reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Makota ja tez juz podalam i smoka i butle. Początkowo próbowałam podawac mleko strzykawka ale serce mi sie krajalo jak miałam przed oczami ten widok. Smoka staram sie uzywac tylko w ekstremalnych sytuacjach których niestety jest dosyc sporo...

u nas przy ekstramalnych sytuacjach smoczek jest usuwany z buzi - mały człowiek nie daje się kneblować ;)

dotarłam dziś do próbek, które dostałam w szpitalu i naliczyłam 4 smoki. wszystkie 0-3, każdy w innym kształcie. ten , który ja podałam jest 2 razy większy od tych, które dostałam. bądź tu mądra... pewnie im mniejszy tym lepszy...

spokojnej nocy / szybkich porodów ;)

reklama
Makota89 my też dostaliśmy smoczki, mamy w sumie 5 szt. ale wczoraj miałam wizytę położnej, która stwierdziła żeby nie podawać dziecku smoczka bo ma on dłuższy kształt niż brodawka i dziecko ciężko się karmi bo nie potrafi złapać brodawkę.

Dziewczyny Pomożcie!!! czy macie po cc duży brzuch, ja słyszę że wyglądam jakbym była w 5 miesiącu, położna stwierdziła że dużo go zostało:( na porodówce lekarz który miał dyżur stwierdził że mój brzuch jest ogromny taki wyciągnięty ale jak miał być mniejszy jak mojej dziecko ważył 4.040 i ma dł. 61 cm. Od kiedy można stosować pas pociążowy, czy to jest bezpieczne jestem w 5 dobie po cc.

dotarłam dziś do próbek, które dostałam w szpitalu i naliczyłam 4 smoki. wszystkie 0-3, każdy w innym kształcie. ten , który ja podałam jest 2 razy większy od tych, które dostałam. bądź tu mądra... pewnie im mniejszy tym lepszy...
)

No wlasnie... Czy sa smoki lepsze i gorsze czy wszystko zależy od preferencji małego człowieka?

A ja nie dostałam nic w szpitalu...zadnych próbek/pudełek/itp....tak to jest rodzic jak jest zatrzęsienie rodzacych i brak miejsc...Ehhh...

Ja podałam butle, smoka dziec nie chce, Ola ssala kciuka, Zuzia poki co nie chce nic.

Ianka na nawal tak jak dziewczyny piszą- odciaganie do ulgi, kapusta po karmieniu, rozgrzewanie przed , przystawianie dziecia jak ty już czujesz, ze masz nabrzmiale piersi. Po woli ci sie unormuje, spokojnie :)

Ja mam problem z Ola... Nie chce spać u siebie, w ogóle nie chce usypiac, bo boi się, ze mnie nie będzie jak wstanie...płacze ze nie zamknie oczu w nocy... A ja płacze zaraz jak zasnie.... Było niby ok, ale od dwóch dni, czyli odkąd zostaliśmy sami, jest coraz gorzej... W dzień też ma takie chwile, ze zaczyna płakać/krzyczeć/nie.wiem jak to określić "mama mama" i tak jakby nie wiedziala co sie dzieje... Ciężko mi z tym

ja się dziewczyny poddaję...pogodziłam się, że będę w ciąży do końca mych dni. Teraz pozostaje mi zaakceptować tylko moją wagę i odstający brzuch i będę sobie tak lewitowała w tym stanie. Mam 0 (ZERO) jakichkolwiek objawów zbliżającego się porodu...
Cieszę się jak kolejnej z Was "coś" zaczyna się dziać, ale i dołuję się czemu to nie ja...
Dzisiaj pełnia.....ale ja się już też nie łudzę....:baffled:
ej no, glowa do gory!
popatrz na mnie, masz termin ponad 2 tygodnie po mnie.
i jesscze troche czasu przed soba.
jest ktos kto ma gorzej, to zawsze pociesza ;)

ja się dziewczyny poddaję...pogodziłam się, że będę w ciąży do końca mych dni. Teraz pozostaje mi zaakceptować tylko moją wagę i odstający brzuch i będę sobie tak lewitowała w tym stanie. Mam 0 (ZERO) jakichkolwiek objawów zbliżającego się porodu...
Cieszę się jak kolejnej z Was "coś" zaczyna się dziać, ale i dołuję się czemu to nie ja...
Dzisiaj pełnia.....ale ja się już też nie łudzę....:baffled:

Sokoja ja też chyba odpadam, jutro dzwonię do gina umówić się na poniedziałek:baffled: Macica mi się stawia tylko jak Młody się rusza.. A ledwo się rusza. Nie wiem cholera, wszystko byłoby ok, gdyby były skurcze.. A skurczy niet..

Graza po cc brzuch schodzi dłużej niż po sn, ale i po sn w 5 dobie jeszcze jest :) to normalne, brzuch przy wyjściu ze szpitala jest jak w 5-6 miesiącu i po woli sie chowa, daj mu tak do 2 miesięcy. Pas możesz nosić, ale pamiętaj, ze wtedy mięśnie nie pracują

Graza spoko kochana nie martw sie tak jeszcze brzuszkiem. Do swojego rozmiaru powinien wrocic 3-4 miesiace po sn a po cc nawet do pol roku. Jak sie wychodzi ze szpitala zazwyczaj wyglada sie na jakis 5-6 miesiac ciazy. Daj sobie czas.
Sokoja, Jagodka, Hubson, Kum nie jestescie same łacze sie z Wami w wielkim dole po cichutku licze ze ten weekend bedzie nasz!!! Trzymam za nas kciuki

reklama
Graza ja mam identyczny brzuch i tak ma być. A po cc możesz mieć wzdety.

Ianka o nawale dziewczyny wszystko już napisały. Ja też mam zatwierdzenie alr codziennie idę na kibelek. Kochana suszone śliwki na czczo

Do góry