reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej
Kopacz powtórze to co dziewczyny. Przystawiaj i odciągaj i za chwilę przyjdzie nawał. Ja po cc miałam w drugiej dobie już mleko w trzeciej nawał. Hmm pobawię się potem laktatorem :?

Pola gratki :) koniecznie zapisuj taki news :)

Mam doła ale na szczęście non stop ktoś dzwoni. Był Aruś i fajnie było. Jutro też przyjedzie :) nic oczywiście się nie dzieje. I nic się nie zdarzy tsk mi intuicja mówi. Pytałam o możliwość przepustki to nie ma tylko wypis na żądanie. Taaa żeby mi w pn jeszcze odmówili cc? Ehh jadę na gazetach i muzyce

Ostatnia edycja:
reklama
Pola gratuluje kikutka!!! a kręgosłup jeszcze nie doszedł do siebie - w trakcie ciąży zmieniają się obciążenia, bo ten
"słodki ciężar" jakoś musimy nosić,a teraz na nowo musi się kregosłup przystosować do nowej postawy ciała..

ja w zeszłym roku odkryłam masaże... w ciąży odpuściłam, ale jak już będę na chodzie, to wracam do tej przyjemności.
Chodzę do fizjoterapeutów, godzinka takiej przyjemności to 40 zł, a mogę potem góry przenosić i poziom stresu się zeruje.

Lilla norma to chyba ok 200g/tyg, ale lekarze mają jakieś wzory, gdzie sobie to przeliczają..

elifit no może właśnie laktator :) nie będzie potem problemu z pokarmem, nawet jeżeli cc byłoby w pon ;)

dawno nie słyszałam AGULAM - pytanie czy śpi/zajęta... czy to TO ?! Agulam HAAAAALOOOO ?!

CHRZCINY ja planuje szybko, żeby jeszcze ciepło było :) pewnie wrzesień (połowa?) tylko zastanawiam się nad objadem w knajpie,
potem np ciasto w domu...? Dziewczynki miały imprezy w domu, ale od tego czasu rodzina mi się rozrosła i nawet nie mam takiego
garka żeby rosołu starczyło ;)

Magdalenka, pewnie masz racje ze kręgosłup jest za bardzo wygięty do tylu - musiał sie przeciez dostosować do rosnącego brzuszka, ktorego juz nie ma.

Tez dzisiaj myślałam o masażu, nawet z mezem dzis o tym dyskutowałam bo ma kolegę ktorego żona jest masażystka. A potem stwierdzilam ze z przeciekajacymi cyckami to moze byc jednak utrudnione...

Ale te ceny u Coebie.... 40 zł za godzine... Jestem w szoku ze tak tanio. U mnie ceny masaży zaczynają sie od 80 zł wzwyż.

Kopacz popatrz na mnie. Tydzien temu odciaganie laktatorem i ani kropelka nue spadla. Z Waszym wsparciem walczylam i walcze nadal.... Dzisiaj na 1 cykl/ odciaganie w systemie 7-5-3 sciagam ok 40 ml. Dla mnie to sukces. Mojemu dziecku wystarcza 30 ml na raz. I tak co 3 h. Wczesniej kazali mi max co 2 h dzialac a nawet 1,5 h. Jednym slowem. DASZ RADE! Aa i duzo wody. Ja macham 3 l. A wczesniej i 4.

Ostatnia edycja:
kopacz ale nie przejmuj się jak i w 3 dobie nie będziesz mieć pokarmu, wcale to nie jest regułą, mi siara poszła dopiero w 3 dobie, i następnego dnia mnie puścili do domu, ale wcale nie było w domu lepiej, płakałam nad piersiami i odciągałam z wielkim bólem po 20 ml, nie pamiętam dokładnie kiedy ale na pewno przez pierwszy tydzień nie miałam żadnego nawału pokarmu, wręcz przeciwnie. Ale jak dziewczyny piszą dostawiaj dostawiaj dostawiaj i staraj się nie myśleć o tym, bo pokarm można powiedzieć tworzy się też w głowie, im większa presja (u mnie była) tym będzie gorzej
2411magdalenka o właśnie jeszcze frytki muszę zjeść przed porodem!! Roksanka też nie będzie narzekać :) ohh co ja bym dała za pół godz takich masaży .. a tymczasem mojego się muszę prosić
GosiaiBartek hehe czyli już wiesz czemu ropiały oczka ;-)

u nas chrzciny na późną jesień jak w Polsce będziemy, ale tym razem myślę czy by nie zrobić w restauracji, ostatnie chrzciny były w domu, ale tym razem chyba odpuszczę, jeszcze pomyślę

Ianka, a co, frytek nie wolno po porodzie? Ja wlasnie zjadłam na obiad talerz frytek i do tego ryba z piekarnika. Mega pyszne było.

Chrzcimy 31 sierpnia bo mi się rodzeństwo zza granicy zjeżdża. Ale tym razem chyba lokal bo dużo dzieci będzie i im się będzie nudzić i ciasno by było.

Doti hahaha dzięki za poprawę humoru. Więcej proszę! :) :D

GiB 40 ml bomba! jesteś żywym przykładem ile nastawienie może dać :)

reklama
Ianka, a co, frytek nie wolno po porodzie? Ja wlasnie zjadłam na obiad talerz frytek i do tego ryba z piekarnika. Mega pyszne było.

Pola znając siebie przez pierwszy miesiąc to będę się bardzo ograniczać z jedzeniem, mimo że teraz mówię sobie co innego, a na mnie zawsze frytki działają przeczyszczająco :) i będę się bała że i na młodego tak zadziała

Do góry