reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Undomiel kieruj się na Łódź:thumbup:

Limonka też mam czasem takie dni, że brodawki są wrażliwe, ale to mija. I też myślę, że mam już dość karmienia, ale póki co analizując plusy i minusy dopóki dam radę chcę karmić.

Jagodka jesteś niezastąpiona. Znalazłam jakieś nowe wytyczne wg których wszystkie imiona skracamy do pierwszej litery poza tymi na Ch. Czyli jedynie prawidłowe jest S. Jakoś mi to dziwnie wygląda ale ok. Co sądzicie?

Załączniki

• 1405087284204.jpg
    1405087284204.jpg
    6,7 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
reklama
Hej lipcówki!!!!! Wszystkim rozpakowanym gratuluję, a za oczekujące trzymam kciuki!!!!!
Chciałam się tylko pochwalić iż 8 lipca przyszedł na świat nasz synuś Michaś ;) Trochę się pospieszył, jest malusi, ale jesteśmy już w domku!!
Poród 3 godzinki....ufff :):rofl2:

Hej.
Gonia gratuluje synusia :) Już w domku?

My już w domu. Mąż mi dobry obiad zrobił a teraz chłopaki poszli do sklepu a ja leżę. Zuzia śpi najedzona.
Strasznie mnie boli kręgosłup. Pewnie od niewygodnego łóżka szpitalnego i / lub od garbienia się. Żeby nie szarpala rana po cc to chodziłam w pół zgieta. I teraz cierpię.

Małgorzata nie przybrała jeszcze. Wyszłysmy z wagą 3530g także dopuszczalne -10%. I nagle z mojej kawał baby jest normalny noworodek ;) rączki i nóżki szczupłe tylko główka spora .. mądra dziewczyna z niej będzie :D

No i strasznie ulewa :( Nie zdążę jej odbić a chlusta mlekiem. Za chwilę woła spowrotem cyca bo głodna. Na pewno będę się stresować czy przybiera na wadze. Za 7 dni pediatra.

Laktacje mam rozhustaną strasznie. Cyce twarde non stop czuję jak się napełniają. Brodawki też hardkor normalnie. Muszę popracować nad techniką przystawiania bo w szpitalu to zaniedbałam.

Ostatnia edycja:
Elifit, jesli laktacja jest rozhulana to chwila moment i Zuzik zacznie przybierać na wadze.
Tymuś tez ulewa.... Martwi mnie to bardzo no ale on jest chyba tak zachlanny ze po prostu zawsze zjada za duzo... Dzis byliśmy na ważeniu i wazy juz 3760g a wiec w ciagu ostatniego tygodnia przybrał ponad 400 gram. Mysle wiec ze sie najada :)

Moja jedna brodawka całkiem całkiem. Za to ta druga to masakra. Na kilka dni odstawilam małego od tej piersi a po ponownym przystawieniu jest znowu to samo,... A wiec ponownie ściągam laktatorem i podaje przez butelkę. Och jak ja bym chciała zeby brodawki juz były zahartowane...

Tymek ostatnio robi rzadkie kupy... Czy to normalne?

Pola mi lekarka powiedziala, ze ulewanie to normalne jest i moze wystepowac do konca 3-go m-ca.
Tutaj jezeli dziecko uleje i to dosyc mocno, to min. Przec 1h kaza odpoczac jego zoladeczkowi i nie podawac piersi czy mm.

Na piersi zwykle są płynne kupy.
No u mnie też jedna brodawka. . lewa akurat i ta lewa pierś jest bardziej napełniona.

Aru dopiero teraz się uspokoił. Tak to hiperaktywny był. Podchodzi do łóżeczka i mówi jest Zuzia :) dziś pierwsza kąpiel. Aruś asystę trzymać będzie. Już mi pomaga w przewijaniu :)

No i strasznie ulewa :( Nie zdążę jej odbić a chlusta mlekiem. Za chwilę woła spowrotem cyca bo głodna. Na pewno będę się stresować czy przybiera na wadze. Za 7 dni pediatra.

Laktacje mam rozhustaną strasznie. Cyce twarde non stop czuję jak się napełniają. Brodawki też hardkor normalnie. Muszę popracować nad techniką przystawiania bo w szpitalu to zaniedbałam.

Elifit, ja nie jestem taka pewna, czy ona po ulaniu jest głoda, czy poprostu chciałaby się jeszcze potulić do cyca. Adaś robi to samo. Naje się z jednej piersi, chlusta mlekiem, przystawiam go do drugiej i bardziej trzyma brodawkę w buzi niż ssie.

Cyce też mam twarde (choć już nie gorące), a brodawki suchawe - na szczęście nie są poranione. Nie wiem na jakiej zasadzie to się normuje. Mam nadzieję, że moje ściąganie laktatorem nie szkodzi.

Elifit, jesli laktacja jest rozhulana to chwila moment i Zuzik zacznie przybierać na wadze.
Tymuś tez ulewa.... Martwi mnie to bardzo no ale on jest chyba tak zachlanny ze po prostu zawsze zjada za duzo... Dzis byliśmy na ważeniu i wazy juz 3760g a wiec w ciagu ostatniego tygodnia przybrał ponad 400 gram. Mysle wiec ze sie najada :)

Moja jedna brodawka całkiem całkiem. Za to ta druga to masakra. Na kilka dni odstawilam małego od tej piersi a po ponownym przystawieniu jest znowu to samo,... A wiec ponownie ściągam laktatorem i podaje przez butelkę. Och jak ja bym chciała zeby brodawki juz były zahartowane...

Tymek ostatnio robi rzadkie kupy... Czy to normalne?

Nasze chopaki są na tym samym etapie - i wagowym i wiekowym i rozwojowym ;)

mój waży 3750 g, też chlusta i robi rzadkie kupy.

jeżeli chodzi o przystawianie - ja miałam z tym duuuuży problem, ale teraz spłaszczam brodawkę na maksa, nakierowuję głowkę na brodawkę i czekam aż zassa. jak mam przepełnione cycki odciągam troszkę - wtedy jest łatwiej. chwyta już ładnie, ale często mamy wiele prób poprawnego przystawienia.

pisałyście o wit. D i K od 8 doby. ja na swoim wypisie nie miałam infomacji, żeby podawać wit dopiero od 8 doby i podawałam od 3 :confused:

Makota z tego co kojarze to witaminę d sie podaje od 3 doby a witaminę k od 8 doby zycia. Ja podaje k i d od 8 doby ale co z tego skoro po kazdym jedzeniu przed ktorym dostaje witaminy to mu sie ulewa.... No i nie wiem na ile mu sie te witaminy wchlaniaja. Moze wcale?

Mój syn po ulaniu robi taka awanturę ze głowa mała. Od razu chce do cyca bo inaczej nie jest w stanie sie uspokoić.

reklama
czesc:)

my juz od srody w domku, łatwo nie jest ale dajemy rade:)

o porodzie kiedys napisze, bylam o krok od cc, ucieklam spod noza;) udało sie w ostatniej chwili:).............................

odezwę się w wolnej chwili, ale nie wiem kiedy to nastąpi;-)na bieżąco na bank nie dam rady:sorry2:

pozdrawiam

edit: moja corcia ma na imie HANIA:)

moje cyce twrde jak kamienie,dzis w ruch poszla kapusta.....

Ostatnia edycja:
Do góry