reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej
Emyly ciężko doradzić z tym szyciem. Ale ponoć nie zszyte zostawia mniejszą blizne :?

Catsun panika mówisz w 40 tc? No to my gwiazdy już schizujemy. A ja 40 tc zaraz kończę ;)

Makota gratulacje z okazji kikuta. Szybciutko rzeczywiście :)
U mnie dziś tak ładnie w domu że jak pomyślę co to będzie jak Zuzu będzie to mi słabo. . ;)

reklama
Makota, super, masz dwa problemy z głowy.:tak:

Zazdroszczę wszystkim które mają już szpital za sobą lub przynajmniej w trakcie są.

Ruszyliśmy z porządkami pełną parą,żeby do piątku się ogarnąć.To potem jeszcze weekend, ostatnia szansa na czas we trójkę i lody w planach:tak:

Catsun zazdroszczę włosów, też takie miałam i po trochu obcinalam. A teraz ciachnęłam na krótko i żałuję... Ja jeszcze nie skręciłam łożeczka, ale chyba w weekend pościel wypiorę. Wózek też zostawilam na sam koniec.

Magdalenka, Jagodka zazdroszcze wanny, tak kocham się moczyc a mamy tylko prysznic. Jak robiliśmy łazienkę 7 lat temu to nie myslalam jeszcze o dzieciach :)

Uff trochę mi lepiej, mąż wiatrak włączył. Niech ten brzuch już opada bo oddychac nie mogę!

Co do czkawki to jak mój miał podczas ktg to polozna mowila, że będzie miał też po urodzeniu i żebym się nie martwila to mnie uprzedza.

Nawet jak Cię pogoni do łazienki ze strachu to go włóż, czasem coś jeszcze zostaje głębiej i lepiej się tego przed porodem pozbyć..:tak: Fajnie, że już jutro przytulisz bąbla:tak:

lusia7, Kasiuchna86 moje gratulację
kopacz
trzymam kciuki za jutro. wiesz już o której masz cc? u mnie frytki to naturalny poganiacz do wc :)
bellina właśnie! leczo mi chodzi po głowię, wymyśliłaś mi obiad na jutro :)
katka zdrówka
angelika2014 ja mam taki inhalator Diagnostic Econstellation - Diagnostic Econstellation. potrzebowałam poleciałam do apteki i taki mi pani w aptece poleciła, nie porównywałam wcześniej z niczym, nie szukałam tylko wzięłam jaki był dostępny,ale nie używałam go zbyt dużo więc sama nie wiem czy polecać, ja bynajmniej nie narzekam, może trochę głośny ale nie wiem jak inne
Doti nic mi nie uprzykrza życia jak właśnie ten ból spojenia, krocza, ehh chodzę jak kaczka, a z łóżka się zwlekam całą wieczność :(
Catsun u mnie łóżeczko tylko złożone, w weekend je jeszcze przemyje i chyba przykryje prześcieradłem a jak będę w szpitalu to mój skończy resztę, albo sama zrobię to w poniedziałek przed wtorkowym cc.za to wózek nawet nie tknięty. Body świetne, Roksana ma tylko 2 śpiochy "tatusiowe" plus skarpetki z napisane I love dad i zawsze mój się rozczulał jak dostawał fotkę do pracy

zielona kupka to chyba normalne przy karmieniu piersią, z moją nie miałam na szczęście problemów ze zmianą pieluszki czy kąpielą, teraz mam większe problemy czasem:sorry: żeby tylko synek się wdał do siostry pod tym względem. Za to też nie wiedziałam kiedy mała najedzona, dawałam cycka, potem dawałam flachę odciągniętego pokarmu, długo trwało zanim się nauczyliśmy "jeść" ,tego się najbardziej teraz boję

Kasiuchna - GRATULACJE szybko, niespodziewanie :)

Ja mam zamiar urodzić jutro

Kurka. Wczoraj przed spaniem mój synek jakoś tak niefortunnie się przewrocił i ma dosyć spore zadrapanie na policzku. Przy okazji wizyty u pediatry dzisiaj obejrzala to i okazalo się, że w środku ma rozwalone calkiem sporo. No i ma zdecydować czy szyjemy czy zostawiamy. No i nie mam pojęcia. :( Je normalnie, raczej nie marudzi, no i nie chce go za bardzo na ten ból szycia narażać. Z drugiej strony przydałoby się, żeby sie to poządnie zagoiło...

Emyly, a masz jakieś objawy co do jutrzejszego porodu ;-)? Co do szycia to też nie wiem co bym zrobiła...

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, mamusiom które dochodzą do perfekcji i tym którzy wydali na świat nowe życie:)) Współczuję za to tym którzy są już momentami zmęczeni ciążą jak ja i mają cięższe dni:p

Udomiel- Dizękuję że pytasz:* A co u Ciebie kochana:*

GiB- Wzruszyłam się czytając o Twoich motylkach w brzuchu i kangurowaniu:)) To wspaniałe:))

Małgorzatko- Malutka na pewno śliczna:) Super że wszystko dobrze teraz tylko dochodź do siebie:))

Jagódka- Nie ma to jak w domu.. No i wytrwałości.. 37 tydz to nie tak przenoszone.. Ja jak będę w 40 i nic to wpadnę w załamanie i panikę.

Pola- Coraz lepiej Ci idzie:) Cieszę się Twoim szczęściem:)

Katka- Niedługo musi być lepiej tak jak Ci pisałam na fb:)

Elifit- Ten Twój maluch to uparciuch.. Ale wierzę że nadajdzie w końcu godzina zero

Hubson- Wspólczuję samopoczucia... Skoro masz nerwice to jak często płaczesz i się denerwujesz to później przez to są trudniejsze dni z serduszkiem:( Więc staraj się dbać o swoje zdrowie psychiczne

Dziewczyny ja już od dziś odstawiam Luteine bo boję się że przenoszę a nie chcę mieć wywoływanego porodu.. Gin chciał żebym do 38 tyg i 3 dnia brała to świństwo.. Ale dla mnie to bez sensu.. Biore Mg i Wit i tyle..
wczoraj jak zrobiłam porządek z ubrankami to bolał mnie długo brzuch na okres i w kręgosłuoie tak samo w krzyżu.. Ale to był ból jak przed okresem do wytrzymania więc tylko przepowiadające.. Jakoś zasnęłam.. Nie wiem czy jutro już ubrać kołyskę? Czy wy już w tym tygodniu macie gotową? ja mam tylko skręconą..

Ze względu na mój durny humor nie piszę tak często ale cieszę się wszystkim co dobre czytając Was i smuce z tymi smutnymi.. Tulę Was dziewczyny..

ja ubrałam przed weekendem, bo nie wiedziałam czy przypadkiem mnie na tym weselu nie zaskoczy. Myślę, że spokojnie możesz juz ubierać.

A ja dzisiaj postanowiłam przyspieszyć czas oczekiwania i zabrałam się za obcinanie krzaczków sekatorkiem, a jutro zamierzam okna pomyć. Jest mi ciężko (czyli jak nam wszystkim ;-)), dyszę jak parowóz, mąż zabronił mi już się ruszać autem i jestem że tak powiem uwięziona i na Jego łasce :eek:, nie nadążam za Synkiem, a prosi mnie o spacery i zaczynają mnie irytować ludzie i ich dopytywanie czemu jeszcze nie urodziłam. Dzisiaj odpowiedziałam, że lubię chodzić w ciąży i postanowiłam iść na rekord i jak najdłużej być ciężarną, bo to taki fajny, błogosławiony stan przecież.... :rofl2:.

Dostalam czopka na rano :) haha.alez jestem szxzesliwa.oewnie nie bedzie mi potrzebny bo i tak bym sie posr.. ze strachu ;)

hehehe obejdzie się bez lewatywki? Oj jaka szkoda ;-):-D

Dziękuję!!!

Katka - super że coś sie poprawia. Teraz będzie tylko lepiej

Musi być, ileż można chorować. Już tydzień mnie trzyma... Dość już! :crazy:

Katka, Kawo czekamy do sierpnia? :-D:-D Idą upały więc pewnie będziemy miały niedługo dość...

Ja nie chcę do sierpnia :szok: Tylko łazienkę mi skończą i mogę rodzić :-D:-D:rofl2:

Hej, niestety nie doczytam was, chcialam napisac ze niechcacy oszukalam kopacz, bo mialysmy razem rodzic, a ja juz jestem po :-)
Mialam wysokie cisnienie i nie czekali z cc do jutra.
Oliwka jest cudna! A ja oczywiscie zakochana! Wazy 3130 i ma 54 cm. <3

Pozdrawiamy juz po pierwszym cycowaniu i przytulaniu :-)

Gratulacje! Ale super!

Venus - ja się nie piszę na sierpień, jeśli nie urodzę sn przed 29, to 30.07 mam cc zaplanowane :tak:

Zdrajca :-p:-D

Jutro idę na zebranie rodziców dzieci, które pierwszy raz idą do przedszkola :-) ale jestem podjarana :-) Moje maleństwo będzie przedszkolakiem :-)

Ostatnia edycja:
reklama
i zaczynają mnie irytować ludzie i ich dopytywanie czemu jeszcze nie urodziłam. Dzisiaj odpowiedziałam, że lubię chodzić w ciąży i postanowiłam iść na rekord i jak najdłużej być ciężarną, bo to taki fajny, błogosławiony stan przecież.... :rofl2:.

zawsze możesz odpowiedzieć, że jak słonica będziesz w ciąży chodzić dwa lata :)

idę spać laseczki... ostatnio mam dobre spanie.. o dziwo.

Do góry