reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Sorise kciuków nie puszczam, wracaj prędko na tą porodówkę. Albo inaczej, odpocznij teraz i wracaj wypoczęta ;-)

Hubson to może lepszym wyjściem dla Ciebie będzie jednak lokalny szpital. Mniej się naczekasz przynajmniej. Daj znać jak podejmiesz ostateczną decyzję.

To ja koło pt / sb ustawiam się po jakieś skurcze. Ale pewnie po piątkowym ktg i wizycie usłyszę to co teraz, więc będę się wciskać przed kolejkę :-p

To która dzisiaj jeszcze rodzi? Ładna data, ładny dzień :-D

reklama
Ja bym nie wzgardziła dzisiejszym dniem :D jeszcze tylko dokończę piec bezę z bitą śmietaną i malinami i mogę rodzić. Rzeczywiście piękny dziś dzień :)

Jagódko - szaleństwo jakieś was spotkało. Miałaś CC? Aha i długo trwa rekonwalescencja malucha po takiej operacji - wyjdziesz ze szpitala a on dalej będzie w tym drugim? To tatuś teraz jest waszym łącznikiem. Dzielni jesteście!

Hubson
- idź do tego szpitala faktycznie. Jeszcze tydzień... przecież oszaleć można. Poza tym powinnaś już być pod stałym monitoringiem wg, mnie.

Seorise - po prostu za szybko pojechałaś ale falstart to nie był, bo ty już rodzisz :-D

A ja zabieram się za... hmm sama nie wiem. Muszę trochę rzeczy powynosić do garażu - spróbujemy dzisiaj wywołać poród na Schodach.

Witam się i ja.
Jagódka przede wszystkim gratulacje ogromne :) przykro mi że Adaś na starcie takie przeżycia miał ale on jest silny chłopczyk i jestem pewna że teraz będzie z górki :) Wszystkiego dobrego dla niego i dużo zdrówka :)

Seorise nadal trzymam kciuki. Ja takie przepowiadacze miałam przy Aru. Silne ci zrobią rozwarcie :)

Nie było mnie chwile a tu tyle się dzieje. Co u nas.. Zuzia o tej porze usypia tylko na rękach jak ją odłoże do łóżeczka to się budzi więc mało mam czasu na co innego. Dobrze że syn się ładnie bawi sam. W nocy śpię z nią bo po prostu źle się jeszcze czuję po cc i najgorsze jest wstawanie z łóżka.
Upały są straszne i Zuzu ciągle woła cyca. Mąż ma dziś kupić smoczek i zobaczymy czy załapie.

Ostatnia edycja:
Lilla a może zastosujesz np. espumisan na wzdęcia? Może męczą ją wzdęcia?
wzdec nie ma bo w kazdej pieluszce jest bak z kleksem, ale prawdziwej kupy brak.
Pola, Lilly, ale za często nie powinno się go używać, bo dziecko potem będzie miało spory problem, żeby samemu sobie poradzić. Też stosowałam u Mikołaja... Pytałam położnej, Tyle tylko pamiętam...
tez mysle ze nie uzywac tego rektalnego cuda za czesto bo sie jelita rozleniwia zanim sie rozruszaja

Adasiowi musieli usunac jedno jadro, na szczescie z drugim jest ok. Zdiagnozowali,bo mial opuchnieta moszne, zrobili usg i od razu zadecydowali o operacji
duzo sily Jagodko dla ciebie i zdrowia dla Adasia. Bedzie dobrze bo Adas jest pod dobra opieka. trzyma, kciuki za szybka poprawe &&&&&&&&
Sokoja Hubson pisała na str. 1976 :)
Venus nr strony zalezy od tego ile postow wyswietla na kazdej stronie, ja ustawilam max czyli 40/strone
Seorise, mysle, ze jeszcze dzis wrocisz na porodowke. I trzymam za to kciuki mocno.

Ja dzis w domu jeszcze, jutro rano do szpitala sie stawiam i chyba pojde do tutejszego jednak, bo moj gin mowil, ze nie beda czekac tygodnoa na wywolanie tak jak w Walbrzychu.
Oczwiscie skurczy u mnie zero nadal. Pancerns macica i uparte jak osiolek dziecko - i mam efekt :/
Seorise tez kciukuje.

Hubson, lepiej sie czujesz jak wiesz ze masz rozwiazanie niedlugo?

Ja bym nie wzgardziła dzisiejszym dniem :D jeszcze tylko dokończę piec bezę z bitą śmietaną i malinami i mogę rodzić. Rzeczywiście piękny dziś dzień :)
ale mi smaka na takie ciasto zrobilas. szkoda ze nie umiem piec bezy :p
nie zstąpiło. jutro idziemy na USG, a w piątek do chirurga.

od kiedy można kłaść dziecko w leżaczku-bujaczku itp?

ja na bujaczku plasko klade mloda od poczatku, teraz juz nie chce na plasko wiec ciut wyzej oparcie ustawiam

Ostatnia edycja:
Jagódka dobrze że lekarze od razu zauważyli problem, z jednym jądrem też sobie poradzi chłopak bez problemu :) a ty miałaś cc, że cię pionizowali?

Makota, ja dziś leżaczek wyciągnęłam, ale Zuzia jakoś jeszcze neispecjalnie chce w nim leżeć, najchętniej na rękach przy cycku by była...

Gratulacje dla rozpakowanych :)
Jagódko doczekałaś się w koncu:) Szkoda tylko, że nie obyło się bez przejść ale dobrze, że już po wszystkim i teraz życzę szybkiego spotkania i utulenia Adasia :)

Seorise kciuki zeby dzisiaj się akcja porządnie rozwinęła :)

Makota ja do leżaczka wkładam już od dawna mam rózne pozycję do ustawienia także myślę,że małej to nie szkodzi.

Lilla ja mam to samo tzn u Julki w każdej pieluszce jest kleks, kupę też robi co jakiś czas ale zastanawiam się czy tę baki jej nie męczą :/ Stosujesz coś na to??

Ja mam problem z Julką w dzień coś spać mi nie chce tylko żeby ją bujać:/ Męczące to jest bardzo:/

Kciuki dziewczyny dzisiaj fajna data także proszę rodzić :)

Makota mojemu Matiemu, siostrzeńcowi i siostrzeńcowi mojego P. też jąderka (tzn. każdemu po jednym) nie zstąpiły. Mati miał zabieg jak miał 1,5 roku. Siostrze i szwagierce powiedzieli, że do 2 roku życia mogą zstąpić :tak:

Undomiel Mati miał też wodniaka i sam się wchłonął :tak:

reklama
Do góry