reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

hehe - teściowe ciąg dalszy :)

na problemy dzieciowe nie doradzę... ale pomarudze na wieczór..

ale mi nie dobrze!!! muli strasznie, jak mdłości.. nie wiem co by tu wziąć/zjeść... już mi dawno nie było tak nie dobrze... na pewno sie nie położę bo puszcze pawia... chciałam sie pobujać na piłce... ale nie ma szans...

a widziałyście ten poród? można trochę przewinąć aż podjadą pod szpital :)
Najbardziej szalony poród na świecie? Mamy wideo od szczęśliwego ojca - Wiadomości

Ostatnia edycja:
reklama
Michalina, Ninja, Catsun ja też nie wierzę że sprzątanie, sex, mycie okien i nie wiem co jeszcze może przyspieszyć poród. Próbowałam i dupa :-D No chyba że ma się szyjke skróconą i rozwarcie, ciążę zagrożoną- może wtedy się da, ale też niekoniecznie?

Bo w tym cały jest ambaras, aby dwoje chciało na raz - w tym wypadku i matka i dziecko:-p Biorę prysznic i idę spać, bo mimo tego, że spałam w ciągu dnia, to mi się oczy kleją, więc skorzystam..;-)

Wróciłam od lekarza.
Malutka waży 2650g :-):-):-), już mnie to cieszy.Ja urodziłam się z wagą 2700g. Gin powiedzial, ze jeszcze tak szybko nie urodzę.
Niestety mam wysokie ciśnienie 156/91:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i dostałam tabletki. Zamówiłam w aptece i jutro rano do odbioru.

Cycek uratowany :) no może jeszcze nie do końca, ale guzik już malutki :) poszła w ruch kapusta i niestety nurofen, ale już oprócz bólu cycka mialam objawy jak na grupę, ból głowy i już po woli temperaturę lapalam....zapalenie jak ta lala szło, pewnie od stanika, bo wczoraj i przedwczoraj chodziłam w takim ladniejszym po Oli mi został, ale ciut za mały, a z fiszbinami...no i sie doigralam...

Odczopowane trzymam kciuki!

Kopacz, na początku tak jest, ze raz leci ciurkiem, raz prawie nic. Przystawiaj i mm ewentualnie dokarmiaj a nie karm, jeśli ci zależy na utrzymaniu laktacji. Dokarmianie to jeden cyc,drugi cyc i na koniec 30-40mm

odpisalam Makocie o witaminkach (k do 3m-ca, d do 4rz jesli karmisz piersia), i o calej reszcie i mi posta wcielo bo szanowny malz przy routerze grzebal i neta nie mialam. teraz tylko o wit pamietam.
lek na plesniawki mam ten co wy o nim piszecie (gramatyka pozal sie boze)
znowu upal dzisiaj i niunia marudna. nie wiem czy przez te plesniawki czy z goraca
mimo tego dobry dzien mialam bo spotkalam w aptece bardzo fajna polke i moze niezla znajomosc z tego byc :D uwierzcie ze ciezko spotkac fajnych polakow zagranica.

Małgorzatka - oby już bylo lepiej a zastój zszedł
I też już przestałam wierzyc we wspomaganie, to jakieś legendy miejskie chyba
U mnie nic do przodu, ciekawe czy chociaz szyjka się skraca. Igor w goracej wodzie kąpany wyskoczył z zaskoczenia przed terminem a Jadźka jakis leniuch chyba się szykuje. Wcale się nie pogniewam jak by była spokojnym i grzecznym dzieciaczkiem. Łózeczko rozlozone czeka, organizer jeszcze sie szyje bo żaden z gotowych mi się nie podobał (z ceną w granicach rozsądku oczywiście)

Wit K do 3 miesiaca ale właśnie połozna uczulala na to, że jeżeli dziecko wypije chociaż jedna butelkę mm dziennie to jej nie podawać. Ale to najlepiej skonsultowac jeszcze ze swoją zaufana lekarką/polożną
A wit D moim zdaniem teraz az do przyszłej wiosny/lata a potem przerwa bo roczniak to wystarczajaco będzie miał jej ze słonka, potem na jesien znów powrót.

Michalina - moze ci lekarz fundnie jakiś masażyk?? :D

Karola - hop hop

i znalazlam reszte pytan Makoty

na piersi nie powinno sie dopajac, moim zdaniem, bo mleko matki posiada wszystko co malutkowi potrzeba i dostosowuje sie do warunkow atmosferycznych, jak goraco jest to i matka wiecej pije wiec mleko jest bardziej wodniste :tak:

no i biustonosz z wlkadkami nosze non stop bo czasami az mi kapie z piersi, a jak spalam raz bez stanika to plamy wieeelkie zostaly

Co do pleśniawek, to ekspertem nie jestem, ale jakoś w ogóle mi się nie widzi wpychanie dziecku obsikanej pieluchy do buzi, nawet gdyby to miało pomóc. Blehh...:no: na kilometr pachnie mi to jakimś zabobonem.

Jagódka, magdalenka zazdraszczam. Mi chyba kawałek odpadło kilka dni temu, ale był przeźroczysty i nic się nie zadziało potem :/ ponoć te krwiste zwiastują poród w przeciągu kilku godzin. Oby... trzymam kciuki.

Jagódka to teraz ładnie podziękuj teściowej, że Cię w*kurwiła i zaczęło się cos dziać :-D. No i jakiś skurczy życzę.

Jeśli to działa w ten sposób to może ja będę musiała podziękować mężowi, bo tak mnie przed chwilą wkur..., że aż miałam ochotę czymś w niego rzucić. Teraz tylko czekać na akcję :)

reklama
Do góry