Katka mam to samo od kilku dni aż mojemu pokazywałam ostatnio gdzie czuję, to też się dziwił. No ale główka wysoko jeszcze. Powiedziałam ginowi, że ja to czuje na wylocie jak mi gmera to się śmiał, że to aż tak daleko to dziecko już nie ma.
reklama
Katka***
Fanka BB :)
Ooo! Dokładnie tak w pierwszej ciąży tak nie miałam więc to jakaś nowość ;-)
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
joł
też dwupak... jeszcze... mam odczucia podobne jak jagódka i do tego bolą mnie łydki (mam tak przy okresie, taki ból żylny), ogólnie czuje się jak wrak i gdybym dzisiaj miała rodzić to trochę kiepsko z siłami druga nieprzespana noc z rzędu... ehhh
przed chwilą wylazł kolejny fragment czopa, wczoraj był biało-brązowy, dzisiaj już biało-jasnoczerwony...
schizuje trochę, bo nie wiem czy już się dzieje, czy nie...
idę poczytać co u Was, jagódko łączę się w objawach i oczekiwaniach ehh..
też dwupak... jeszcze... mam odczucia podobne jak jagódka i do tego bolą mnie łydki (mam tak przy okresie, taki ból żylny), ogólnie czuje się jak wrak i gdybym dzisiaj miała rodzić to trochę kiepsko z siłami druga nieprzespana noc z rzędu... ehhh
przed chwilą wylazł kolejny fragment czopa, wczoraj był biało-brązowy, dzisiaj już biało-jasnoczerwony...
schizuje trochę, bo nie wiem czy już się dzieje, czy nie...
idę poczytać co u Was, jagódko łączę się w objawach i oczekiwaniach ehh..
Tusiaczek2402
Moderatorka
Witam się po raz nie wiem który dzisiaj
Makota ja też karmię w łóżku bo tak mi wygodnie. Czasem potrzymam chwilę zanim zaśnie, ale potem przekładam do łóżeczka. Po pierwsze żeby go nie przyzwyczajać do spania z nami, po drugie dlatego że panicznie boję się spania z synkiem, że go uderzę, przygniotę, albo zrzucę z łóżka.
Makota waga super. Ciekawa jestem ile mój synek przybrał. Dowiem się we wtorek bo mamy wizytę, a Malutek będzie miał dokładnie trzy tygodnie.
Jagodka święte słowa, brak mi na telefonie opcji Like
Wczoraj dostaliśmy leżaczek. Cudowne urządzenie, ratuje mi ręce. Malutek jest też pod wrażeniem, chociaż nie wie do końca co się dzieje, bo nikt go nie trzyma a coś go buja. Mała rzecz a cieszy.
Makota ja też karmię w łóżku bo tak mi wygodnie. Czasem potrzymam chwilę zanim zaśnie, ale potem przekładam do łóżeczka. Po pierwsze żeby go nie przyzwyczajać do spania z nami, po drugie dlatego że panicznie boję się spania z synkiem, że go uderzę, przygniotę, albo zrzucę z łóżka.
Makota waga super. Ciekawa jestem ile mój synek przybrał. Dowiem się we wtorek bo mamy wizytę, a Malutek będzie miał dokładnie trzy tygodnie.
Jagodka święte słowa, brak mi na telefonie opcji Like
Wczoraj dostaliśmy leżaczek. Cudowne urządzenie, ratuje mi ręce. Malutek jest też pod wrażeniem, chociaż nie wie do końca co się dzieje, bo nikt go nie trzyma a coś go buja. Mała rzecz a cieszy.
s.michalina
Jak przełom czerwca/lipca owocował w porody jeden za drugim tak teraz mam wrażenie, że przestój się zrobił.
Ja też mam takie odczucia jakby mała już rączkami na zewnątrz grzebała. Też bardzo nisko ją czuję, nóżkami mi kopie na linii pępka i poniżej a wcześniej cały czas była wysoko ze szłapkami. I co z tego? Nic. Jedyny pozytyw jej zjeżdżania jest taki, że rwa prawie nie doskwiera - czuję lekki ucisk ale chodzę normalnie a straciłam już nadzieję!
Katka - ty też narzekałaś na rwę czy to była Karola?
Całe szczęście za meble z Ikei, nawet ciężarna na terminie jest w stanie je poskładać i to bez instrukcji
Ja też mam takie odczucia jakby mała już rączkami na zewnątrz grzebała. Też bardzo nisko ją czuję, nóżkami mi kopie na linii pępka i poniżej a wcześniej cały czas była wysoko ze szłapkami. I co z tego? Nic. Jedyny pozytyw jej zjeżdżania jest taki, że rwa prawie nie doskwiera - czuję lekki ucisk ale chodzę normalnie a straciłam już nadzieję!
Katka - ty też narzekałaś na rwę czy to była Karola?
Całe szczęście za meble z Ikei, nawet ciężarna na terminie jest w stanie je poskładać i to bez instrukcji
Dopiero co miałyśmy trzy porody jednego dnia, więc jak tak dalej pójdzie to nie będzie komu rodzić
Mi się wczoraj w końcu trochę brzuch obniżył, ale nie mogę powiedzieć, że się latwiej oddycha :/
Wszystko wyprasowane, nie wiem co ze sobą zrobić... U której posprzątać?
Mi się wczoraj w końcu trochę brzuch obniżył, ale nie mogę powiedzieć, że się latwiej oddycha :/
Wszystko wyprasowane, nie wiem co ze sobą zrobić... U której posprzątać?
Tusiaczek2402
Moderatorka
Undomiel wpadaj. Mały miś znów marudzi i nie mam jak cokolwiek zrobić. Okna też już wołają o mycie jeśli masz ochotę
Hubson
Chyba tak zrobie, lepiej miec badania porobione w weekend, a od poniedzialku mozna bedzie cos dziala. nie chce przeciagac w czasie pojawienia sie Olka/Tymka.jedź. zrobia badania. czesto widziałam u mnie w szpitalu, dziewczyny przychodziły po terminie, robili badania ktg, usg i jak było dobrze kazali przyjść w inny dzień - bardziej im pasujący - np poniedziałek. ja zara jade prywatnie na ktg.. bo się neigdzie doprosic nie mozna
Zaraz jadee dokupic reszte brakujacych rzeczy...
Jak ktg?
Makota, Ciebie nie wkurzalyby 3 zera?? Ilez mozna... wystarczy, ze czuje sie jak zero
reklama
elifit
Moderatorka
Ale fajnie Właśnie przyszła dostawa pudełek i dostałam dwa