reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Seorise ja jak mialam w piwrwszej ciazy ten masaz to tez zaraz plamilam, czop mi szybko odszedl podbarwiony krwia i dwa dni pozniej urodzilam. Teraz nic takiego nie ma miejaca....

reklama
Emyly - na komary polecam taką lampę z fioletową świetlówką w pinie - 25zł w castoramie ostatnio widziałam wersję mini. Ja mam taką większą jeszcze z daaaawnych czasów ale sprawdza się nieziemsko. Godzina i po owadach w domu. Tylko na muchy nie działa bo one nie są takie zachłanne na światło i w nocy chyba śpią.

Hubson - nowoczesna technika w sensie usg prenatalnego :-p

To powiem dzień dobry ;-)

Widzę ciężka nocka. Ja spałam jak mops, ale musiałam wstać przed 7, więc zaraz chyba pójdę odespać. Jeszcze po badaniu u gina dopiero mam bóle okresowe, masakra.
Te ze złym humorem tulam :*

Czopów nam nieco odchodzi. Kciuki za każdą za szybkie rozkręcenie akcji,

Mi komar nie dawał zasnąć, ale zabiłam dziada i po sprawie. Plus mieszkania w dużym mieście, to małe ilości komarów.

Michalina to bierz się do roboty. ;-) Skoro urlop od poniedziałku, to dzisiaj już możesz spokojnie zaczynać. Szkoda, że porodu się nie da zaplanować. Ja jak bym mogła wybrać to 19 lub 26 :)

Zieeew... pojem czereśni i idę spać :happy2:

Emyly, zdrowia dla synka!

Michslina, aha :) no u mnie z tego 1 usg termin na dzis. I co? I pstro :p ale niech no u Ciebie inaczej bedzie

Babeczki, odczopujace i odlsluzowujace sie - szybkich postepow zycze.

Dzwonilam do hospitala, babka kazala jutro przyjechac, bede miec usg, ktg i potem oczekiwac na poniedzialkowa wizyte. I jeszcze bardziej zdezorientowana jestem - jechac czy czekac do poniedzialku...

jedź. zrobia badania. czesto widziałam u mnie w szpitalu, dziewczyny przychodziły po terminie, robili badania ktg, usg i jak było dobrze kazali przyjść w inny dzień - bardziej im pasujący - np poniedziałek. ja zara jade prywatnie na ktg.. bo się neigdzie doprosic nie mozna

dzień dobry!

wszystkim odczopowanym i chcącym już rodzić życzę powodzenia :)

Hubson - a gdzie Twój licznik z opisu? wyprowadził Cię z równowagi i usunęłaś?

Lilla - Twoja Zola ma już miesiąc - powiedz mi - bawisz się z nią jakoś? w sensie jak zajmujesz jej czas kiedy oczy poznają świat? ;)

ja swojej nocy nie pamiętam - działam mechanicznie :sorry2: nocami staram się polować na kupę :-D kupa robiona jest ratami i akurat wtedy, kiedy zabieram się za zaminę pieluchy jest dokładka, albo pobódka...

czy bierzecie dzieci w nocy do łożka na karmienie i zostawiacie na dłużej w łóżku? ja karmię w łóżku, choć nie chciałam tego robić. dziś zostawiłam Adasia u nas w łóżku na karmienie, odbiło się mu, dałam mu zasnąć i dopiero przełożyłam do łóżeczka...

mały ciągle wisi na cycu. w związku z tym, że bolą mnie plecy karmię go na leżąco i moglibyśmy tak leżeć wieki... - wiem, że to źle, ale wtedy jest spokojny
byliśmy u pediatry - twierdzi, że mały nie ma już pleśniawek, choć mnie wydaje się, że nadal ma :confused: dostaliśmy skierowanie do kardiologa, bo wysłuchała szmer 1/6, a poza tym przybrał na wadze. waży teraz 3750 g

dzień dobry!

mały ciągle wisi na cycu. w związku z tym, że bolą mnie plecy karmię go na leżąco i moglibyśmy tak leżeć wieki... - wiem, że to źle, ale wtedy jest spokojny

A czemu uważasz, że to źle? Matka kieruj się intuicją, skoro wtedy jest spokojny, to widać tego potrzebuje, a jesteś tu po to, żeby zaspokajać jego potrzeby. Tak? Wyluzuj majty, to co piszą w poradnikach to na ogół głupoty, dzieci to nie zaprogramowane roboty, one działają jak chcą, a nie jak ktoś tam wymyślił

reklama
katka - tez tak mam od kilku tygodni, może od 3-4. także normalne. mi sie wydaje że młody łapkami grzebie..mąż stwierdził że idzie w stronę światła...i jeszcze mam wrazenie ze mi sciska cewke moczowa

Do góry