reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

czy któraś z Mam odciągała gile fridą?

mam taki problem. mianowicie - wczoraj teściowa została z Adasiem. kiedy wróciłam, w pokoju był zaduch i 30 stopni :wściekła/y: dałam mu trochę ochłonąć i zabrałam na spacer. dziś ma zapchany nos i kaszlał mi 2 razy... nie wiem, czy powinnam iść z tym do lekarza...

reklama
melduje się dwupak, dzisiaj dobrze mi się spało, więc nie zdążyłam się przywitać z domku, piszę z pracy, potem odezwę się "bardziej" bo chcę stąd zmykać jak najszybciej /dyskomfort jakby mi odeszły wody przy pracownikach/ ;)

miłego dnia!

Venus - ja się czuję jak bomba zegarowa, którą ktoś zapomniał odpalić... Masuję cycki, może pomoże.

Tusiaczku - i tego ci życzę, żebyś miała chwilkę dla siebie po takiej nocce :tak:

Magdalenko - ja ostatnio w kościele a później w castoramie takie schizy miałam, że mi wody odejdą - choć podobno w pionie nie popłyną tylko delikatnie pociekną...

Makota - jak można wtakim zaduchu siedzieć... ja bym zemdlała. Pewnie z przegrzania. Idź do lekarza, niech ma wyrzuty sumienia a ty będziesz spokojna. A młodemu pewnie przejdzie bez leków &&&

Mi tak tesciowa Natalię przegrzała. Jeszcze ją ubrała ciepło i kocem nakryła.
I mi płakała że nie wie co się dzieje ale mała ma gorączkę itd....
Przegrzanie to złooooo!

Venus - ja się czuję jak bomba zegarowa, którą ktoś zapomniał odpalić... Masuję cycki, może pomoże.

Tusiaczku - i tego ci życzę, żebyś miała chwilkę dla siebie po takiej nocce :tak:

Magdalenko - ja ostatnio w kościele a później w castoramie takie schizy miałam, że mi wody odejdą - choć podobno w pionie nie popłyną tylko delikatnie pociekną...

Makota - jak można wtakim zaduchu siedzieć... ja bym zemdlała. Pewnie z przegrzania. Idź do lekarza, niech ma wyrzuty sumienia a ty będziesz spokojna. A młodemu pewnie przejdzie bez leków &&&

Michalina ja chcę urodzić, ale się boję :p Zaczynam powoli rozumieć dziewczyny chcące baaardzoooo się rozpakować....

Makota ja bym poszła do lekarza... to Ci teściowa pomogła:/

Wiecie co u Szmaragd? Pisała jakis czas temu, ale potem albo przegapiłam, albo się nie odzywała...

Ostatnia edycja:
Makota psiknij wodą morską, potem próbuj odciągnąć.

Ja co 3 godziny laktator, okłady ciele/zimne itd. i jakoś dałam radę. O 5 wzięłam apap, bo bym z bólu nie usnęła. Części zastojów się pozbyłam, część dalej nie ruszona. Jest ciut lepiej, popracujemy dziś z Adamem nad tym

właśnie ja tez sie ostatnio zastanawiałam czy szmaragd sie odzywała

to karmienie to naprawdę koszmar. Niby nam idzie bezproblemowo, ale psychicznie wysiadam. Cały czas na zawołanie. Ale jeszcze troche i mam nadzieje będzie lepiej.

Jagódka, kciuki za rozkręcenie

makota, ja bym zrobiła tak jak Pola pisze, kilka kropli soli fiz do noska i odciąganie fridą

Makota mi tak teściowa Ole załatwiła... To było tydzień po porodzie, pojechaliśmy szwy ściągnąć, wracamy, a Ola w południowym pokoju, rolety podniesione, okno zamknięte szczelnie, Ola przykryta dwoma kocykami i rozkiem... Aż czerwoną była...

reklama
Makota popieram pole. Ja wczoraj odciagalam bo mlody tak zwymiocil ze nosem poszlo i tylko charczalo. Dzisiaj po 4 tez kropilam sola i odciagalam bo chlubotalo i mu przeszkadzalo na tyle ze piersi nie ciagnal i sie denerwowal.

Do góry