reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Hej
Kopacz powtórze to co dziewczyny. Przystawiaj i odciągaj i za chwilę przyjdzie nawał. Ja po cc miałam w drugiej dobie już mleko w trzeciej nawał. Hmm pobawię się potem laktatorem :?

Pola gratki :) koniecznie zapisuj taki news :)

Mam doła ale na szczęście non stop ktoś dzwoni. Był Aruś i fajnie było. Jutro też przyjedzie :) nic oczywiście się nie dzieje. I nic się nie zdarzy tsk mi intuicja mówi. Pytałam o możliwość przepustki to nie ma tylko wypis na żądanie. Taaa żeby mi w pn jeszcze odmówili cc? Ehh jadę na gazetach i muzyce

Ostatnia edycja:
reklama
Pola gratuluje kikutka!!! a kręgosłup jeszcze nie doszedł do siebie - w trakcie ciąży zmieniają się obciążenia, bo ten
"słodki ciężar" jakoś musimy nosić,a teraz na nowo musi się kregosłup przystosować do nowej postawy ciała..

ja w zeszłym roku odkryłam masaże... w ciąży odpuściłam, ale jak już będę na chodzie, to wracam do tej przyjemności.
Chodzę do fizjoterapeutów, godzinka takiej przyjemności to 40 zł, a mogę potem góry przenosić i poziom stresu się zeruje.

Lilla norma to chyba ok 200g/tyg, ale lekarze mają jakieś wzory, gdzie sobie to przeliczają..

elifit no może właśnie laktator :) nie będzie potem problemu z pokarmem, nawet jeżeli cc byłoby w pon ;)

dawno nie słyszałam AGULAM - pytanie czy śpi/zajęta... czy to TO ?! Agulam HAAAAALOOOO ?!

CHRZCINY ja planuje szybko, żeby jeszcze ciepło było :) pewnie wrzesień (połowa?) tylko zastanawiam się nad objadem w knajpie,
potem np ciasto w domu...? Dziewczynki miały imprezy w domu, ale od tego czasu rodzina mi się rozrosła i nawet nie mam takiego
garka żeby rosołu starczyło ;)

Magdalenka, pewnie masz racje ze kręgosłup jest za bardzo wygięty do tylu - musiał sie przeciez dostosować do rosnącego brzuszka, ktorego juz nie ma.

Tez dzisiaj myślałam o masażu, nawet z mezem dzis o tym dyskutowałam bo ma kolegę ktorego żona jest masażystka. A potem stwierdzilam ze z przeciekajacymi cyckami to moze byc jednak utrudnione...

Ale te ceny u Coebie.... 40 zł za godzine... Jestem w szoku ze tak tanio. U mnie ceny masaży zaczynają sie od 80 zł wzwyż.

Kopacz popatrz na mnie. Tydzien temu odciaganie laktatorem i ani kropelka nue spadla. Z Waszym wsparciem walczylam i walcze nadal.... Dzisiaj na 1 cykl/ odciaganie w systemie 7-5-3 sciagam ok 40 ml. Dla mnie to sukces. Mojemu dziecku wystarcza 30 ml na raz. I tak co 3 h. Wczesniej kazali mi max co 2 h dzialac a nawet 1,5 h. Jednym slowem. DASZ RADE! Aa i duzo wody. Ja macham 3 l. A wczesniej i 4.

Ostatnia edycja:
kopacz ale nie przejmuj się jak i w 3 dobie nie będziesz mieć pokarmu, wcale to nie jest regułą, mi siara poszła dopiero w 3 dobie, i następnego dnia mnie puścili do domu, ale wcale nie było w domu lepiej, płakałam nad piersiami i odciągałam z wielkim bólem po 20 ml, nie pamiętam dokładnie kiedy ale na pewno przez pierwszy tydzień nie miałam żadnego nawału pokarmu, wręcz przeciwnie. Ale jak dziewczyny piszą dostawiaj dostawiaj dostawiaj i staraj się nie myśleć o tym, bo pokarm można powiedzieć tworzy się też w głowie, im większa presja (u mnie była) tym będzie gorzej
2411magdalenka o właśnie jeszcze frytki muszę zjeść przed porodem!! Roksanka też nie będzie narzekać :) ohh co ja bym dała za pół godz takich masaży .. a tymczasem mojego się muszę prosić
GosiaiBartek hehe czyli już wiesz czemu ropiały oczka ;-)

u nas chrzciny na późną jesień jak w Polsce będziemy, ale tym razem myślę czy by nie zrobić w restauracji, ostatnie chrzciny były w domu, ale tym razem chyba odpuszczę, jeszcze pomyślę

Ianka, a co, frytek nie wolno po porodzie? Ja wlasnie zjadłam na obiad talerz frytek i do tego ryba z piekarnika. Mega pyszne było.

Chrzcimy 31 sierpnia bo mi się rodzeństwo zza granicy zjeżdża. Ale tym razem chyba lokal bo dużo dzieci będzie i im się będzie nudzić i ciasno by było.

Doti hahaha dzięki za poprawę humoru. Więcej proszę! :) :D

GiB 40 ml bomba! jesteś żywym przykładem ile nastawienie może dać :)

reklama
Ianka, a co, frytek nie wolno po porodzie? Ja wlasnie zjadłam na obiad talerz frytek i do tego ryba z piekarnika. Mega pyszne było.

Pola znając siebie przez pierwszy miesiąc to będę się bardzo ograniczać z jedzeniem, mimo że teraz mówię sobie co innego, a na mnie zawsze frytki działają przeczyszczająco :) i będę się bała że i na młodego tak zadziała

Do góry