reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
3 raz pisze posta i sie wkurze zaraz...

Mam pytania:
1.Jak dlugo z was cieklo i ile?bo mam wrazenie ze u mnie koncowka...bo mam juz brazowawe plamienia i zadkie ze w sumie wkladki by starczyly
2.cesarzowe jak wugladaly wasze rany po cc?bo moja dzis boli bardziej niz wczoraj.nie wiem why.J stwierdzil ze sie goi i boli i ze od ocstaniseptu(czy jak to tam sie pisze).ja ze od dzisiejszego wysilku bo z malym chodzilismy po oddziale
3.czy wasze dzieci robilu od razu kupy?bo moj ma z tym problem...
4.nie pytanje...kurna nadal nie mam pokarmu.jak mi polozne na cyce naciskaly to cos tam lecialo ale nie mleko bo nie biale...wiec musze do dokarmiac mm :(
5. Jaka masc/krem polecacie na obale sutki najbardziej?

Jagodka mam nadzieje ze zaraz zacznkesz rodzic ;)

1. mi teżnieduzo cieklo po dwoch dniach to juz bylo jak ores
2. Moja rana od operacji sienie zmienila caly czas jest taka sama anie mialam octaniseptu mylam tylko pod prysznicem
3. nie robil od razu bo tak jak twoj spalbo mial lekka zoltaczke i chyba dopierowdrugiej dobie wnocy zrobil ta czarna klejaca;p
4.moje w szpitalu bylo zolte;p w domu jak ruszylo sie wystraszylam bo bylo prawie bezbarwne jak woda;p ale na laktatorze zakumalam ze na poczatku jest takie a pozniej coraz gestsze i zmieniakolor na zoltawy
5. ja nie smaruje niczym ale ja duzo przez nakladki karmie

Kopacz ja nadal przeciekam, ale u mnie inaczej bo po sn. Mój Szymek w szpitalu był przewijany przez położne więc do końca nie wiem jak to było. Ale w domu już też mnie to zdziwiło bo przez pierwsze dwa dni robił jedną kupę dziennie. Ale potem jak już pokarmu było więcej to i kupy są regularne.
Przystawiaj Małego jak najczęściej, tak jak dziewczyny radzą i nie stresuj się na zapas. Wiadomo już coś kiedy Was wypiszą?

u mnie sama nie wiem,skurcze sa ,nie jakies regularne ale bolesne barzdo:no:plamien brazowych nei ma,czasami cos wycieknei ale bezbarwnego.....wzielam prysznic i zmykam jeszcze na dworek

tez sie dzis wkuzrylam na swojego ale nie chce mi sie znow denerwoawac:no:

Kopacz, trzeba pilnować smółki ale z tego co pamiętam Franek już miał.
Przy karmieniu piersią kupki od jednej na kilka dni po kupkę po każdym karmieniu i wszystko jest w normie.

A z rozkręceniem laktacji to daj sobie jeszcze czas.Przystawiaj a dopiero potem ew mm.

Hej
Melduje że nie urodziłam. Jeszcze jeden dzień i w pn na porodówke.

Kopacz śpi bo zoltaczka. Rana będzie z każdym dniem boleć mniej. U mnie wypisują po 3 pełnych dobach nawet ale dużo zależy od żółtaczki czy spada.
Małego dokarmiaj piersią non stop to szybciej mu birurbina spadnie. Mleko białe to jest po ok 2 tygodniach.

reklama
Do góry