reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Cześć dziewczyny

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych.

Nie zdążyłam jeszcze nadrobić bo próbuje ogarnąć dom i ustalić jakiś nowy plan dnia.Od wczoraj jesteśmy w domu.
Mały bardzo grzeczny. Śpi i je głównie. Budzi się co 2,5-3 h. No i czasem ma okresy aktywności tzn leży i obserwuje.
Lub ma czkawkę:-)

Mój synek ma łóżeczko w najchłodniejszym pokoju a poza tym bardzo szybko się wychładza więc ubieram go cieplej niż kiedyś córkę.
Jest chudziutki i potrzebuje dodatkowej warstwy, w przeciwnym razie sine nóżki i rączki. Dostałam za to straszną burę w szpitalu:-(
Tak więc trzeba dostosować indywidualnie

Tusiaczku ja się spodziewam dziewczynki więc nawet lepiej że to nie mój :p choć biorąc pod uwagę że ostatnio ciągnie mnie na kwaśne to kto wie ;)

Niby wizyta miała być na 15 q przede mną mrowie. A same kobiety i żadna nie zaproponuje ze przepuści. Może to tak nie działa, może to jednak trzeba prosić? Ale dobrze się czuję więc nie ma źle.
Najlepszy jest tekst na drzwiach

Godziny umawianych wizyt są godzinami orientacyjnymi. Szał

Ciężarne powinny mieć nad głowami takie suwaczki może byłoby lepiej albo proces ladowania
File 1 download 110%

Raz jeszcze gratulacje dla kum i sokoji :-)

Michalina i co powiedział dermatolog?? Też często swędziły mnie nogi (i tylko nogi) - zwaliłam to na nerwy lub pogodę, bo teraz jest ok :tak:

Hubson, lui???? Która jeszcze???

Natalka też w body lub rampersie paraduje, przedwczoraj było chłodno i wiało strasznie, więc śpiochy założyłam. Na noc w pajaca ubieram.

Dziś poszłyśmy na pierwszą wizytę do lekarza (zwykle przychodzi do domu, ale nie chciało mi się cały dzień na niego czekać). Były jeszcze 2 dziewczynki - 1 z marca, a 2 z czerwca - różnica w wyglądzie ogromna :szok: a przecież moja Natka do duuużych noworodków należy :-D Lekarka stwierdziła, że chociaż jedna matka odpowiednio dziecko ubrała (w rampersie malutka była). No bo faktycznie - jak zobaczyłam tamte maluchy w dersikach to aż się spociłam

hej dziewczynki, melduję, że żyję i wszystko jest ok.

od przedwczoraj jestesmy w domku ale nie mam czasu wejść na forum. Mała cały czas chce wisieć przy cycu, dziś już kupiliśmy smoczek. Karmię z nakładkami bo inaczej idzie zejść z bólu, nie wiem kiedy brodawki się przyzwyczają :-(

jak ona śpi to ja też śpie lub jem, no jak starczy czasu to się wykąpię :-D

jak będę miała chwilę to opiszę poród ale ogólnie to porody sn raczej nie będą moją specjalnością :-( :zawstydzona/y:

pozdrawiamy wszystkie ciocie.

Sokoja, Kum - dobrze sie spisałyście mamusie :) wracajcie szcześliwe z pieknymi maluszkami

DZiewczyny ja wysiadam, po pierwszym dniu po prostu jestem zjechana. nie tyle fizycznie co psychicznie. Igor stał się takim potworem, wydaje z siebie tylko wrzask lub placz na zmianę z krzykiem. Non stop. Rzuca czym popadnie i bije.
Nie mam pojecia co robić. Jagódka troche wystraszona tego wszystkiego, spać nie może :(

Teraz przyjechała na chwile moja mama to zabrała Igora na podworko więc mam 15 minut ciszy

GRATULUJĘ ROZPAKOWANYM!

Hej
Gratulacje dla rozpoakowanych :)

Michalina współczuje tego swędzenia:/ Wiem co przechodzisz miałam też takie swędzenie tyle, że u mnie to była cholestaza ale wiem jakie to jest męczące:/
Jagódka dużo zdrówka dla Adasia już niedługo będziecie razem :)

Ja piję hęrbatkę hippa z kopru. Staram się pic jedną dziennie, ponoć nie powinna szkodzić. Czasem też się zastanawiam czy Julce nie dawać troszkę tej herbatki jak jest tak ciepło, co myślicie?

Nocki są nawet niezłe ale mam dylemat w co ją ubierać w domu. Pomożcie mi jak jest ok 22 stopnie u nas w nocy i w dzień to jak ją ubierać? Tzn jak na noc a jak w dzień? Jak jest ubrana na długi rękaw to mam wrażenie, że jej za gorąco. Nie jest spocona ale jest gorąca :/ Ehh nie chcę jej przegrzewać :(

A mam jeszcze pytanie jak chcecie wyjść i zostawić dziecko to kiedy odciągacie pokarm i ile??

Pozdrawiam i powodzenia dzisiaj :) Kto się pisze venus, magdalenka co z tobą??

Co do herbatki, to niby dzieci kp nie powinny być dopajane, ale już sama nie wiem...

u nas jest 25 stopni, ale mam otwarte okno. na noc ubieram pajaca i okrywam kocem, a w ciągu dnia pajac i pieluszka, albo body z długim i gołe nóżki i skarpetki, bo stópki się szybko wychładzają.

ja odciągam 30 ml i to wystarcza spokojnie na 1 karmienie. gorzej, że butla nie ma funkcji tulenia do cyca :p

co do wietrzenia cycków, ja chciałabym spać bez stanika, ale wtedy wszystko mi cieknie... chyba będę musiała spróbować z maltanem.

Emyly - zazdrosny Igi?

reklama
Emyly normalne. My to wczoraj przerabialiśmy. Nie pobłażaj. To niestety trzeba przeczekać.

Makota nie MUSZĄ być dopajane. Chcesz to dopajaj. Od ciebie zależy przecież jaka będzie laktacja. Chcesz sobie ulżyć bo ci wisi 24 h to daj i zobacz. Wszystko kochana metodą prób i błędów. Teorie to można między bajki se włożyć ;)

Karola odpoczywaj i proś o pomoc. Dotrzecie się :)

Do góry