reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś!

Makota
- wszystkiego się nauczysz, zresztą widać, że z każdym dniem jest chyba coraz lepiej :) Nauczycie się siebie nawzajem :)
Pamiętasz jak przeżywałaś początki ciąży? No więc teraz jest podobnie, tylko maluszek już na zewnątrz i też wszystko jest nowe, ale dasz radę :)

Pola - odnośnie tego karmienia i chlustania po jedzeniu. Możesz spróbować zminimalizować szybko wypływ mleka - może za szybko je i stąd problemy. Masz dwie metody - albo odciągnąć trochę mleka przed albo zmienić pozycję karmienia tak, żeby dziecko ssało pod górkę.
Jeśli zdarza się to sporadycznie to ok, ale jeśli często, to lepiej skonsultuj z pediatrą.

Kopacz - ja mam się stawić w piatek rano już na samo cięcie. Dieta dzień wcześniej, od popołudnia zero jedzenia. Lewatywa do wykonania w domu :D
Przy synku dostałam lewatywę już w szpitalu, więc myślę, że Cię nie ominie :p

Michalina - rzeczywiście się nie popisali z tym pobraniem do badania... :(

Ka.Wo, 2411magdalenka - nie dziękuję :)

Kopacz tym zdjęciem wywołałaś wspomnienia. Widzę, że we wszystkich szpitalach to wygląda podobno.
Chociaż ja Wam powiem, że jak normalnie jestem bardzo wybredna co do jedzenia, to po porodzie byłam strasznie głodna, że się rzuciłam na to ich jedzenie.

Dziewczyny myślę że nie ma sensu rozdzielac wątków na ciążowy i dzieckowy. Po pierwsze to nadal nasze wspólne tematy. Po drugie myślę, że dziewczyny przed chętnie poczytają o pierwszych dniach z dzieckiem, a Mamusie nadal chętnie dopingują ciężarówki. A wkrótce wszystko i tak się wyrówna.

Kupilam sobie krzyzowki i ukladanki bo wstyd sie przyznac ale sudoku nie czaje :) matma jest mi obca haha.

A i jem fryteczki ;) a co.ostatni raz przed cc.a jak wroce na sale zjem banana i kanapke i zrobie sobie herbate :p a co

Elfit to zależy pewnie od wielu czynników także ale przy obchodzie lekarz nam przepisał czopki he i zabralam do domu bo sie nie przydały a to już był wypis;p

Kopacz to zaszalalas;p

Kopacz ale narobiłas mi ochoty na frytki! Zobacz jak czas Ci szybko mija;) Najgorsza będzie pewnie noc, ale wiesz na bb zawsze ktos ma dyżur jakby co:-D A tak serio to denerwuję się razem z Tobą.
Katka, Kawo czekamy do sierpnia? :-D:-D Idą upały więc pewnie będziemy miały niedługo dość...

MaMaMu
czekamy na wieści i trzymam kciuki!

Ja też bym nie dzieliła wątków, bo w końcu wszystkie mamy wspólne tematy, mimo ze niektóre mają dzieciątka już na zewnątrz;-) Pewnie tak jak ja większość nie ma czasu skakać po wątkach i czytać... Dostosuje się mimo wszystko do większości :tak:

reklama
Mika napisałam post i mi zjadlo.... Spakuj sie wg listy, ale doloz podklady seni na łóżko, bo marudza, ze sie nie ma. Ręcznik i myeelko dla bobasa zbędne, myja swoim i wycieraja, oddają suche bobo. Szlafrok zbędny, bo gorąco jak nie wiem. Octanisept weź, bo jak zdejma opatrunek to swoim trzeba psiukac...dziwne.... Generalnie przepelnienie ...

Do góry