reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Nie no predzej wiedze tej pani dr bo z laska rzucila okiem i odrazu baknela ze od goraca ale w sumie zawsze to lekarz. Ale i tak dzieki za odp. Ja sie chyba poloze bo znow mi sie bole pojawiaja.

reklama
dziewczyny co sie stosuje na pleśniawki. jutro ide z mloda do lekarza bo cos bialego na jezyku jej sie zrobilo.
drugie pytanie: ile ml mleka powinno pic miesieczne dziecko.
zaczelam sie zastanawiac czy mam wystarczajaco mleka w piersiach.

Bellina u mnie to samo, jak mówię, że mi zostały niecałe dwa tygodnie, to ludzie robią wielkie oczy.. Nawet położne. Ale nie przejmuj się tym, szybciej do formy wrócimy, ważne, że dzieciaczki dobrze rosną:tak:

Lilly na pleśniawkę najlepiej stosować piochtanine na ranke trzeba patyczkiem posmarować do uszu bo moj maly Albercik jak jadl butle to czesto mial a po tym mu schodzilo.
A ja pewnie w piatek urodze bo lekarz powiedzial ze wtedy mnie nie wypusci z odzialu i bedzie wywolywal porod , no chyba ze do czwartku sie cos rozkreci , bo mam jakies male bole :no: ale ciezko to widze.

Hej dziewczyny

przepraszam ale ja tak na szybko bo padam na twarz.

Wszystkim rozpakowanym gratulacje:) Dużo zdrówka dla mamuś i dzieciaczków i szybkich powrotów do domu :)

Karola powodzenia oby szybko poszło :)

Jagódka rzeczywiście coś się ociągasz :p hehe synio zrobi niespodzianke i w terminie wyjdzie.

Pola ja też już po obcinaniu paznokci. Zbierałam się do tego ze trzy dni bo się bałam ale jakoś poszlo :):)

Wczoraj byłam z Julą na spotkaniu z położną. Jeśli chodzi o te mięśnie co się martwiłam to powiedziała, że nie widzi niepokojących zmian a odruchy jakie ma Julka są zupełnie normalne dla jej wieku, także kamień z serca. Zważyłam ją i w 6 dni 240 gram do przodu :) Już mamy 3360:) Także cieszę się, że tak ładnie przybiera,
Poza tym to trochę maruda jest czasami nie chce w ogóle spać a czasami 3-4 godziny ciurkiem prześpi. Nocki nie najgorsze jakoś dajemy radę, ale dzisiaj poszliśmy z małżem na mega spacer i teraz padam. Także muszę się zdrzemnąć.

Wytrwałości dziewczyny w tych upałach.

Jagódka - to przesyłam pożądną ulewę, u nas pada od 10 rano non stop

Lilly - z mlekiem z piersi to chyba ciezko okreslić ile, ale jeśli córeczka przybiera to zapewne masz wystarczająco, laktacja dostosowuje sie do potrzeb dziecka

Limonka - super, że Julka ładnie przybiera. Oby tak dalej :)

M. mój liczył, kombinował, ukladał i nakazał rodzić w przyszła środę. A ja bardziej myślę o niedzieli wieczór bo podobno finał mundialu czy coś. Hmmm, nie wiem czy być aż taką zołzą :p

Bellina - jak byłam ostatnio z Igim u pediatry to też myslała, że mam jeszcze 3 miesiące do porodu. A ja się czuję jak słonica :/

muszę Was rozczarować, byłam na ktg w szpitalu, ja nie wiem, skurcze co 8 minut, silne, bolą a na ktg za wiele się nie zapisało, wtf? aż się boję myśleć jak będą boleć te które się zapisują znacznie bo te momentami to napierdzielają nieźle :/ albo taki sprzęt mają do dupy... w sumie położna stwierdziła, że ta głowica chyba słabo "zbiera skurcze". :eek: Położna bardzo miła, potem przyszła jakaś pani doktor, jakaś młoda siksa, taka srańcia pańcia. Zapytała tylko na kiedy miałam termin, podbiła zapis pieczątką i sobie poszła. Brak wskazań do hospitalizacji. Mam wrócić jak skurcze będą częstsze, regularne lub odpłyną mi wody. Czyli czekamy. Dupa, cały dzień skurczy i nic... wrrr...

Pola nam wyznaczono pierwszą wizytę dopiero na 15 lipca.

Lilla pojęcia nie mam co na pleśniawki. Ale ja bym chyba pokazała pediatrze. Sama boję się cokolwiek stosować u Malutka. A szczerze to nawet nie wiem do końca jak te pleśniawki wyglądają :what:
W każdym razie wczoraj była położna to stwierdziła że nie ma.
Czemu się zastanawiasz nad tym mlekiem? Masz jakieś podejrzenia że mała się nie najada?

reklama
Emyly po 16 popadało.. 6 minut:eek::eek: Na tyle długo, żeby zasrać mi okna, a na tyle krótko, żeby się nie ochłodziło:crazy:

Do góry