reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Proszę nie zapomnieć także o czerwonej wstążeczce do wózka co by Wam nikt dziecka nie zauroczył :) no i wodę z pierwszej kąpieli wylewamy daleko za wieś :) Kiedyś to mieli pomysły

Wyjec powoli mnie wykańcza. Zawsze ma zły humor w taką pogodę. Zastanawiam się, czy dzieci po prostu tak mają czy to Igor wyjątkowo marudny egzemplarz

reklama
no bo kto to słyszał dziecko od razu na spacer brać? wstydź się! (my w piątek wyszliśmy ze szpitala, a w sobotę byliśmy na spacerze :p ) o czerwoną wstążeczkę każdy się pyta, czemu nie przyczepiłam...pffff

i tak: moja Zuzia ubrana na spacer w bodziaka na krótki i przykryta tetrówką tylko, a starsze bobasy wózkowe na osiedlu w pajacach, przykryte kocami, czapa na głowie, dobrze że bez osłonki na gondolę....koleżanka dobrze podsumowała: zobaczyła małą, jak jest ubrana i na cały plac zabaw "o, chociaż jedna rozsądna co dziecka nie przegrzewa" :p aczkolwiek na noc Zuzi zakładam pajaca i przykrywam kocykiem

Lilla małe dziecko często je, szczególnie latem... a potem przerwy się wydłuzają, chyba że trafi sie taki egzemplarz jak moja Ola, która bardzo długo jadła co 1,5-2h, a w nocy nawet co godzinę. jadła szybko, bo jakieś 5-7min, ale często. Zuzia natomiast je z obu cyców, jeden jej nie starcza, ale potrafi do 4h przerwę mieć

Zjadło mi posta wrrr

Hej.
To szybko tylko napisze że dziś bardzo boli rana, że od przeciągow dostałam lekkiej temperatury i że Zuza by tylko na cycu wisiała więc jutro pewnie przyjdzie nawał.
Leżę pod przeciwbólowymi i szykuje się spać. I nie mogę się doczekać aż coś jutro zjem

Dobranoc dziewczyny

Elifit bardziej cię boli niż po poprzedniej cc? Mnie bolała bardziej... Może dlatego ze wtedy bez opatrunku było a teraz z opatrunkiem przyklejonym jakaś folią czy czymś, po czym teraz mi skóra schodzi, bo sie odparzylo.... Trzymam kciuki za cycanie :)

Niech u mnie popada....wytrzymać nie idzie z duchoty! Siedzę wietrze ranę i sie rozplywam! Już sie goi ale jeszcze w dwóch miejscach jest mokra ...

Któraś dziś jakis film akcji na noc szykuje? :)

nie zdążyłam dopisać, że nam na pleśniawki pediatra przepisała nystatynę - nie pomogło :no: podobno ciężko się pozbyć pleśniawek... w piątek będę u pediatry to podpytam jeszcze.

w dalszym ciągu mam problemy z piersiami :crazy: możliwe, aby źle dobrany stanik spłaszczał brodawki i przez to mały miał problem z przyssaniem? próbowałam już czarów pani laktaroki i przystawiania małego do piersi w pozycji "spod pachy". czary kiepsko działąją, a pozycja spod pachy jest chyba dobra dla wprawniejszej mamy lub większego dziecka...

Elifit - dobranoc ;)

Tusiaczku no u mnie padło też pytanie kiedy chrzest, ale jako że nie wiedziałam o takim zwyczaju, odebrałam to jako ciekawość baby :-D

Lilli 50ml z jednej piersi oj jak ja bym tak chciała, albo chociaż 50 ml z obu na raz, a nie przez cały dzień
Kochana ile tu jesteś po porodzie a ile ja. Chyba z biegiem czasu wiecej sie produkuje bi wieksze potrzeby dziecko ma, co nie? :p
Lilly dziecko zawsze ściągnie więcej niż laktator, więc się tym nie sugeruj. Niestety, powinnaś karmić jeszcze na żądanie, u tak małego dziecka to norma, że wisi na cycku szczególnie, że jest gorąco, więc musi sporo pić. O jej układ pokarmowy się nie martw, piersi nie da się przekarmić.
h mnie wcale goraco juz nie jest. pada deszcz a wieje straszni . wiatraki pracują hehe
Małgorzatka - ja na spacerek ubierałam pajacyka, czapeczkę i okrywałam kocykiem ;)
ja n a spacer teraz ubieram w body i spodnie i skarpetki, oczywiście czapeczka jak wieje, a wieje często, okryte kocykiem. jak byly upaly to tylko body i przykryte dziecie tetra.

scalam dwa posty

nie zdążyłam dopisać, że nam na pleśniawki pediatra przepisała nystatynę - nie pomogło :no: podobno ciężko się pozbyć pleśniawek... w piątek będę u pediatry to podpytam jeszcze.

w dalszym ciągu mam problemy z piersiami :crazy: możliwe, aby źle dobrany stanik spłaszczał brodawki i przez to mały miał problem z przyssaniem? próbowałam już czarów pani laktaroki i przystawiania małego do piersi w pozycji "spod pachy". czary kiepsko działąją, a pozycja spod pachy jest chyba dobra dla wprawniejszej mamy lub większego dziecka...

Elifit - dobranoc ;)

spod pachy to najlepiej dziecko na czyms polozyc bo utrzymać je ciężko. tez mialam z tym problem wiec rzadko tak karmilam.

Ostatnia edycja:
spod pachy to najlepiej dziecko na czyms polozyc bo utrzymać je ciężko. tez mialam z tym problem wiec rzadko tak karmilam.

jak ktoś mi pomoże, to nakarmię, ale sama nie daję rady. z kolei kiedy karmie klasycznie, mały zjada ogromne ilości mleka, wręcz nim kaszląc...

Dobra, to ja już nie pisze jak ubieram swoje dziecko, bo wyjde na wyrodna matkę :p napisze tylko ze jutro ma być chłodniej to zaloze rampersa i może skarpetki :p

Makota a tak.mi sie skojarzylo - probowalas do karmienia rozebrać bobasa bardziej? Może z gorąca płacze? Ja nieraz rozpinam Zuzi body i wietrze brzuszek żeby lepiej jadła, polozna przy Oli tak kazała nam robić- zdjac skarpetki, spodnie, jak najcieniej zostawić. No i karmcie sie na lezaco...

reklama
Do góry