reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
Hej :-) No i nie mogę Was nadrobić :-:)zawstydzona/y: Tylko trochę się ogarnę i obiecuję poprawę :tak:

My dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer :-) No i oczywiście nie obyło się bez uwag typu "jeszcze tygodnia nie ma, a już spacerujecie?", "nie za lekko ubrana", "a gdzie kocyk" ..... ech nie ma to jak życie na wsi :-D

No i zastanawiamy się czy Natalka nie ma kolek :-( około 17 robi się niespokojna, ale niby po kąpieli przechodzi. Sama nie wiem czy to kolki, czy emocje całego dnia.

Obawiam się też, że laktator nie bardzo pobudza moją laktację :-( Mała wyje i napręża się przy piersi, w ogóle nie chce ciągnąć, więc odciągam laktatorem. Niestety bardzo mało, a dziś to przez cały dzień uzbierało się "całe" 60 ml :-( Ech pewnie znowu skończy się na mm...

Kurcze tylko o sobie napisałam :zawstydzona/y: Sorki - jutro będzie lepiej

Pola nam wyznaczono pierwszą wizytę dopiero na 15 lipca.

Lilla pojęcia nie mam co na pleśniawki. Ale ja bym chyba pokazała pediatrze. Sama boję się cokolwiek stosować u Malutka. A szczerze to nawet nie wiem do końca jak te pleśniawki wyglądają :what:
W każdym razie wczoraj była położna to stwierdziła że nie ma.
Czemu się zastanawiasz nad tym mlekiem? Masz jakieś podejrzenia że mała się nie najada?

No właśnie się zastanawiam ile onapowinna pic zeby te trzy godziny wytrzymaćbez ccycka. Ściągnełam dzisiaj mleko z jeden piersi przed karmieniem i bylo 50ml to chyba mało skoro powinna pic 100ml.Przybiera na wadze ale ja bym chciała rzadziej karmić żeby jej ukl pokarmowy troche odpoczywal a nie co 1.5-2h karmienie.

Haust oby było lepiej. Uwielbiam wieś już się nie mogę doczekać wizyty u rodziców. Heh ostatnio mama mi opowiadała że kiedyś się z dzieckiem nie wychodziło przed chrztem.

Karola no co Ty? To ja miałam podobnie też mi mówili że nic nie ma a potem poszło szybko. Żebyś jeszcze dzisiaj tam nie wróciła;)

Bellina- Tak jest:D

Hubson- To jak coś uderz do tej Ginekolog.. Czasami warto posłuchać 2 opinii;) No i daj znać po wizycie co i jak..

Jagódka- U mnie prawie caały dzień pada:-D:-D:-D:-D

Karola- Nienawidzę takich paniusiów sraniusiów.. :crazy: Trzymam kciuki za skurcze napierdala*** :D

Doti- Gratuluję maluszka:))

Haust- Jutro będzie lepiej:* :))!!

Ja również korzystając że ciąża hoho donoszona umyłam podłogę i takie tam:)) Aż miło że można coś w końcu porobić, wyjść gdzieś.. Tylko wiadomo później odpoczynek bo kręgosłup mówi: nieeee!! A stopy zgodnie wykrzykują to z kręgosłupem... :rofl2:

Ostatnia edycja:
Tusiaczku no u mnie padło też pytanie kiedy chrzest, ale jako że nie wiedziałam o takim zwyczaju, odebrałam to jako ciekawość baby :-D

Lilli 50ml z jednej piersi oj jak ja bym tak chciała, albo chociaż 50 ml z obu na raz, a nie przez cały dzień

Haust, Ty to nieodpowiedzielna jesteś ;-) tak z dzieckiem przed chrztem na dwór wychodzić?! hahahah kocham wieś, i już nie mogę się doczekać takich tekstów u mnie :-D

Lilla- przy sztucznym karmieniu jest reguła co 3 godziny a w upaly dopajanie wodą. piers podajemy na żądanie,pierwsze mleko zaspokaja pragnienie,dalsze mleczko syci dopiero malucha.

Ostatnia edycja:
Catsun (zawsze myślałam, że Castun ;p) nie zapomnij jeszcze o brzuchu ciągnącym w dół ;-) Ja dziś jeszcze z moim pojechałam na zakupki i już total padam. Nawet w pewnym momencie kolana zaprotestowały. A najśmieszniejsze jest to, że tyle co teraz, to ja ważyłam w zeszłe wakacje. Musi się ten nasz słodki ciężar inaczej rozkładać.

Jagódka no tak, nie ma co narzekać, łatwiej będzie wrócić do formy, a i może rozstępy się nie zrobią (ja mam tylko świeże na biodrach przeplecione ze starymi). Ale się śmiałam, że mały brzuch w kolejkach nie robi wrażenia, bo stoję we wszystkich ostatnio równo z innymi ludźmi.

Haust no jak Ty śmiałaś wyjść na spacer z tak małym dzieckiem? No normalnie karygodne :-D O tym chrzcie też jeszcze nie słyszałam.

Karola to szybkiego powrotu życzę. A teraz przeszło czy dalej tak samo?

U mnie pada w sumie od 14.30 gdzieś. Ale ulgaaaaaaaa. Będę mogła zrobić jutro paprykę faszerowaną. Mam nadzieję, że w mieszkaniu się jeszcze ochłodzi do tego jutra.
I mam od 2 dni mega spokojnego dziecia, trochę się tylko wpycha pod żebra. Dobrze, że jutro na ktg.

reklama
Lilly dziecko zawsze ściągnie więcej niż laktator, więc się tym nie sugeruj. Niestety, powinnaś karmić jeszcze na żądanie, u tak małego dziecka to norma, że wisi na cycku szczególnie, że jest gorąco, więc musi sporo pić. O jej układ pokarmowy się nie martw, piersi nie da się przekarmić.

Do góry