reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Tusiaczek świetny pomysł, zabieram się za okna, ale mam tylko 3 więc i u Ciebie zdaze obrobić ;)

Hubson &&& przykro, że masz dola, ale to już niedługo. Może Ci mąż stopy pomasuje, zawsze jakiś relaks...

reklama
Jagódka to już Twój weekend coś czuję :) My z tego samego terminu, więc proszę pociągnij mnie za sobą!

Undomiel, ja się zaraz (po raz drugi w tym tygodniu) biorę za balkon i kwiatki. W kolejce jeszcze umycie lodówki. Zapraszam do pomocy :)

Magdalenka się ze mną sparowała, jeszcze Seorise odchodzi czop, także sprzątaj, odczopuj się i dołączaj;-)

dzień dobry!

wszystkim odczopowanym i chcącym już rodzić życzę powodzenia :)

Hubson - a gdzie Twój licznik z opisu? wyprowadził Cię z równowagi i usunęłaś?

Lilla - Twoja Zola ma już miesiąc - powiedz mi - bawisz się z nią jakoś? w sensie jak zajmujesz jej czas kiedy oczy poznają świat? ;)

ja swojej nocy nie pamiętam - działam mechanicznie :sorry2: nocami staram się polować na kupę :-D kupa robiona jest ratami i akurat wtedy, kiedy zabieram się za zaminę pieluchy jest dokładka, albo pobódka...

czy bierzecie dzieci w nocy do łożka na karmienie i zostawiacie na dłużej w łóżku? ja karmię w łóżku, choć nie chciałam tego robić. dziś zostawiłam Adasia u nas w łóżku na karmienie, odbiło się mu, dałam mu zasnąć i dopiero przełożyłam do łóżeczka...

mały ciągle wisi na cycu. w związku z tym, że bolą mnie plecy karmię go na leżąco i moglibyśmy tak leżeć wieki... - wiem, że to źle, ale wtedy jest spokojny
byliśmy u pediatry - twierdzi, że mały nie ma już pleśniawek, choć mnie wydaje się, że nadal ma :confused: dostaliśmy skierowanie do kardiologa, bo wysłuchała szmer 1/6, a poza tym przybrał na wadze. waży teraz 3750 g

Makota - jak młoda nie śpi to do niej gadam, jak nosze na rękach to opowiadam co widzimy, (zakładam ze ona tez to widzi :p). Nie bawię się z nią jakoś szczególnie. Czasami jak body ubieram to robię a kuku :D

Ja tez często zostawiam Z. na piersi jak zaśnie, dopiero potem odkładam ją do łóżeczka. Tez nie chcę z nią spać bo boję się, że ją uszkodzimy, ja lub Ł. Dzisiaj na przykład śniło mi się, że mam ją na klacie i nagle coś spadło na podłogę. Pies spadł z kanapy :( Dobrze, że całkiem niska jest.
Undomiel wpadaj. Mały miś znów marudzi i nie mam jak cokolwiek zrobić. Okna też już wołają o mycie jeśli masz ochotę;)

Na dzisiaj podziękuję Tusiaczku :)
Ja miałam czas dzisiaj odkurzyć dół, umyć kuchenkę, a zaraz umyję podłogę bo Zolusia Kochaniutka grzecznie śpi. Zmieniłam jej pieluchę bez płaczu, nakarmiłam przez ok 15minut i położyłam do wózeczka w ogrodzie gdzie od razu zasnęła.

Ja też karmie na lezaco, wygodniej, odpocząć można, a w nocy to już szczególnie rewelacja :)
Byłam dziś na wizycie u neonatologa, pobrali małej krew na tarczyce, za godzinę mam dzwonić o wyniki. Młodzież przybrała w tydzień na cycu uwaga uwaga...410gram! W szoku jestem, waży 3340 i to po kupie...
Pytałam czy nadal takie przepelnienie na porodowkach, i właśnie już jest zastój, czekają na pełnię teraz :p

reklama
Do góry