reklama
elifit
Moderatorka
Sokoja jeju wiem a "ja nie jestem jeszcze gotowa" (cyt. S.michalina)
angelika2014
Fanka BB :)
Elfit ja tez tak miałam jak ścisnęłam to leciało i po cesarce nic się nie zmieniło leciało dalej i się powoli rozkręciło także w pierwszy dzień już mogłam malego karmic paroma kroplami;p
elifit
Moderatorka
Ale fajnie że nie muszę nocy w szpitalu i że mi jutro zrobią cc. Myślałam że dopiero w pn.
Śmieje się do gina że jeszcze mnie może dziś w nocy chycic ze stresu
Śmieje się do gina że jeszcze mnie może dziś w nocy chycic ze stresu
Tusiaczek2402
Moderatorka
Elifit kciuki zacisniete za jutro. A dzisiaj korzystaj z ostatnich chwil, najedz się cytrusów, strzel sobie kąpiel i wyśpij się jeśli dasz rade.
Ja dzisiaj wciągnęłam jeansy sprzed ciąży. Nawet nie wiedziałam ile to może szczęścia przynieść. :thumbup: mały od rana marudzi i nie chce mi powiedzieć o co mu chodzi. Więc chyba o nic, poza tym że chce się tulac cwaniak mały zasypia mi na rękach a co próbuje go na chwilę odłożyć to dyskutuje. Eh już widzę, że charakterem to Małe ma po mnie. Mały foszek.
Jeszcze Wam się chyba nim nie chwaliłam tutaj. Więc najwyższa pora przedstawić Wam Szymona.
Ja dzisiaj wciągnęłam jeansy sprzed ciąży. Nawet nie wiedziałam ile to może szczęścia przynieść. :thumbup: mały od rana marudzi i nie chce mi powiedzieć o co mu chodzi. Więc chyba o nic, poza tym że chce się tulac cwaniak mały zasypia mi na rękach a co próbuje go na chwilę odłożyć to dyskutuje. Eh już widzę, że charakterem to Małe ma po mnie. Mały foszek.
Jeszcze Wam się chyba nim nie chwaliłam tutaj. Więc najwyższa pora przedstawić Wam Szymona.
Załączniki
Lilla My
Nie było mne chwile a tutaj jak zwykle produkcja kwitnie.
Lusia, gratulacje ))
Ja wycierał chusteczkami nawilzanymi. Nie ogrzewam ich wczesniej bo nawet na to nie wpadlam... Musze chyba sprobowac ogrzewać chocby w dłoni.
Jak była u mnie polozna to powiedziała żebyśmy absolutnie nie używali chusteczek nawilzanych bo jest z nich wiecej szkody niz pożytku. Powiedziała zeby przemywać pupę wacikiem zwilzonym woda.... Kurcze tylko to takie niewygodne.... A wy jak robicie?
Hahahahhaha.
Kopacz, trzymam mocno kciuki za Ciebe i za Frania oczywiscie
Mój syn tez czasami ma takie akcje ze tylko cyca szuka. A najbardziej szuka cyca jak mi sie uleje. Ja to odczytywalam tak, ze skoro wylała mu sie czesc zawartości żołądka to chyba logiczne ze jest głodny i musi dojesc. Z reguły wtedy przy cycu sie uspokaja ale czesto gęsto ma problem aby chwycić pierś w tym płaczu.
Ja tez miałam wczoraj dzien płaczu.
Najpierw przez męża. Mimo tego ze przy synku spisuje sie wzorowo to mam wrażenie ze nie wspiera mnie w trudnych dla mnie chwilach. I ze nie rozumie. A juz najbardziej nie rozumie mnie gdy płaczę.
Potem wyłam z bolu gdy karmiłam synka. Jedna brodawka była tak mocno poraniona ze po prostu nie umiałam powstrzymać łez z bolu
Smaruje piersi lanoliną, ktora napewno łagodzi, no ale piersi nie maja szansy sie zregenerować bo synek czesto je i te strupki sa coraz wieksze.
Z bólem serca postanowiłam wczoraj wyłączyć ta jedna pierś z użycia do czasu zagojenia, ale nie mam pojęcia ile takie gojenie moze trwać???
Odciągam pokarm laktatorem, a potem karmie małego butelka.
No i to był kolejny powód mojego płaczu. Patrzyłam na niego jak pije z butli i łzy mi ciekły strumieniem. Miałam do siebie żal o to... Wiem, głupie, ale chciałam byc taka idealna mama i po prostu poczułam sie tak jakbym zawiodła
Wieczorem pojechaliśmy z małym na nasza szkole rodzenia ciężarówki sie nie mogły napatrzeć na naszego malutkiego. Krótko mówiąc zrobił furorę i był bardzo grzeczny - cały czas spał
Przy okazji rozmawiałam z laktacyjną o tej butelce i ona odradza... Mowi ze juz lepiej podawać strzykawka... Jakos sie nie mogłam przekonać do tej strzykawki ale jak po wczorajszej super szybko wypitej butli 90 ml znowu mu sie ulało to stwierdzilam ze moze strzykawka bedzie lepsza / wolniejsza?
Swoją droga ile pokarmu w ml powinien zjadać tygodniowy noworodek?
Dzis idziemy na pierwszy prawdziwy spacer w wózku. Mamy wizyte u pediatry.
Trzymam kciuki za wszystkie ciężarówki ktore dzis beda rodzic
Elifit, kciuki za wizyte
Mi mówili ze jak dzień 7 to 70ml powinien pić na jednym karmieniu, 8-80ml itd a wyczytałam ze miesięczny 90-110ml.
Myślę, że lepiej odciagać i karmić strzykawką niz z bolem karmić. Nie wkładasz strzykawki tylko taka cienka rurke na strzykawke zakładasz i palec wkładasz do dzióbka i dziecko ssie palec jak sutek a strzykawka wyciskach mleko przez te rurke. ja w szpitau tak mloda dokarmialam na poczatku bo nie wiedzieli czy ma odruch ssania dobry. potem juz butelka kilka razy.
Na laktację to mozna pic herbatki z kopru wloskiego, lub porzeczkowe. koper tez na kolki u dziecka pomaga wic ja zaczelam pic dzis. jedna herbatke dziennie bede pila i sprawdzimy czy na Zozola podziala.
Dzisiejsza noc straszna. Po tym jak w kocyku przespala trzy godziny potem darla sie non stop. teraz tez nie moge skonczyc pisac bo juz jest awantura
Kum
Sokoja jeju wiem a "ja nie jestem jeszcze gotowa" (cyt. S.michalina)
to chyba było: jestem jeszcze za młoda
reklama
elifit
Moderatorka
to chyba było: jestem jeszcze za młoda
Prawie to samo hehe to jestem jeszcze za młoda na dwójkę dzieci