reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Seorise ja jak mialam w piwrwszej ciazy ten masaz to tez zaraz plamilam, czop mi szybko odszedl podbarwiony krwia i dwa dni pozniej urodzilam. Teraz nic takiego nie ma miejaca....

reklama
Emyly - na komary polecam taką lampę z fioletową świetlówką w pinie - 25zł w castoramie ostatnio widziałam wersję mini. Ja mam taką większą jeszcze z daaaawnych czasów ale sprawdza się nieziemsko. Godzina i po owadach w domu. Tylko na muchy nie działa bo one nie są takie zachłanne na światło i w nocy chyba śpią.

Hubson - nowoczesna technika w sensie usg prenatalnego :-p

To powiem dzień dobry ;-)

Widzę ciężka nocka. Ja spałam jak mops, ale musiałam wstać przed 7, więc zaraz chyba pójdę odespać. Jeszcze po badaniu u gina dopiero mam bóle okresowe, masakra.
Te ze złym humorem tulam :*

Czopów nam nieco odchodzi. Kciuki za każdą za szybkie rozkręcenie akcji,

Mi komar nie dawał zasnąć, ale zabiłam dziada i po sprawie. Plus mieszkania w dużym mieście, to małe ilości komarów.

Michalina to bierz się do roboty. ;-) Skoro urlop od poniedziałku, to dzisiaj już możesz spokojnie zaczynać. Szkoda, że porodu się nie da zaplanować. Ja jak bym mogła wybrać to 19 lub 26 :)

Zieeew... pojem czereśni i idę spać :happy2:

Emyly, zdrowia dla synka!

Michslina, aha :) no u mnie z tego 1 usg termin na dzis. I co? I pstro :p ale niech no u Ciebie inaczej bedzie

Babeczki, odczopujace i odlsluzowujace sie - szybkich postepow zycze.

Dzwonilam do hospitala, babka kazala jutro przyjechac, bede miec usg, ktg i potem oczekiwac na poniedzialkowa wizyte. I jeszcze bardziej zdezorientowana jestem - jechac czy czekac do poniedzialku...

jedź. zrobia badania. czesto widziałam u mnie w szpitalu, dziewczyny przychodziły po terminie, robili badania ktg, usg i jak było dobrze kazali przyjść w inny dzień - bardziej im pasujący - np poniedziałek. ja zara jade prywatnie na ktg.. bo się neigdzie doprosic nie mozna

dzień dobry!

wszystkim odczopowanym i chcącym już rodzić życzę powodzenia :)

Hubson - a gdzie Twój licznik z opisu? wyprowadził Cię z równowagi i usunęłaś?

Lilla - Twoja Zola ma już miesiąc - powiedz mi - bawisz się z nią jakoś? w sensie jak zajmujesz jej czas kiedy oczy poznają świat? ;)

ja swojej nocy nie pamiętam - działam mechanicznie :sorry2: nocami staram się polować na kupę :-D kupa robiona jest ratami i akurat wtedy, kiedy zabieram się za zaminę pieluchy jest dokładka, albo pobódka...

czy bierzecie dzieci w nocy do łożka na karmienie i zostawiacie na dłużej w łóżku? ja karmię w łóżku, choć nie chciałam tego robić. dziś zostawiłam Adasia u nas w łóżku na karmienie, odbiło się mu, dałam mu zasnąć i dopiero przełożyłam do łóżeczka...

mały ciągle wisi na cycu. w związku z tym, że bolą mnie plecy karmię go na leżąco i moglibyśmy tak leżeć wieki... - wiem, że to źle, ale wtedy jest spokojny
byliśmy u pediatry - twierdzi, że mały nie ma już pleśniawek, choć mnie wydaje się, że nadal ma :confused: dostaliśmy skierowanie do kardiologa, bo wysłuchała szmer 1/6, a poza tym przybrał na wadze. waży teraz 3750 g

dzień dobry!

mały ciągle wisi na cycu. w związku z tym, że bolą mnie plecy karmię go na leżąco i moglibyśmy tak leżeć wieki... - wiem, że to źle, ale wtedy jest spokojny

A czemu uważasz, że to źle? Matka kieruj się intuicją, skoro wtedy jest spokojny, to widać tego potrzebuje, a jesteś tu po to, żeby zaspokajać jego potrzeby. Tak? Wyluzuj majty, to co piszą w poradnikach to na ogół głupoty, dzieci to nie zaprogramowane roboty, one działają jak chcą, a nie jak ktoś tam wymyślił

reklama
katka - tez tak mam od kilku tygodni, może od 3-4. także normalne. mi sie wydaje że młody łapkami grzebie..mąż stwierdził że idzie w stronę światła...i jeszcze mam wrazenie ze mi sciska cewke moczowa

Do góry