reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
dzień doberek - dalej 2 in 1.

wczoraj dostałam info od s. michaliny, że nadal w dwupaku - zajęta bardzo remontem. Pewnie się odezwie jak znajdzie chwilkę czasu.

Za to Emyly się wczoraj tez nie odzywała....

widzę, że większość zabrała się za wywoływanie porodów ;-). Elifit, Jagódka, Agulam - obstawiam Was na ten weekend :tak:.

makota tak jak dziewczyny radzą, zaciągnij męża do najprostszych czynności przy dziecku i wyślij na spacer, a Ty w tym czasie wypocznij.

pola - super, że zaczynacie normować sobie wszystko, teraz powinno być z górki.

Dzisiaj zrobilismy sobie rodzinnie leniwą sobotę. leżeliśmy w łóżku do 9.30, a wieczorem Mąż obiecał mi randkę :-D.

Sokoja, korzystajcie z randek póki możecie. Ja mojemu mężowi trulam o randkę przed porodem ale nie zdążyliśmy :)

Witam,
U nas wszystko ok, rozpakowywać się nie zamierzam przed środą, aczkolwiek w końcu zaczęłam się pakować :-D
Jeszcze kosmetyczka i suchary zostały mi do dopakowania.
W sumie zrobiłam 3 torby, 2 podręczne (moja i dziecka) i jedna duuża z zapasami.
Nie mogłam się zdecydować co wziąć więc w bagażniku będzie ta duża i mąż mi ją będzie przynosił i będę na bieżąco uzupełniała z niej zapasy. Jak będą warunki to mi ją zostawi.

Co do pomocy mężów, pamiętajcie, żeby ich nie strofować, nie wytykać błędów, nawet jak dziecko będzie miało pieluchę tył na przód:rofl2: Mężowie to sprytne bestie i szybko przeżucą na Was wszystkie obowiązki wykręcając się: ja nie umiem, boję, że zrobię krzywdę, ja nie mam cycków itp...
Wiem bo sama tak zrobiłam i pierwszy raz został sam z Małą tak, że ją wykąpał, nakarmił i uspał jak miała ponad rok.
Wcześniej oczywiście mi pomagał, kąpał, ale nigdy nie spędził z nią czasu sam na sam, bez mojej pomocy.

Teraz mam nadzieję, że tym razem uniknę tego błędu :sorry2:

Agulam, chyba już czas na Ciebie. :tak: Jak będzie bardziej krwawo to chyba szpital wskazany?
Ja mam spore ilości takiego budyniowatego kremowego śluzu.. Ale czuję, że szyjka się skraca/rozwiera, bo ciągle mnie kłuje i piecze w środku i im dłuższe kłucie, tym więcej potem śluzu..
ma razie obserwuej,jest barzdiej brazowo/bezowy......najgorzej ze nei mam kogo sie poradzic w sensie lekarza bo na urlopie,umuwioan polozna tez ....

Angelika zeby katarek szybko przeszedl:)

dziewczyny odpoczatku chlopow wykozrystywac do pomocoy,znam takeigo co ma 4zdieci i ani razu piluchy nie zmienil:no:ja bym na to nie pozwolila,...

ja tak w ramach poprawiania sobie humoru, przypomniałam sobie, że na I usg genetycznym młody był o tydzień starszy
więc jest szansa, że mój realny termin jest na 21 lipca ;)

makota89
z tym wnętrostwem się nie przejmuj za bardzo.. u większości chłopców jąderko w ciągu 1 roku życia samo zstępuje..
trzeba to skontrolować, ale wierzę, że będzie dobrze.
..a męża bym obudziła, gdy już nakarmisz, a młody nie będzie chciał spać, przebudź M, powiedz że jesteś tak zmęczona, że
boisz się że upuścisz dziecko, a trzeba go pobujać żeby usnął.
U mnie 9/10 i tak ja wstawałam, ale świadomość, że można na faceta liczyć też dużo daje. Mojego trudno było dobudzić i szybciej
sama sobie z dziewczynkami radziłam...

Katka gratki z powodu rozpoczęcia 37 tc :D

Catsun 38 tc to już całkiem całkiem :D

jagódka dobry spacerek nie jest zły ;) ja mojemu powiedziałam, że mnie też dzisiaj trzeba "wyprowadzić" - sama nie chcę chodzić,
i po zupce jedziemy na plac zabaw, nad rzękę, a potem do knajpki na drugie :D

Agulam obstawiam stopniowe schodzenie czopa.. albo rozszerzanie szyjki (wtedy pękają naczynka i też jest podbarwienie krwią)
&&&&&&&& :D

hej dziewczynki!!!
nadal 2w1. niby spałam w nocy ale śniły mi się bardzo dziwne sny z porodami i dziećmi :)
jest kilka dziewczyn na pograniczu już może niedługo nowy wysyp bobasków ?? :)

Angelika poczekaj az zacznie chodzic i porzadnie wymuszac.. :p smieje sie. Tutaj mowia aby zmoczyc palec pokarmem i wsadzic do dziuba. Swojemu obecnie zanim oporzadze to daje smoka. Uspokaja sie i moge karmic.

Smoczek be he nie chce tknąć:p ja to ise mu chyba nachyle i napsikam z cycka do buzi bezposrednio;p

Sokoja, korzystajcie z randek póki możecie. Ja mojemu mężowi trulam o randkę przed porodem ale nie zdążyliśmy :)

My też nie zdążyliśmy:(

ma razie obserwuej,jest barzdiej brazowo/bezowy......najgorzej ze nei mam kogo sie poradzic w sensie lekarza bo na urlopie,umuwioan polozna tez ....

Angelika zeby katarek szybko przeszedl:)

dziewczyny odpoczatku chlopow wykozrystywac do pomocoy,znam takeigo co ma 4zdieci i ani razu piluchy nie zmienil:no:ja bym na to nie pozwolila,...

Dziękuje w imieniu Franka i w sumie moim też:)

reklama
Do góry