reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Bylam u rodzinnego 2razy z tym i stwierdzila ze to z goraca sie robi i to nie wyglada na nic zakaznego. Smarowalam 2 dni tym kremem i ladnie przysycha i pani w aptece mowila ze linomag mozna stosowac. Ale juz nie bede najwyzej ta maka sobie zasypie. Dodatkowo powiedzuala ze moge kupic alatan plus a i pytalam o ten puder w plynie i mi zabronila. Powiefziala ze lepiej linomag a i duzo nawilzac wiec myslalam ze krem bambino malego lepszy niz zwykla nivea.

reklama
Malgos... ja bardzo malo ale krwawie. Po tym jak maly zalapie piers krwawie wiecej. Jak pytalam lekarza o to, to mi powiedzial, ze widocznie dobrze mnie wyczyszczono. Siostra od ran, za to kazala sie obserwowac, bo moze zrobic sie czop lub krwiak.

Bellina odnosnie porodu w Walbrzychu to Twoj bedzie wtedy z Wro codziennie do Ciebie dojezdrzal? Bedzie mial kto do Ciebie podejsc jsk cosik bedzie Ci potrzeba? Czy moze bedziesz sama przez te 3-5 dni?

Ostatnia edycja:
Pola juz obcinalas paznokcie? Ile Twoj synek ma? (Przepraszam pewie masz suwaczek ale z tel nie widze)

Doti gratulacje! Witaj maluszku!

Karola :-D niezle wszystko planujesz - oby dalej tak sprawnie ci szlo :-)

Kasiuchna, dzis leci nam 14 doba zycia. Pierwszy raz obcielam chyba ze trzy dni temu i dzis musiałam zrobic powtórkę bo tak szybko rosną ze wszyscy byliśmy podrapani.

Albo ja robie sie coraz słabsza albo mój syn przybiera na wadze w szybkim tempie. Leży mi teraz na piersi i czuje ze wazy sporo wiecej niz gdy sie urodził.
Szkoda ze nie mam wagi, na ktorej mogłabym go zważyć. Wczoraj maz zrobił test na zwykłej wadze elektronicznej. Wszedł najpierw sam na wagę a potem wziął małego. Wyszło ze niby syncio wazy 4kg ale nie chce mi sie w to wierzyć.

Pola dzieki.

Malgorzatkar ja tez bardzo malo krwawie, zwykla wkladka wystarcza, ale tak jak GiB napisala zwieksza sie odrobine po karmieniu

U mnie w szpitalu dziewczynie kazali tym pudrem smarować, bo miała jakieś krosteczki na brzuchu. Jak byłaś u lekarza, to stosuj się do jego zaleceń, a nie pytaj na forum, w końcu lekarz to widział i wie co z tym robić, a nie my...:sorry:

Pola dzieciaczki szybko przybierają, więc wcale bym się nie zdziwiła;-)

No masz jagodka racje. Tyle ze mi sie to zrobilo w sobote popoludniu pod brzuchem i maz mowil ze mnie cos ugryzlo i mega drapalam to przez weekend az mi sie takie krostki z woda zrobily ale juz przyschlo a tych nowych nie drapie to tylko czerwone plamki sa. Wapno w sumie nie zaszkodzi to zaraz sobie zrobie i moze zniknie. Zreszta tam gdzie tak swedzialo to mi puscily mega rozstepy. A myslalam ze mnie to ominie.

Pola też mam takie wrażenie ze mój Mały nabiera ciałka. Nie czuję tego o tyle wagowo co wzrokowo. Za tydzień idziemy do pediatry to się okaże co i jak.

Kornela sprawdzasz naszą wiedzę czy co? :what: Jak byłaś u lekarza to się stosuj a nie karzesz nam zgadywac.

Pola też mam takie wrażenie ze mój Mały nabiera ciałka. Nie czuję tego o tyle wagowo co wzrokowo. Za tydzień idziemy do pediatry to się okaże co i jak.

Tusiaczku a byliście juz u pediatry? My byliśmy raz, tydzien po porodzie i gdy zapytałam o kolejna wizyte to lekarz powiedział żeby sie stawić dopiero na szczepienie...

Wysypek się niczym nie smaruje bez wiedzy lekarza, bo nie wiadomo co to jest.. Może od maszynki do golenia?? Pij wapno i ewentualnie pudrem w płynie można smarować..

Venus, bo Cię kopnę:-D Ja tu cierpię od 10 dni, a Ty się ze mnie nabijasz:-(

Jagódka ja Ci życzę z całego serca szybkiego rozwiązania :tak: Nie wiem dlaczego, ale jak poszłaś do szpitala to tak sobie pomyślałam, że jeszcze za szybko nie urodzisz. No, ale naczekałaś się już dosyć i trzymam cały czas kciuki :tak:

U nas pada i wreszcie można odetchnąć, uff :-D

reklama
GiB ja pewnie nie wyląduje w Wałbrzychu. Taka opcja awaryjna tylko. Ale wtedy jak coś mój by przyjeżdżał. Lubi jeździć :D
I tak coś czuję, że skoro nie chciałam za bardzo, to wyląduje na Borowskiej, albo gdzieś poza Wrockiem. Zobaczymy. Urodzić trzeba, a te 3-5 dni to już chyba kajkolwiek wytrzymam ;-)

Gadałam z jedną brzuchatą dziś. Laseczka z troszku większym brzuszkiem niż mój i pyta ile mi do terminu zostało. Ja mówię no niecałe 3 tygodnie. Na co ona :szok: a mi 3 miesiące. Ciekawe czy tak dociągnę do końca i na porodówce też się nie zdziwią :-p

Do góry