reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Hej
Witam się w dwupaku. Wczoraj wieczór miałam przepowiadające co 4 min i tyle. Oczywiście się wyciszyły aczkolwiek pobolewa mnie tam troszkę. Zobaczymy na ktg potem.

Nie widzę info o Anastazi ale i jej i Florianie gratuluje i zazdroszczę.

Dzieciaczki mi tu płaczą za ścianą. . Z chęcią bym wszystkie utuliła :( a ja muszę czekać na moją tyyle czasu.

reklama
Cześć dziewczyny. 3.07 o 0.15 przyszła na świat moja piekna corcia. Anielka mimo przewidywań lekarzy jaka to nie będzie wielka okazała sie kruszynka 3150g i 53cm. Poród przez cc. 10 pkt apgar. Nie mam czasu za bardzo zajrzeć na wątek ake wszystkim rozpakowanym gratuluje a czekajacym bezproblemowych szybkich porodow. Buziaki

Gratuluję Flo! Szybkiego powrotu do domu i cieszenia się Anielka. Gdzie rodzilas?

BRY, no niestety to nie była moja noc ;)
ale widzę, że FLORIANA zaszalała i to już chwilę temu :) bardzo się cieszę, że już po, bo wymęczyli Cię okrutnie z tym odsyłaniem do domu...
napisz jak dasz radę, czemu na cc się skończyło!!!

Pola można masować na siedząco :) tzn pacjent w pozycji leżącej.
A masażysty trzeba troszkę poszukać - z dojazdem do domu i masaż u Ciebie to od 100 zł w górę, w spa od 150 w górę,
w osławionym gabinecie też takie kwoty, ale większość fizjo mających swój gabinet/na spółkę bierze właśnie ok 40 zł za masaż całego kręgosłupa.
Za masaż "odcinka" tj tylko dam gdzie boli, można zapłacić nawet 15-20 zł ;)
Ludzie nie korzystają, bo myślą, że to droga usługa, a wcale tak nie jest.. można sobie pomóc, a czekają na terminy z nfz po pół roku..
trochę dotknęłam tematu, bo miałam kiedyś gabinet masażu i fizjoterapii i chcąc niechcąc poznałam branżę i cenniki..
ja BARDZO POLECAM :)

Pola z frytkasami poszalałaś ;) chodzi o to, że smażone=ciężkostrawne są i może być wzdęcie w małym bobasowym brzuszku..

agulam nieładnie tak straszyć ;) cięszę się że wszystko ok.

jagódka no ja też już nie wiem kiedy golić te nogi i koty i w ogóle ;) w ciągu dnia dużo wyczyniam co by się ruszyło, wieczorem
zasypiam z nadzieją, a potem budzę się i dammit, nie urodziłam ;) chyba dopiero jak się "zapuszczę" to młody mi zrobi kawała
i się zacznie :D

Katka, Agulam, Jagódka jesteście jeszcze z nami?? jakież te wieczory są niepokojące i budzące nadzieję zarazem :D

anilewe chodź na spacery, miętoś sutki, seksij.. wtedy będzie Ci się wydawać, że Ty decydujesz co i kiedy ;) nie siedzisz bezczynnie
i się nie wkurzasz ;)

..też nie dojrzałam wieści o anastazi.. ??

elifit &&&&&&&&&&&&&&

no i dowiedziałam się, że u mnie też będą "ropiejące oczka" i to chyba w wersji hard ;)

Floriana gratuluję
Co za noc.. Jedna z gorszych, budziłam się milion razy, chyba podświadomie zaczynam się bać.
Miłego dnia

Kopacz - miałam tak samo jak Ty, a teraz leci ze mnie na wszystkie strony, a dziecko jak się dorwie do cyca to się krztusi :/ przy nawale też ciężko nakarmić :/

Florianka - GRATULUJĘ! trzymajcie się zdrowo!
Pola - też mnie boli kręgosłup i też mamy problemy z czkwaką :baffled:

byliśmy wczoraj u chirirga w sprawie tego wnętorstwa - muszę umówić się z małym na USG, ale czuję, że nie będzie dobrze.. :no: szkoda słów...

w dodatku jestem zła, bo M nie wstaje do małego - uważa, że skoro pracuje i nie ma cycków to i tak w niczym nie pomoże :confused: 6 godzin próbowałam utulić go do snu - raz cyc, raz na odbicie, raz kupa i tak w kółko... jestem umęczona, bo nie mogę się wyspać i muszę słuchać płączu przy przewijaniu...

w przyszłym tygodniu moja siostra ma wolne, to wyłapie mi siuśki na posiew i pewnie więcej mi pomoże. zaczynam się dołować, bo mam nawał pokarmu przez co kiepsko się czuję - (kiedy to mija?) poza tym pogoda coraz ładniejsza, a ja niebardzo mogę z niej korzystać :baffled:

miłego weekendu dziewczyny!

Dzien dobry wszystkim mamom;)

Floriana- Ściskam Was i gratuluję:)) i dużo zdrówka dla Was:)

Elifit
- nadal &&

Jagódka
- Pewnie jeszcze troszeczkę i pyk;)

Pola
- Co dziennie duże postępy:)

Gosia i Bartek
- Cieszę się że już więcej mleczka:) Silna z Ciebie kobieta tak jak Twój synuś:)

Miłego dnia lipcówki:)

Ostatnia edycja:
Makota nie kazdy wstaje w nocy do dziecka. Moj przy 1 nie wstawal. Wogole nie slyszal jak maly plakal w nocy. Pomagal za to w innych czynnosciach. Opiekowal sie tez mlodym popoludniami i w dni wolne...

Melduję się w dwupaku niestety.. Męczyło mnie do 23 po czym zasnęłam.. Ale noc była piękna - nie miałam zgagi!!! Wieczorem napiłam się gavisconu i mnie nie męczyło - a zawsze minimum 5 razy na picie gaviconu się budziłam, bo tak mnie paliło i bolało. Boziu jakby tak było już zawsze:happy2:
Dziś pójdę na spacer do pobliskiej galerii, kupię A. bokserki, połażę trochę, to może sobie wychodzę, jak już takie akcje mam:tak:

U Anastazi na fb widziałam gratulacje, dlatego tak wnioskuję:tak:
Floriana - moje gratulacje!

reklama
Dzień Dobry

Dziecko tak podniecone prezentami,że w nocy się wybudzała, a o 7 już przybiegła się bawić.
A moim stopom nocny odpoczynek niewiele pomógł, tym bardziej,że 3 razy wstawałam.

Coraz więcej z nas jest "po" i jakoś coraz spokojniej się na forum robi.
No i nocnych niespodzianek jakoś dawno nie było.;-)
Człowiek się uzależnia od adrenaliny ....

Makota jak mąż w nocy nie pomaga ( u nas też tak było) to znajdzcie mu jakiś obowiązek w ciągu dnia.Np niech weźmie małego na spacer, a Ty sobie odpoczniesz

Do góry