kupili kiedyś taki wiatrak na wkłady mrożone, nie trzeba robić dziury na zewnątrz a dobrze chłodzi.
Można też postawić butelki z zamrożoną wodą przed wiatrakiem, lub pokusić się o bardziej wyrafinowaną konstrukcję własnej roboty. Wtedy powietrze kierujesz nie w stronę ludzi a chłodek rozchodzi się po pomieszczeniu.

U nas nocki na razie ok.
wykąpałam go ok 21, ubrałam, nakarmiłam, przebrałam, ubrałam, nakarmiłam, przebrałam, nakarmiłam i ok 22 spał :-)
obudził się po 1, zjadł, ulał, obrobił się, przebrałam, dokarmiłam i spał od 3 do 7. Teraz śpi od 8:30.

Można się wyspać.

Informuję, że dziś rodzę ja:) nie żebym jakieś zwiastuny miała, ale tak mi gin obiecał i tego się trzymam a poza tym skończył mi się krem na rozstepy. Ale gdyby przypadkiem nie wyszło to ja z Wami Michalina i Venus - po weekendzie ;)

Ha, miał być Marcinek lub Wiktorek. Marcinek wolał mąż, Wiktorek to mój typ. Zdecydowaliśmy, że ostateczna decyzja zapadnie po porodzie. Jak mnie przywieźli po cc (w tym czasie mały był z tatą) to już był Wiktorkiem, mąż zdecydował.

No dobrze, to ja puszczam Michalinę, Venus i Undomiel. Ktoś jeszcze? :-D

Doti bardzo podoba mi się nocna instrukcja obsługi Twojego dziecia ;-)
Niestety z wiatrakiem z mrożonkami przed już próbowałam. Myśleliśmy o takim klimatyzatorze wolno stojącym, chyba się do tego wodę nawet wlewa, tylko nie wiem czy do wszystkich. I hm.... może jak by to ustawić tylko na nieco chłodniej, to może by to nie miało tragicznych skutków.

Klima w aucie.... kolejne wyzwanie. Bo ja to mam 4 strefową, jak otworzę 4 okna :-D Ehhh.... pewnie pogrzeje, pogrzeje i niebawem przejdzie. Mam nadzieję.

Makota mi tak teściowa Ole załatwiła... To było tydzień po porodzie, pojechaliśmy szwy ściągnąć, wracamy, a Ola w południowym pokoju, rolety podniesione, okno zamknięte szczelnie, Ola przykryta dwoma kocykami i rozkiem... Aż czerwoną była...

biedne dziecko :zawstydzona/y:

No my tez dzisiaj w nocy odciagalismy mleko z noska po tym jak mu sie ulało. Co dziwniejsze dotychczas ulewalo mu sie takim świeżym (dopiero co zjedzonym) mlekiem a dzis w nocy ulewal strawionym, nawet po dwoch godzinach od ostatniego karmienia. O co cho?

podobno tak może być. też martwi mnie ulewanie Adasia. mam wrażenie, że to wina tego, że nie umiem nauczyć się kamienia spod pachy :(

Makota ja z Oliwka mialysmy katar, jakiego jest koloru? Zskraplaj wode morska albo sol fizjologiczna i wyciagaj frida. Duzo kladz na brzuszku wtedy tez wiecej scieka. Nie mniej do lekarza ja bym sie wybrala zeby osluchal pluca i oskrzela.

Wczoraj bylismy naa wizycie patronazowej u pediatry, i jestem zalamana bo od wyjscia ze szpitala Liwia przybrala tylko 45gramy :-( wychodzila z waga 3050 a wczoraj miala 3095 :-( Widocznie za malo jej tego cyca, wczoraj juz caly prawie dzien ja dostawialam, w nocy pobudka co jakies 1,5h i wisiala na cycu kolejna godzine! bo sie domagala a na dokladke to maz mnie tak wkur** ze pewnie z tych nerw tez mam problem.
Ogolnie to chce zeby ten dzien sie zakoczyl, o!

Trzymam kciuki za ta nasza garsteczke co by sie szybko rozpakowala

on ma zapchany nos. gile poprostu :p takie żółtawe.

będę musiała użyć soli fizjologicznej i fridy, choć boję się tej fridy :( dzięki za rady dziewczyny

pewnie więcej pije niż je. stąd tyle żądań i nie przybiera... napewno się unormuje

Informuję, że dziś rodzę ja:) nie żebym jakieś zwiastuny miała, ale tak mi gin obiecał i tego się trzymam a poza tym skończył mi się krem na rozstepy. Ale gdyby przypadkiem nie wyszło to ja z Wami Michalina i Venus - po weekendzie ;)

no jeżeli krem na rozstępy się skończył, to nie masz wyjścia :-D

Z ciekawości ile nas jeszcze 2w1 zostało postanowiłam przjrzeć obie listy i wyszło, że 21.
Ale z tych, które się odzywają to:
- Hubson - choć mam nadzieję, że jest już po
- Lui - jak wyżej
- Michalina - pierwsza w kolejce ;-)
- Undomiel
- Ninja
- Szmaragd - ale od niej dawno nie było wieści :zawstydzona/y:
- Sergeevna
- Magdalenka
- Bellina
- ka.wo - mam już wyznaczoną cc na 28., więc się wpychać przed kolejkę nie zamierzam ;-)
- Venus
- Katka
Także za dużo nas nie zostało :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Kawo nie czepiając się to termin mam na 20-go ;P Gin mówił, że będzie się sugerował z OM, a nie z usg, który mam na 30-go ;))))

Do góry