reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Kum, moze u Ciebie bedzie inaczej...
ja tez myslalam, ze wywoluja do 42 tc i jak w necie czytalam to tak jest. A tu zostalam oswieciona ... nosz kurde :(

reklama
mojej siostrze właśnie wywoływali, była po 41tc, i jak ją przyjęli, to co dziennie jakieś wywoływanie było, codziennie amniopunkcja na sprawdzenia stanu wód, itd. ciekawe czy to zależy od lekarza czy od szpitala?

Dokładnie to zależy od szpitala i od lekrza, mój prowadzący jak jest wszystko ok to do 42tc każe czekać, oczywiście ciężarna jest pod kontrolą, ale nawet nie kładzie jej do szpitala, znowu w szpitalu gdzie będę rodzić, jak coś mam się zgłosić 7 dni po terminie na indukcję...

Swoją drogą trzymnie kobiety dwa tygdnie po terminie i to bez stałej opieki (szpital) wydaje mi się mega stresujące:/

Katka jakie 40? Ja miałam dwa rodzaje. Jedne kosztowały około 15zł a drugie jeszcze mniej. Jak chcesz to jak znajdę to Ci później napisze jakie to były. Jedne chyba Canpol ale głowy sobie urwac nie dam:banghead:

Graza ja kąpie przed. Tzn przed i po:p tak żeby dzieć nie był całkiem głodny, a już chwilę po jedzeniu, nie z pełnym brzuszkiem. I po kąpieli kolacja w nagrodę i spać.

No na prawdę 40 pln :-( może dlatego że to z aventu??? Ale z żadnej innej firmy mi nie pokazała tylko to!
A z canpolu spoko są? Bardzo się różnią od aventu? Ja przy Nati miałam z aventu ale mąż kupił jak byłam w szpitalu bo potrzebowałam na już. A teraz pomyślałam by się już zaopatrzyć by potem nie latał. A cena mnie zabiła!

Kobietki kiedy kąpiecie dziecko przed jedzeniem czy po? może banał ale nie wiem jak pora jest najlepsza.
ja karmie ok 30-40min po skonczeniu jedzenia

Jestem w domu.
Mialam ktg, badanie, wszystko ok, wiec odeslali mnie do domu i w pon mam sie stawic na ip.
Pan dr mnie "pocieszyl" mowiac, ze nastepny tydzien bede pod obserwacja i dopiero jak cos bedzie sie dzialo, beda wywolywac :(
jeszcze wiekszego dola mam :(
dobrze bedzie, jak do konca lipca urodze :(

Hubson - wiem ze jest ci juz bardzo ciezko, i o niczym innym nie marzysz tylko miec swojego szkraba przy piersi, ale pomysl ze jemu jeszcze w brzuszku jest lepiej niz poza nim. Przyjdzie czas to zacznie sie wydostawac na zewnatrz. a potem juz ci sie nie bedzie dluzylo.

Ja mam wrazenie ze czas mi umyka. Od rana wam czytam i nie mam kiedy odpisac. ledwno nakarmie i poloze spac, to juz znowu pora karmienia jest. udalo mi sie dzisiaj do miasta urwac, a potem jak Ł z pracy wrocil to z psami poszlam "pobiegac".
teraz dziecko wykapane, lezy u ojca na brzuchu i czeka na cycka, ale to dopiero za godzinke :D

Dziewczyny ktore maja problem z niedoborem mleka przy laktacji musze sie pochwalic odkryciem:

ARBUZ POBUDZA LAKTACJĘ. Zjadłam wczoraj trochę arbuza i wieczorem ciurkiem mi mleko cieklo.

nie wiem jak wy się organizujęcie, że macie czas spać w ciągu w dnia...
ja cały dzień siedzę na dupie i karmię z przerwami na przełożenie synka do łóżeczka, odczekanie aż zrobi kupę, przebranie i cyc...

Emyly - gratulacje! Tos sie uwinęła :-D

Hubson - wspolczuje ci tego oczekiwania, teraz to juz niewiele zostalo, staraj sie nie nakrecac i tak jak tusiaczek napisala - skup sie w miare mozliwosci na czyms innym.

U mnie mala jeszcze troche katarzy, a w ogole to niezlą jazde mialam z lekarzem - ten ktorego zawolalam do domu od razu przepisal antubiotyki, doustnie dla tygodniowego dziecka! Skonsultowalam to z moja ciocia polozna a ona z lekarzami ze szpitala i tamci podobno niezle zwyzywali tego lekarza ze tak pochopnie i bez badan przepisal ten antybiotyk. Oczywiscie go odstawilam. Wczoraj byla u nas pierwszy raz polozna i dla mojego spokoji umowila nas jeszcze do lekarza i wczoraj jeszcze bylysmy. Osluchowo czysto wiec musimy tyllo do konca wygnac ten katar.

Dlatego sie właśnie zdziwiłam że Ci antybiotyk dali bo Franek miał nasivin do nosa i inhalacje

Makota coś w tym jest bardzo myślałam, że tylko mój tak ma. Mogę nosić w nieskończoność a odbić nie chce, przynajmniej bardzo rzadko. Zasypia mi na rękach a jak kładę słyszę jak się meczy. Fakt, że ulewa bardzo rzadko ale słychać jak go to męczy.

Mój dzieć dzisiaj przechodzi jakiś kryzys. Mógłby jeść cały czas:eek: i praktycznie tak je. Od 7 rano już nawet nie wiem ile razy:what::what::what:

Aplikacja na telefon w końcu pozwala na kliknięcie Lubie przy poście. No super:D:D

Mój tez ma dzisiaj kryzys:(

Hejka! Padam! Tak się nałaziłam! Ale zadowolona jestem.
Ciągle mnie brzuch i krzyże jak na okres bolą. Wiem że one nic pod kątem porodu nie znaczą ale same przyznacie, że potrafią nieźle wymęczyć! A mnie tak bez przerwy męczą od wczoraj :-(

Zabieramy się za generalne porządki :-) ale się cieszę :-)

Anastazi extra!!

Dziewczyny cycujące? Używałyście lub używacie kapturków do karmienia??????
Chciałam dziś kupić w jednej aptece przy okazji ale tylko duże rozmiary były. Kurde 40 pln to kosztuje!!! Nawet nie wiedziałam... I takiego karpia zapuściłam że szok :-D

Ja uzywam bo mam za plaskie brodawki i mam takie tanie z canpola za dyche;p

Katka nie wiem jakie są te z Aventu więc nie mam porównania. Te z canpolu kosztowały u mnie 12 zł i były lepsze niż te drugie. Chociaż ja ich użyłam może kilka razy ale nie były złe. Za tą kasę warto spróbować tańszych myślę;)

Makota z czasem wszystko sobie poukładasz;)

reklama
Do góry